Anasayfa
19 Nisan 2022, 6:01
missa1
Abone

Annem beddua ediyor

Annem beddua ediyor

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. 17 yaşinizda bir kardeşinizim. Olabildigince ayrintili yazmaya calisacagim.
Biz 3 kardeşiz. Ben ortancayim. Benim bir de kardeşim var.
Annem her zaman sinirli ve nispeten ters biriydi. Fakat son 2-3 yildir çok tersliyor ve sanirim 40-45 yaşlardaki bazi hastaliklar bunu tetikliyor.
Kardeşim 5. Sinifa gidiyor. Ve simdiden asabi ve dik başli. Yani annem veya babam ne dese direk tersliyor. Ve garip bir şekilde onu daha çok seviyor annem. Sofrada bugün boyle yapti soyle yapti falan ovuyor. Yani bunu aklim almiyor. Ergenligimin basindayken annemin de hastaligini tam idrak edemedigimden annem tersleyince ben de onu tersledim. Bazen de gereksiz seyler soyledim, hakli oldugum konularda da haksiz duruma dustum. Pismanim. Annemle ne zaman tartissak bana direk beddua ediyor. Yani en ufak bir şey desem direk beddua aliyorum. Benim yaptigim hiç bir işi begenmiyor. Ornek vermek gerekirse kendi odami temizlerken gelip: şurayi hiç temizleyemişsin, burasi neden daginik? , Senden hiç bir şey olmaz , azcik işe yara vesayre laf ediyor. Cogu zaman sussam da bazen de artik kafama tak ediyor, bikiyorum. Babam ise annemin tam tersi diyebiliriz bize karşi çok iyi biri. Annem sürekli babami bana karsi doldurmaya herhalde dovdurtmeye calisiyor. Yani ben yanlis düşünüyorumdur inşAllah. Cok garip geldiginin farkindayim bana da oyle geliyor.
Bugun bana halsizim şu odayi supurur musun dedi ben de biraz bagirarak temizlerim ama laf etme dedim. Cunku onurum kiriliyordu. Yani bu olaydan sonra ne olduysa birden sinirlendi sen bana nasıl bagirirsin gerizekali şoyle boyle. Herhalde duygu degişimi yaşiyor bazen gereksiz sinirleniyor. Bir ton laf etti. Yedigim yemege kadar laf etti. Yedigin taş olsun gibi şeyler soyleyip beddua etti. Yani sürekli en ufak kavgada beddua yiyorum. Aliştim pek kafaya takmiyordum bugüne kadar. Bana kendisi diyordu sana hakkim helal değil diye. Bazen de uzuluyorum bende suç var mi diye düşünüyorum. Elbette var ama annem konuşmaya, hakaret bela okumaya başladiginda 20 dk araliksiz sovuyor. iyice psikolojim yerle bir oldu. Bana boyle laf etmeye baslayinca artik dayanamayip bir sus kes sesini diye cikistim, cikismak zorunda kaldim. Yoksa susmuyor bu boyle yarim saat devam ediyor kafayi yiyorum.
Çok ayrintiya girdigimin farkindayim ama olaylari anlamaniz acisindan boyle yazayim dedim.
Şimdi degerli hocalarim, abilerim ne yapmam gerekli? Ben de ergenlikte oldugumdan bazen sinirimi tutamayip patliyorum ama dayanamiyorum sanirim. Tiskindim artik. Hic bir şeyimi begenmemesi, laf etmesi onur kirici. Annemin beddualari tutar mi bunu merak ediyorum aslinda. Yerli yersiz sürekli bana karsi beddua ediyor. Hakkini da helal etmiyor. Nasil yol izlemeliyim, neler yapmaliyim oneride bulunur musunuz?

Okudunuz mu?  Hadis ezberlemek

Yorum: Annem beddua ediyor

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm kardesim,

diyeceklerim doğru mudur bilmiyorum, yani bir hoca degilim, ancak sana ögretmenlik okuyan birisi olarak yaklasmak istiyorum. Anlattiklarindan, annen hakkinda verdiğin bilgilerden aklima gelen su oldu: acaba annen menapoza giriyor olabilirmi? O dönemlerde duydugum kadariyla kadinlarda yipranmisliklar oluyor, sinirler geriliyor, vs. Ve bu dönem bir hafta sürmüyor, bazen uzun zaman alabiliyor diye düsünüyorum cünki bu kadinlar için bir degisim; hem bedenen Hemde psikolojikmen.
Ancak her ne olursa olsun, tabiki önemli olan her zaman yine de iradeyi kacirmamaya calismaktir. Benim fikrim; annen ile yalniz oldugunuzda bu konuyu dillendirmen, ona ancak bunu sakin bir dinle aciklayip, ne Kadar aslinda kirildigini belirtmen. Onun annen oldugunu, degerini bildigini, ancak bazen kirildigini söyleyebilirsin. Fazla duygusal/baskin konusmani önermem, cünki bazen karsimizdaki insanda ne yazikki hasar birakabilecek sekilde konusabiliyoruz.
Kendin de 17 yasinda oldugunu belirtmissin; sana kendimden bir ani söyleyeyim: ben o dönemlerde cidden çok kötü bir ergendim. Anneme öyle kötü davraniyordum ki. Ama ayni zamanda annem bana çok kötü geliyordu; onun her dedigine aliniyordum ve kiziyordum; kavga ediyorduk ve ona karsi hos olmayan hareketlerde bulunmustum. Ama şuan çok sükür ki, öyle pismanimki. Ergenlik bazen çok sancili gecebiliyor ama Allahin izni ile bu da geciyor hayirlisi ile. Belki sen de bazi seylere fazla aliniyor olabilirsin; eğer çok bunaliyorsan; içinden sadece dualar oku, müzik dinle, kitap oku, spor yap.
Ama ilk etapda sakince konusmaya calis, onu ne Kadar sevdigini, ama aranizdaki baginizin biraz kirici oldugunu anlat. Sor annene, sana bazen niye bu Kadar öfkeli oldugunu. Nerede yanlis yaptigini bilmek istedigini belirt, bu ona karsi adim atma istegini gösterecektir.
Annen bu arada belki kardesinin hareketlerine seninkileri Kadar kizmiyor olabilir, ama aranizdaki Yas farkini da düsünmelisin. Senin, 17 yasinda, artik neredeyse her bir yanlis hareketinin büyütülebilecegini, hasar birakabilecegini biliyor olabilir. Bu yüzden, seni yanlislardan korumak amaciyla sana daha sert davraniyor olabilir.
Annenin sana kasitli kötü davrandigini hiç sanmiyorum. Dedigim gibi, menepoz dönemi mutlaka olabilir. Olmasa bile yaklasiyor olabilir menepoz.

Okudunuz mu?  Orjinal Olmayan Windows

Ancak beddua konusu tabiki hos degil, bunu mutlaka konusmalisiniz.

Rabbim en hayirli zamanda size ferahlik nasip eder insaAllah hayirlisi ile. Bol sabret kardesim 🙂


Yorum: Annem beddua ediyor

Kayıtsız Üye
Yorumunuz için teşekkurler. Fakat annemin beni anlayabilecegi, oturup dinleyecegini veya sevecegini dusunmuyorum. Sanirim hastaligi da o. Hastaligindan bahsediyor fakat bilmiyordum. Annem 42-43 yaslarinda. 40’li yaslarindan beri kavga ediyoruz. Menapozu arastirdigimda sanirim bu yaslarda basliyormus. Pazar gunu denize gittik haliyle yandik. Kardesimle pek çok kavgamiz oluyor fakat sürekli abartiyor. bugün de yanik sirtima 4-5 kere hizli hizli vurdu. Canim yandi refleks olarak ben de ona vurdum ama yani yavas vurdum. Kardesim de numaradan agladi. Bakin bunu tum ictenligimle soyluyorum numaraydi. Annem yine bana beddualar etmeye basladi. Saygisiz oldugumu, terbiyesiz oldugumu soyledi. Daha neler neler. 20 dakika bagirarak soylenmiştir. Oturup konuşsam yuzume bile bakmaz o kadar sevmiyor beni. Adim gibi eminim buna. Akşam babama da senden korkuyor vesayre dedi. Sen yataga dussen bu merhametsiz sana bile bakmaz diyip herhalde beni dovmesi için tetiklemeye calisiyor. Yemekte sürekli kafasini salliyor, kendi kendine konuşuyor. Yani gorseniz çok degisik bir durum. Babam işten gucten laf acsa direk bu nankör soyle boyle diyip konuyu bana getiriyor. Ama kardeşim aileme karsi geldiginde nedense çok ozguvenli ve saglam oldugunu dile getiriyorlar. Şuan yemegi yedik hala laf ediyorlar artik yan odaya gectim. Hala babama benden bahsediyor babam da artik etkilenmeye başladi herhalde ki bundan bir şey olmayacak falan diyor. Tyt ye calistigim halde bana ne destek oldular ne de bir şey. Ne maddi ne manevi. Bir ablam var o beni anliyor.
Yine uzun yazi oldu fakat dedigim gibi annem çok farkli bir insana donustu. Boyle giderse hayatimdan silecegim gibi. Artik sıkıldım. Eski yaptigim davranislardan dolayi uzuluyordum fakat artik uzulmemeye ve kendi kararlarimi alabilecegim yonunde. O beni sildiyse ben de onu silebilirim demek ki. 3 senedir onun oğlu degilsem o da benim annem degildir. Bitti…

Okudunuz mu?  Dua ile ilgili kıssalar

Yorum: Annem beddua ediyor

Kayıtsız Üye
Merhaba abi biliyorum ben senden küçüğüm ama bende ergenlikteyim
Ben annemle anlaşıyorum ama babamla anlaşamıyorum
Senin annen benim babam gibi 🙂
Biliyorum sabretmek zor ama sabretmen gerek ve bedduaya gelince Allah kimin haklı kimin haksız olduğunu biliyor Allah adaletlidir…Sen kendinin haklı olduğunu düşünüyorsan sıkıntı yok …
Cennet annelerin ayaklarının altındadır diye bir hadis vardı anneler ve babalar gerçekten önemlidir …
Bende babamdan nefret ediyorum hatta odamın önünden bile geçince benim zoruma gidiyor 🙂
Ergenlikteyiz diye sıkıntılarımız olucaktır ama geçecek merak etme
Bana da evde haksızlık yapıldı hatta bir ara babam beni hiç dinlemeden dayak attığı ve normal yattığım zaman bile babam bana şuna bak "hayvan gibi yatıyor" demişti …ve bunu bana biraz küçükken demişti içime kazındı galiba hayla unutamadım…
Şu an hayla yanlış düşünceleri var ama biraz azaldı gibi…
Ben hep onla konuştum oda benle sakince konuştu ama bir yere varamadık bazen durduk yere patlar sinirlenir sonra telefon yasağı koyar sonra geri verir 😀
İlginç dimi…
Konuş sabret inşAllah düzelir …

Bu kategoride yer alan Merhamet etmeyene merhamet edilmez hadisi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Annem beddua ediyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.