Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:32
sizden2
Abone

Ölsem üzülmem/Yaşamaktan zevk almıyorum

Ölsem üzülmem/Yaşamaktan zevk almıyorum

caslow
Arkadaşlar benim çok önemli boyutta sorunlarım yok,orta derece sorunlarım var yani beni hayttan bezdirecek kadar değil.Ama ben yaşamaktan zevk almıyorum.Yani şimdi sorsalar ölsen cehenneme gideceksin şimdi ölmek istiyormusun deseler evet bile diyebilirim.Yaşarken zevk almıyorum.Diyeceksizin namaz kıl Allah’a dua et.Denedim ama hiçbirşey işe yaramadı


Cevap: Ölsem üzülmem/Yaşamaktan zevk almıyorum

caslow
Dünya hayatındaki vazifelerimi yerine getirmekten,sorumluluklar yüklenmekten,kişisel sorunlarımla uğraşmaktan,emek verip mutsuz olmaktan bıktım usandım artık.Kendimi sevmiyorum.Hayatımda genel olarak bir sorun yok ama hayarımı da sevmiyorum.Şimdi diyeceksiniz şükret.Zaten ediyorum ama istediğim hayat,istediğim beden,istediği şeyler bunlar değil.Çevremdekilere bakıyorum hayata bağlanmak için bir nedenleri var ama benim yok.Hedeflerim var ama bunlar beni bağlayamıyor,zaten ulaşamayacağımda.Kendimi yemekten,stres yapmaktan bıktım artık.Hayttan zevk almıyorum,sadece çile çekiyorum.


Cevap: Ölsem üzülmem/Yaşamaktan zevk almıyorum

bahadır emin
islam alimlerinin kitapları veya batıdan klasik eserler okuyarak vakit geçirebiliriz. insana hayat şevki verir veya ahiret şevki 🙂


Cevap: Ölsem üzülmem/Yaşamaktan zevk almıyorum

taat
siz bayanmısınız
kendinizi çirkin buluyosanız yanlış düşünüyosunuz ALLAH c.c sizi eminim engüzel şekilde yaratmıştır insanların dış görünüşüne bakıpta aldanmayın lütfen bazıları bize göre çok güzel geliyor ama boş şeylerle uğraşıp boş şeyler yapıyorsa o kişinin güzelliğinin pul kadar değeri yok önemli olan insanın içindeki güzelliktir onu bir cevher olarak düşünün kendinizi en iyi şekilde geliştirip dışarı yansıtırsanız iyilikte merhamette yarışmak gibi veya çok okuyup insanlara hakkı tavsiye etmek gibi ve yüzünüzde insanlara karşı sürekli bir gülümseme olursa eminim çoğu insan size hayran olacaktır önemli olan içindeki güzelliği dışa yansıtmaktır. benden size bir tavsiye hayatta mutlu olmanın tek yolu başka insanları mutlu etmekten geçer eğer başkalarını mutlu ederseniz ALLAHU taala size yaptığınızın karşılığını daha büyük güzelliklerle iyade edecektir unutmayın yaşamımızın bir amacı olmalı gül saçın gülücükler alın yaşıyorsanız mutlaka hayatta size verilen bir görev vardır unutmayın bu hayat sizinle var kareleri sizinle tamam sizde görevinizi en güzel şekilde tamamlayın inşAllah.

Okudunuz mu?  Dinden çıkan birine dinden çıktığını söylememek

senayusa
arkadaşim istersen bir doktora git bahsettigin seyler depresyon belirtisi…


NURİMERCAN
Bende aynı durumdayım.emek karşılığını alamamak….boşanmak üzere olmam….yalan insanlar sahte yüzler kopuk aile ve akraba bağları….3 çocuğum var 34 yaşındayım ama ne yaşama arzum var nede bişi….haşa isyan etmiyorum ama 34 sene sıkıntı çekmişimdir..ya hayatıma reset atmak yada format atmak gerekiyor diye düşünüyorum..aslen aydınlıyım memleketime gitmek istemiyorum şuan kırıkkalede yaşıyorum burda kalmakta istemiyorum…galiba altta yatan sebep sevgi eksikliği…umarım eşim davasından vazgeçerde hayata yeni bir başlangıç yaparız….duanıza talibim…selametle..kardeş Allah yar ve yardımcın olsun

Okudunuz mu?  Hile yapmak kul hakkımı

ahsenah
İnsanlar belli dönemlerinde böyle şeyler hissedebilirler ama gelip geçicidir sen Allah’a sığın birçok dini kitaplar oku hangi konu ilgini çekecekse yada videolar izle,namazlarını kıl, dua et..Şuanda kendini boşlukta hissediyorsun ve bence bunlar inanç eksikliğinden kaynaklanıyor sen ölüp cehenneme gitmeyi bile göze almışsın bir yerlerde bir şeyler eksik demektir. Namaz kıldım diyorsun denedim diyorsun ama namaz kılmak yatıp kalkmak demek değildir o huşuyu kalbinde hissetmelisin. Doktora gitmeyi düşünüyorsan da iyice araştır çünkü etrafta dinden uzaklaştıran çok psikolog var…

Okudunuz mu?  Tasla taharet nasıl yapılır? Tasla taharet alınırsa vücüd nasıl temizlenecek?

Ayrıca kimseye ihtiyacın yok güzelce abdest al, ser seccadeni otur öylece dua et Allah seni senden daha iyi bilir tek çare O’dur…ve sözlerine de dikkat et şuanda birkaç günlük ‘orta dereceli’ sıkıntılarını çekemiyorsun ama ebedi cehenneme giderim diyorsun. Sen oranın dehşetini biliyor musun da konuşuyorsun ?..


Kayıtsız Üye
Bende yasamak istemiyorum Allah sorar bize tedavi oluyorum sen de tedavi ol


halilcan
ankebut suresi 2.ve 3. ayet turkce meal, diyanet işleri(eski)

And olsun, biz kendilerinden öncekileri de denemişken, insanlar, "İnandık" deyince, denenmeden bırakılacaklarını mı sanırlar? Allah elbette doğruları ortaya koyacak ve elbette yalancıları da ortaya çıkaracaktır.

sabır arkadaşlar


TARIK FETTAh
Selamun aleykum…
Cok degerli kardeşlerim.
Şeytanin en buyuk silahi, insan oglunu
Duygusalliga karamsarliga sokarak,
Allahi dusunmekten ali koyar..
Gercekten bir kelime i şahadet getirerek,
Anlamini idrak ederek, ardindan 2 rekat namaz kilarak, sag elinizi kalbinize koyarak LA ILAHE ILLALLAH zikri cekiniz…
Ardindan, Allah a tevekkul nedir bunu ogreniniz.
Ve hayatta bir amacini olsun..
Allah in rizasini kazanmak için calisin,
Insanlara ALLAH IN VE RESULUNUN DAVASINI ANLATIN.
VE OMRUNUZU ALLAH YOLUNDA HARCAYIN..
SAYGILAR.
TARIK FETTAH RIZLA.

Okudunuz mu?  Tırnaklarımızın ucunda çıkan şeytan tırnakları Gusüle Engel Olurmu?

Kayıtsız Üye
Kendi kendine ünsiyet et… kendini tanimiyorsun kendini tanimaya calis kabiliyetlerini kesfet kendinle yuzles ve onlari kendi kendine tedabi etmeye calis yapmsn gereken biraz hareket sende tembel insan portresi goruyorum… kendinden korkma kendini ara..


Kayıtsız Üye
Bahsedilen drmu bende yasiyorum ve hissediyorum. Hayatta olmak ve yasamak arasinda çok buyuk fark var. Ben sadece hayatta oldugmu ve zamanimi doldurdgumu hissediyorum. Bu sekilde hissetmemek için çok ugrastim, belki 10 yildan fazla bu duygular icerisindeyim ve ara sira 3-5 gun ferahlasamda arkasindan uzuuun uzuun yine bu duygulara kapiliyorum. Allah a inancim çok buyuk, herseyin Allah tan oldugunu da çok iyi biliyorum fakat dedigim gibi, sadece zaman doldurdugum duygusu icimden hiç cikmiyor. Allah kabul ediyordur insAllah ibadetlerimide yapmaya calisiyorum ama rahatlama ve ferahlama yasayamiyorum. Seytanin sürekli ugrastigi fikrini de biliyorum ve mumkun oldugu kadar izin vermemeye, Allah i zikretmeye ve seytani uzaklastirmaya calisiyorum. Depresyon oldugu kanisindayim ama herseyin basi inanmak, ilac ve tedavilerin de ise yaramiyacagini düşündüğüm için onlarla ugrasasim bile yok. Artik zamanimiz dolsun da Allahin izniyle huzuru onun katinda bulurum insAllah dusuncesiyle yasiyorum. sadece paylasmak istedim.

Okudunuz mu?  Tuvalette bir şey yiyip içmek özellikle sigara içmek caiz midir?

Kayıtsız Üye
Bnde çok kötüyüm eşimle bir sürü aşamadığımız sorunlarımız var. Çocuk gbi bana hiç saygısı yok.


Kayıtsız Üye
Bende sadece zamanımı dolduruyorum bir uykudayken huZurluyum kalkınca başlıyor çild


Kayıtsız Üye
Kardeş ben bu cevaplari yeni gordümde çok güzel yazmissin


Kayıtsız Üye
Çaresiz dert var mıdır? İki seçeneginiz var ya bu dünyada yaşayıp ömür boyu ağlayıp çaresiz derdine aglayacaksin yada bir ömür boyu cehenneme bu durumda olan bir insan ne yapmalı?

Okudunuz mu?  Namaz kılıp kılmadığını unutmak

Sini vazifeler çok zor geliyor ve haliyle yapamıyorum bu yüzden çok ağır sonuçlar aldım ve son raddeyim ne yapmalıyım

Allah’a sığınmam gerek ama dini anlamda imtihan oluyorum o yüzden siginamamiyorum ne yapmam lazım caresizim


Kayıtsız Üye
Dostu ALLAH olan o dosta yar olan sadece ondan medet uman ve güvenip çare bekleyene sıkılmak,daralmak,hayattan soğumak çok uzak dostunuz ALLAH olur inşAllah


IlgincBirSey
Ayni sorun bendede var. 43 Yasindayim, Almanyada yasiyorum. Yüksek okul mezunuyum, kendi sirketlerim, var. Ticari hayatta çok basariliyim. Gelgörki yasadagim sehirde hiç bir akrabam yok. Esim ile anlasamiyorum. Ama anlasamamin ana sebebi bende ona karsi hiç bir istek kalmamis. Üc kizim var. Cocuklarimi deliler gibi seviyorum. Saedece cocuklarim için esimle iyi gecinmeye calisiyorum. Onunla neden iliskiye girmedigime kizioyr. Bende istek olmadigini söyleyemioyrum. Onu görünce hiç bir sey hissetmiyorum. 15 yildir evliyiz. 4 yilda sözlü nisanli klamistik. Yaklasik 20 yillik bir beraberligimiz var. Cok isler basardik, ama sadece cocuklarim için yasadigimi zan ediyorum. Hafta sonu gelince korkusu icime düsüyor. Gene hafta ici sirkete gidiyorum calisiyorum zaman geciyor. Neye baksam, nereye baksam hep kadinlara bakiyorum, gözüm hep kadin ariyor. Hep kadin düsünüyorum. Cok kötü bir durumdayim, ne yapacagim bilmiyorum, canim hiç yasamak bile istemiyor. Huzur hiç bir sey kalmadi. Lütfen birileri bana yardımcı olsun. Bazen kafa bulmak için iciyorumki sirf bu sorunlarimi unutayim diye. Biliyorum belkide yapmam gereken en büyük yanlisi yapiyorum, ama sarhos oldummu en azindan eşim aklıma gelmiyor. Sohpet edecebilecek zaman gecirebilecek girgir makara yapabilecek cevremde kimse yok. Bundan esimi suclu tutyorum. Gene moralim bozuluyor. Zamaninda beni izole etti birakmadi kimse ile arkadaşlik kurayim simdide bunun sorunlarini yasiyorum. Kizlarim Türkce bilmioyr bundan gene esimi sorumlu tutyorum, Cocuk cocuktan dil ögrenir, kimse ile arkadaşlik kurmadi, o sebepten hiç bir akrabamiz ile kontagimizda yok, hepsi beni deli edioyr, neden yasiyorum bilmiyorum. Simdide esimi istemiyorum. Onunla aksam sevismeye calisiyorum, yok istek yok, icimden hiç bir sey gelmiyor. Sirf cocuklarim için herseye katlanirim diyorum ama olmuyor. Lütfen bana birileri yardımcı olsun. Gazete bile okurken Manken sanatci resimlerine bakiyorum. Olmaz ya böyle sey demeyin, ben canli sahitiyim. Herkes bii çok mutlu bir aile zannediyor. Gercekler bambaska.

Okudunuz mu?  Din Konusunda Yetersizim Ve Kendimi Geliştirmek Istiyorum

Kayıtsız Üye
Nacizane;
Cinsel anlamda esinden bikmisin sen oyle anlasiliyor.esini sevsen arkadaşsizlik filan hicbiri o sebep olduysa bile gozune gorunmezdi.zaten de o kadar sorun olmazdi.
bosanmak,yeni birini bulmak yeni biriyle olmak çok daha zor olabilir,hele ki cocuklar varken.
Zamaninda sevmesen evlenmezdin heralde birde uc cocuk,bence esin kendine bakim yaptirmali,yani sen onu buna ikna etmelisin.kendini de ona ikna etmelisin belki.

Okudunuz mu?  Kağıda ALLAH yazmak

Kayıtsız Üye
Bence evlenebiliyorsanız evlenin. Bir adam/Bir kadın ve Bir çocuk yaşama tutunmanızı şuan ki halinizden kurtulmanızı sağlayabilir.


Kayıtsız Üye
İnsanların büyük çoğunluğu benzer sorunlar yaşıyor, kimi büyük ızdıraplar çekiyor.. Hayata gelirken kimse bize böyle şeyler yaşayacaksın demedi, biz de böyle olmasını seçmedik ama ızdırabın kralını yaşamak zorunda kalıyoruz… Ben artık inançtan, imandan da geçtim… 1 yıl önce dünyanın en mutlu erkeğiydim, öncesinde de o sırada da hatta daha neredeyse dü e kadar her gün şükrederim bu mutluluğuma, eşime, doğacak çocuğumuza, çok iyi işime… Önce bebeği kaybettik, 1 ay sonra haksız yere işten çıkarıldım.. O sırada pandemi çıktı, iş bulmak imkansız oldu.. Elde avuçta bir şey kalmadı.. Hala iş bulamıyorum.. Ve şimdi eşimle de ayrıldık… Gözleri görmeyen yavru kedimle, yarısından boş bir evdeyim… Ee ne oldu, imtihan mı bu şimdi, başlarım imtihanına.. Ben sınava falan başvurmadım, sınavda ne işim var.. Ayrıca insana secde et demiş de biri de yok etmem demiş, sidik yarışı masalı mı bu.. ne alaka… Başlarım sınavına da ona da buna da… Artık hiçbir şeye inanmıyorum ama alışkanlık işte, saydırıp beddua ederken bile dua diyoruz, Allah belasını versin derken olmayan bir Allahtan medet umuyoruz.. Kendimi bu duruma getiren ben değilim.. Hayat boyu neredeyse tanıyan herkes sende peygamber sabrı var, gördüğüm en dürüst, en iyi niyetli, en iyi kalpli insansın sen, ne çalışkansın, ne zekisin der ama şu lanet dünyada çektiğimi bir ben biliyorum… Bana bunu çektiren, bize bunu yaşatan bir Allah varsa hatta kendimi geçtim, el kadar bebeklerin, çocukların, kadınların ya da bir sürü insan ne acılar çekiyor, işkenceler görüyor… Bunu yaşatan, buna izin veren bir Allah varsa iyi, merhametli falan olamaz.. Sınavmış… 45 senedir bitmedi ızdırabım, bu ne ya..

Okudunuz mu?  Vesvese ve mesuliyet

yaşamaktan zevk almıyorum, hayattan zevk almak için dua, hayattan zevk alamamak

Bu kategoride yer alan Batıl inançlarla ilgili sorular başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölsem üzülmem/Yaşamaktan zevk almıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.