Anasayfa
13 Mart 2022, 11:55
Nedir
Abone

Estağfirullah el aziym ve etübü ileyh in anlamı nedir

Estağfirullah el azim ve etübü ileyh ne demek

Misafir
Estagfirullah el aziym ve ettübü ileyh’in anlamı nedir. Estagfirullah el aziym ve ettübü ileyh sözcüğünün manası hakkında bilgiler verir misiniz ?


Estagfirullah el aziym ve etübü ileyh’in anlamı nedir

Galus
Esteğfirullah ve etûbu ileyh
Allah’a istiğfar eder, beni affetmesini isterim

Okudunuz mu?  Asena isminin Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı

“Estağfirullah el azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etûbu ileyh tevbete abdin zalimin li nefsihi la yemlikü li nefsihi mevten vela hayaten ve la nuşura.” ne demek?

Bu duanın anlamı:

“Kendisinden başka ilah olmayan, hakikî hayatla diri olan Hay, her şeyi ayakta tutan Kayyum olan büyük Allah’dan beni bağışlamasını istiyor ve -bütün benliğimle- ona tövbe edip, yöneliyorum; nefsine / kendine zulmetmiş, üstelik nefsi için ne ölümü, ne hayatı ve ne de öldükten sonra dirilmeyi elinde tutamayan bir kulun tevbesiyle / yönelişiyle (tevbe ediyorum).”

Okudunuz mu?  Ekonomik faaliyet nedir sözlük anlamı

Cevap: estagfirullah el aziym ve etübü ileyh’in anlamı nedir

Kayıtsız Üye
Bu konu ile ilgili güzel bilgi edindim. Öğretici ve faydalı dini bilgi veriyorsunuz. Sağolun


Cevap: estagfirullah el aziym ve etübü ileyh’in anlamı nedir

yasemin
Resûl-ü Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm Buyurdular ki;

Paslanan her şeyin bir cilası vardır.
Kalbin cilası “Estağfirullah” demektir.

Okudunuz mu?  Zekiyyun kelimesinin zamir çekimi

 


Kayıtsız Üye
Esteğfirullah El Azim ve Etübü İleyh; ”Allah’a istiğfar eder, beni affetmesini isterim” demektir.


Kayıtsız Üye
ALLAH razı olsun sizlərdən


misafir selim
Doğruya en yakın çeviri sizinki gibi görünüyor ama arapça bilmesem de kalbim ve zekam bunun da en güzel çeviri olmadığını söylüyor. rica etsem kelime kelime anlamını vererek bir tercüme yapabilirmisiniz ? ALLAH razı olsun.

Okudunuz mu?  Ayetin sözlük anlamı nedir ?

Kayıtsız Üye
Allah’ın Selamı ve Bereketi üzerinize olsun mümin kardeşlerim öncelikle site yöneticisi arkadaşlarımdan ricam olsun şu mükemmel kelimesini oradan kaldıralım lütfen, haşa Rabbimden daha mükemmel daha güzel hiç bir şey yoktur, küfre ve şirke doğru gider. Mümkünse bu tür hususlara dikkat edelim, bazı yerlerde video yorumlarında da görüyorum Allah sakındırsın çok ince ve hassas olunması gereken bir nokta bilerek bilmeyerek ortak koştuysak eğer; Rabbim affetsin,Allah razı olsun güzel bir site inşAllah ben de dahil olmak üzere bir çok kardeşimizin öğrenmesine vesile olur. Rabbim selametle doğru yola iletsin hepimizi . Ve Selamu Aleyküm

Okudunuz mu?  Ruhu şad olsun sözlük anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
Yasemin kardes güzel bir hadis i serif paylasmis.bir hadis i serif te benden.kainatin efendisi buyuruyorki.Amel defterinde çok istiğfar bulanana mujdeler olsun.


Ygbbhukbg
Selamun aleykum bana birisi ” Estağfirullah El Azim ve Etübü İleyh” zikrini cekmemi soyledi lakin ben doğru soyledigimi zannederek ” Estağfirullah El Azim ve Etübü İleyk ” seklinde cektim artik dogrusunu cekicem tabi ki de ama onceden oyle cektim diye gunaha girmis miyim midir ?

Okudunuz mu?  Ahirette İsimlerimizle çağrılacağız,isminin anlamı kötü olan kişilerin durumu ne olacak?

arifselim
Aleykum selam. Allah kabul eylesin. Her iki şekilde de aynı manaya gider. Ama sen yinede ilk dediğini doğru olanı yapmalısın. Bu dediklerinden dolayı bir günah olmaz.


Kayıtsız Üye
Ve aleyküm selam Sizin vesileniz ile kullanmamam gereken bir kelime öğrendim Allah sizden razı ve memnun olsun inşaAllah

Okudunuz mu?  Resmi kurum nedir sözlük anlamı

estağfirullah el azim ve etübü ileyh, estağfirullah el azim ve etübü ileyh anlamı, Estağfirullah El Azim ve etubu ileyh

Bu kategoride yer alan Lâ İlâhe İllAllah Muhammedun Resulullah anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Estağfirullah el aziym ve etübü ileyh in anlamı nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.