Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:41
sizden1
Abone

İçten Yemin Etmek

İçten Yemin Etmek

jospeh
Beim bir sorum olacaktı.Mesela bian birşeye kızdık içimizde dile getirmeden birdaha hentbol oynamıyacagım die yemin etsek yani akla getirsek bu gerçek yemin özelliği kazanır mı?


Cevap: İçten Yemin Etmek

Desert Rose
Yeminin geçerli olması için yemin sözlerini
söylemiş olunması gerek VAllahi ,Billahi vs.gibi
sadece içinden geçirilme düşünceden ibarettir kardeşim
Hayırlarla…


Cevap: İçten Yemin Etmek

jospeh
cevabınız için teşekkür ederim içimizde ”birdaha 3 sene hentbol oyamayacagıma yemin ediyorum” denmesi gibi belirttim mesela

Okudunuz mu?  Büyük konuşma gafletinde bulundum başıma gelmesinden çok korkuyorum ne yapabilirim?

Ne yapmalıyım.Lütfen bakın !!

MBK
Ben ilk gün içimden dedim büyük ihtimalle bir sey yapmayacağım diye içimden geçirdim ama yemin ettim mi bilmiyorum. İkinci gün Kur’an okurken içimden çeşitli yeminler geçti 2 tane . Ama isteyerek yapmıyorum bunları. Biliyorum ki Allahın adinı vermek ve yemin etmek çok büyük bir mesuliyet. Daha sonra teravihte içimden hep değişik değişik şeyler geçip namazıma engel oluyorlardı ben de içimden adak adamış oldum. Eğer vesveselerim geçerse, kurban keseceğim diye ama içimden şimdi burada yazarken bile telafuz edip bunun mesuliyeti altında kalmaktan korkuyorum. İnşaAllah adak olmamıştır çünkü Öğrenci olduğum için yapacak gücümde yok. Ben o an icimden geçmişti sadece vesveselerin beni daraltmasiyla. Baktım içten ağzından çıkan adaklar ve istenerek yapılan adaklar ve yeminler geçerli olurmuş diye gördüm. Gece Sahurdan sonra bu adak meselesini ağzımdan cıkarıp da mesul olmamak için çok uğraştım ama icimden mi dışımdan mı bilmiyorum yemin ederim keseceğim gibi bir şey doğdu çok kötü hissettim bu durumlar beni çok boğuyor. İçimden atamadığım için buraya yazdım. İnşAllah buraya yazdim diye adak ve yeminlerden mesul olmamışımdir. Çok üzülüyorum bu duruma. Kimseye de diyemiyorum. Dua ediyorum tevbe ediyorum ama içimden ya Allah bunları yapmazsam ve beni mesul tutarsa diye çok korkuyorum. Allahım beni affetsin çok kötüyüm şuan bir çıkar yolu bulmaya çalışıyorum. Yardımlarıniz için ALLAH RAZI OLSUN.

Okudunuz mu?  İnsan eşi ile cima ederken bile besmele çekmez ise şeytan cimaya ortak oluyor zina da nasıl oluyor?

arifselim
Selamun aleykum. Bütün bu anlattıklarının hiç birisi ne yemin nede adak yerine geçmez. Sen kendine vesvese etmişsin. Halbuki vesveseli olana Allah ondan dolayı sorumlu tutmaz ve günah yazmaz. Bunları önemseme ve geçmesi içinde uğraşma. Bırak haline gelirse gelsin.


progmng
Arkadaşlar bundan 2-3 saat belki 4 saat geçti resmen yemin etmek istemesem bile içimden geçiyor bu dediğim zamandan beri var, içime yemin ederim geldiği zaman yemin ederim demem diyorum ama hep içimden geçiyor şimdi bu zamandan beri kurtulmak istiyorum ama gitmiyor hiç şimdi çok geçmedi herhalde neyse benim yine başıma geldi ama bu sefer ne oldu tam hatırlamıyorum ya sadece ağzımı açtım yada sesli yani konuştuğumu hatırlamıyorum ama sesli demedim gibi sessiz dedim mi diye düşünüyorum hiç hatırlamıyorum arkadaşlar çok üzülüyorum aklıma takıldı lütfen yardımcı olun ben yemin etmek istemiyorum arkadaşlar kendimi rahat tutmaya çalışıyorum arkadaşlar Allah Rızası İçin Yardımcı olun

Okudunuz mu?  Ümm-ül Kitab Levh-i Mahfuz Mudur Yoksa Farklı Mıdır ?

muvaffak
İçine girdiğiniz aklın iki tarafın doğal çatışmasından kaynaklı basit bir "oyun"dur. Burada peşine takılacağınız, üzüleceğiniz bir durum yoktur. "yemin ederim" demenizle yemin akdi oluşmaz. İçinizden sürekli durduramadığınız söylencelerin hiçbir geçerliliği yoktur. Sakin olmalı, bu tür yeminlerin yemin sayılmadığını bilmeniz gerektiğini öğrenmelisiniz.

Okudunuz mu?  Güvenirlilikle ilgili bi kıssa yazın çok lazım performans ödevi için

frozts09
Peki içimden bir şey için yemin etmek geçti ama dışımdan sadece yemin ederim yapıcam dedim bu bir yemin midir

Geçen gün içimden bir şey geçti dışımdan sadece yemin ederim yapıcam dedim yemin akdi oluşmuş mudur?


Ensar
Yeminin gerçekten sayılması için kişi söyleyeceği şeyi dil ile söylemesi gerekmektedir ki o yemin geçerli olsun. Eğer yemin ve yapacağın şeyi dille söylemezsen geçerli değildir, ancak bu tür düşünce ve fikirlerden de uzak durun.

Okudunuz mu?  Şirk koşmak affedilir mi

frozts09
içimden yemin etmesek istemesem de yemin etmek için zorlayan bir his oluyor bazen ağzımdan farkında olmadan kaçırdığım da oluyor ama isteyerek yapmıyorum ama o an kalbimden isteyerek yapmışım gibi bir his verip çok büyük rahatsızlık veriyor bu durumda keffaret gerekmiyor mu bir de aynı durumu sabahları imsak vaktinden önce kalkarken yaşıyorum zorla bana bir his oruca niyetlen diyor her zaman ve gene o an sanki isteyerek yapmışım gibi bir his veriyor ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Tevbeyi geciktirmek günah mı

ACİLSERVİS
İçinden gelen seslere vesveselere kulak asmana gerek yok hiç biri geçerli değildir.


Kayıtsız Üye
Gece uyku sersemi bir şey düşünürken içimden vesvese şeklinde şunu yaparsam bir yerim çıksın dedim ama farkına varır varmaz tövbe ettim. O şeyi yapmak istiyorum şu an ve önüme bu çıkıyor her hangi bir yerim çıkar diye endişe ediyorum (çıkmak derken kol kopması tırnağın çıkması vb)

Okudunuz mu?  Görümcem yuvamı yıkmak istiyor bunun için bir dua istiyorum

içinden yemin etmek, içten yemin etmek, içten edilen yemin kabul olur mu

Bu kategoride yer alan Çocuğu aldırmanın vebali nedir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçten Yemin Etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.