Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:15
Namaz
Abone

Namazda Fatiha’dan sonra, farklı surelerden ayetler aynı rekatta okunabilir mi?

Namazda Fatiha’dan sonra, farklı surelerden ayetler aynı rekatta okunabilir mi?

Rüyalemi
Merhabalar, ben namaza başlamak istiyorum. Ne kadar erken o kadar iyi diyerek düşünüyorum. 14 yaşındayım. Nas, felak, rabbena duaları, nasr, ihlas, kevser, subhaneke, fatiha bir de ettehıyyatü’yü biliyorum. Başka başlamam için gereken bir sure var mı?
Ve, her rekatta farklı bir sure okumak zorunda mıyız? Yani sünnetiyle ve farzı ile aynı sureleri okuyabilir miyiz?

Okudunuz mu?  Cünüpken namaz kılabilirmiyim

Yorum: Namazda Fatiha’dan sonra, farklı surelerden ayetler aynı rekatta okunabilir mi?

Vuslat79
Zammı sureleri mushaf sırasına göre okuman gerekli. Kevser- nasr-ihlas-felak ve nas surelerinin sıralaması böyledir. Rabbena dualrindan önce oturuşta önce tahiyyat sonra sallı barik dualri okunur en son Rabbena duaları ve selam. Yani senin bunlara ilaveten tahiyyat ile salli barik dualarını da ezberlemen gerekiyor.

Okudunuz mu?  Namazda gaz problemi.

Yorum: Namazda Fatiha’dan sonra, farklı surelerden ayetler aynı rekatta okunabilir mi?

Omer Faruk
< Ve, her rekatta farklı bir sure okumak zorunda mıyız? Yani sünnetiyle ve farzı ile aynı sureleri okuyabilir miyiz? >
Genç kardeşim,

Öncelikle aldığın bu hayırlı amel için seni kutlarım. Rabbim devamlı kılsın inşAllah. Namaz surelerinden bir tane dahi bilsen namaza başlayabilirsin. Hatta yenilerini öğreninceye kadar her rekatta aynı sureyi okuyabilirsin. Namazdan maksat, kişiyi kötülüklerden alıkoyması ve inananlarla beraber kılmasıdır. Ayakta durmak, kötülüklere karşı direnişi, rüku tevazuyu, secdemutlak kulluğu ifade eder. Selam ise omuz omuza olduğun cemaatinle ilişkini…. Daha buna benzer namazın pek çok sembolik karşılığı vardır.

Okudunuz mu?  Resulüm Sana vahyedilen Kitabı oku ve namazı kıl

Eğer namazın hakikatini bilirsen namazda okuyacağın duaları da çabuk öğrenirsin. Acele etme, namazı anlayarak hazmederek öğren.

Selametle kal güzel kardeşim…

Bu kategoride yer alan Zammı sure okumadan namaz kılınabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda Fatiha’dan sonra, farklı surelerden ayetler aynı rekatta okunabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.