Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:12
missa01
Abone

Garip sesler duymanın sebebi nedir?

Garip sesler duymanın sebebi nedir?

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar garip sesler duymanın sebebi nedir? açıklar mısınız


Cevap: garip sesler duymanın sebebi nedir?

Galus
Gaipten sesler duyuyor musunuz?
Bunun sebeplerini merak edenlere…

Depresyonun birçok türü var. ?Psikotik depresyonlar? en ağırıdır. Hezeyan ve halüsinasyonların görüldüğü bir türdür bu. Hasta olmayan şeyleri algılar, kulağına ses gelir, hayal görür, suçluluk duyar…

Kişinin depresyonda olduğu nasıl anlaşılır?

Majör depresyon (yani büyük depresyon), depresif bozukluğun oldukça belirgin, çekene ileri derecede ıstırap veren türüdür. Depresif duygu durumu (yani üzüntü, karamsarlık, zevk almama), her şeye ilgisizlik, uyku ve iştah bozuklukları, psiko-motor ajitasyon (huzursuzluktan dolayı yerinde duramama) ya da psiko-motor yavaşlama (isteksizlikten dolayı külçe gibi yığılıp kalmışlık hali), huzursuzluk, sıkıntı, gerginlik, sinirlilik, ağlama, beden ağrıları, suçluluk duyguları veya çevresini suçlu görme eğilimi, dikkat ve hafıza sorunları, cinsel isteksizlik, yorgunluk her gün ve neredeyse gün boyunca kişiye egemendir.

Okudunuz mu?  Dini bayram nedir?

İntihar düşüncesi var mıdır?

Ağır depresyonlarda intihar düşüncesi de vardır. Majör depresyon teşhisi koymak için belirtilerin en az iki hafta sürmesi gerekir. Ayrıca kişinin hissettiği yakınmalar günlük yaşantısını etkiliyor olmalıdır.

Depresyon kaç çeşittir?

Ajite depresyonda aşırı öfke, hareketlilik, yerinde duramama vardır.

Apatik depresyonda ise kişi durgundur. Ağzından kerpetenle laf çıkar, algısı yavaşlar.

Okudunuz mu?  Hristiyanlar da cennete gireceğiz diyorlar bizde hangisi doğru??

Melankolik depresyonda hüzün, keder ön plandadır.

Psikotik depresyon depresyonlar içinde en ağırıdır. Hezeyan ve halüsinasyonların görüldüğü bir depresyon türüdür bu. Halüsinasyon olmayan şeyleri algılamak, yani nesnesiz algıdır (kulağa ses gelmesi, hayal görmek gibi). Hezeyan ise mantıklı tartışma ile düzeltilemeyen yanlış inanç demektir. Bunlar daha çok şizofrenide olur, ama psikotik depresyonda da görülür.

Hasta garip sesler duyar mı?

Depresyon hastasının kulağına "Sen aşağılıksın, kötüsün" gibi suçlayan sesler gelir. Günahkâr olduğuna inanır. Suçluluk içerikli hezeyanlar yaşar. Çürüme, yok olma hezeyanları çıkabilir ortaya. Bütün depresyon biçimleri en az iki hafta sürdüyse, günlük hayatı aksattıysa (veya aksatmasa bile belirgin derecede acı verdiyse) majör depresyonun türü olarak kabul edilirler. Majör depresyon kapsamına girmeyen önemli bir hastalık distimi veya depresif nevrozdur.

Okudunuz mu?  Yarı çıplak dua okunur mu?

Manik depresif nedir?

İki uçlu bozukluğun (ya da daha yaygın adıyla manik depresif bozukluğun) farkı, en az bir kere mani denen ‘duygu durumunun yükselmesi’ döneminin yaşanmasıdır. İki uçlu bozukluğu olanlar zaman zaman depresyona da girerler. Buna iki uçlu depresyon denir.

Diğer türlerden farkı nedir?

İki uçlu depresyonun belirtilerinin, diğer depresyon türlerinden farkı yoktur. Ancak mani döneminde abartılı bir kendine güven duygusu, büyüklük düşüncelerinin artması, uyku gereksiniminin azalması, enerji artışı, hızlı konuşma, dikkatin kolayca dağılması, psiko-motor ajitasyon, zevk alınan etkinlikleri abartılı biçimde yapma isteği gibi manik sendrom belirtileri sergiler.

Okudunuz mu?  Muharrem ayı çocuklara nasıl anlatılır?

BELiRTiLERi NASILDIR?

Bu belirtiler çoğu zaman kişinin toplumsal ve iş yaşantısını olumsuz etkiler. Duygu durumunun yükselmesi maninin temel özelliği olmakla birlikte, kişi engellenmeye çalışılırsa aşırı uyarılma ya da ani öfke gibi tepkiler bu iyimser duyguların yerini alabilir.

Distimi veya depresif nevrozu açarsak neler söylenebilir?

Distimi ya da depresif nevroz, büyük depresyon kadar şiddetli değildir. Ancak uzun sürer. Distimi, en az iki yıl devam ve büyük depresyondaki gibi kişinin günlük hayatını sürdürmesini engelleyecek boyutta olmasa da, kendisini iyi hissetmesine mani olan bir tür depresif bozukluktur. Distimide de büyük depresyondakine benzer belirtiler görülür. Distimi teşhisi koyabilmek için kişinin iki yıl içinde depresyondan çıkabildiği dönemlerin iki ayı aşmaması gerekir.

Okudunuz mu?  Ruhani varlıklar nedir?

Garip şeyler görüyor ve sesler işitiyorum cinler bana musallat mı oldular?

Ardq
Öncelikle selamun aleyküm arkadaşlar Allah’ın selamı üzerinde olsun.Yazmak için çok düşündüm galiba bana musallat oldular.Öncelikle başımdan geçenleri anlatmak istiyorum.Son 2-3 haftadır garip olaylar sesler duymaya başladım.Geçen yine aynı odamda oturuyordum kapının onunden birisi geçti dış kapıyı açtı ve daha sonra kapattı pencere camından geçtiğini gördüm. ama odamdan dışarı çıktığımda kimsenin olmadığını fark ettim.Daha sonra cinleri araştırmaya başladım.İletişim kurmak istedim karanlıkta biri şekillenir gibi oldu bir anda konsetre olamadım aniden kayboldu ve içimi bir korku saldı daha sonra tekrar denediğimde siyah gölgeler görüyorum hareket eden bazen.Sanki vücudumu uzaktan biri kontrol ediyor gibi hissediyorum.Son zamanlarda gördüğüm rüyaların çoğunu hatırlamıyorum.2 haftadır 2 rüyayı biliyorum sadece.İlk gördüğüm rüyada arkadaşım sokakta sabit duruyor hiç hareket etmiyor bir anda arkasında uzaktan arkadaşıma doğru koşa koşa siyah bir insan gölgesi görüyorum. ben rüyada bu gölgeyi görünce koşarak tekme atıyorum ve aniden uyanıyorum.2. gördüğüm rüyada annemi görüyorum karşımda yatıyor git diyorum git git sadece bakıyor ama bana bakmıyor. Musallat mı oldular sizce yardımcı olur musunuz bana çok zor günler geçiriyorum.Sanki bedenim üstüme yıkılcakmıs gibi hissediyorum.

Okudunuz mu?  Şehvetsiz şeyleri hayal etmek günah mıdır

Cevap: Garip şeyler görüyor ve sesler işitiyorum cinler bana musallat mı oldular?

Hanzala
Aleyküm selam kardeşim. Sen cin falan görmüyorsun kafana çok taktığından sana öyle geliyor. Psikoloğa görünmeni tavsiye ederim ya da korunma dualarını , Ayetel kürsi yi oku Allah’ın izniyle bir daha böyle olmaz.

Okudunuz mu?  Salavati tefriciye okumak belayı def edermi

Ardq
pskologluk bir durum yok bilader. benmim pskolojim gayet sağlıklı diğer insanların pskolojisi bozulur benim pskolojim bozulmaz. pskolojisi bozuk evresini geçtim atlattım bitti sadece cinleri kovmak kaldı geriye. ben ne gördüğümüde ne duydugumuda biliorum akıl saglıgımda gayet iyi.


Kayıtsız Üye
kalbin ve aklın ve dilin kendinden ayırıp garip sesler duymak bu sesler daha önce bilmiş olduğun sesler olarak sana geri dönmesi ve kalbin dilin aklın abuk subuk şeyler söylemesi

Okudunuz mu?  Yakadan başlamalı bebek yeleğinin kol kesimi nasıl yapılır?

meraklıkul
İyi günler ben garipten sesler duyan bir kişiyim ama şimdi azaldı ama ilk başlarda dedikleri hayla içimi sıkıyor ve karamsarlığa sürüklüyor. İlk başlarda o ses sen ezik biri olacaksız ezik olmak istemiyorsan zina et diyordu. Daha ilerleyen vakitlerde saf seni hemen kandırırlar demeye başladı peki ya bundan sonra bunu nasıl aşarım diye sorduğumda taciz et ve cinsel içerikli metaryallere bak, oku diyordu. (Ben elimdem geldiği kadar sansürledim.) Bu düşünceler hayla aklımı kurcalıyor eğer hep geri planda biri kalırsam diye tırsıyorum. Bide saf diyen ses hakkında demek istediklerim var saflık kötü bir şey değil hatta iyi bir şey ama yaşadığımız dünya kurtlar sofrası bu yüzden pisliğe batmadan kötü insanları bana ve sevdiklerime zarar verecek kişileri nasıl ayırt edebilirim? Bunun için ne tür duaları edebilir?

Okudunuz mu?  Günahsız kul olmaz Hadis midir ?

İyi günler.
Gusul abdestim varken içime bir sıkıntı doğuyor gusül bozulduğunda içimdeki sıkıntı kalkıyor bu beni saptırmak isteyen varlıkların oyunu onuda biliyorum bu durum beni çok rahatsız ediyor. Habgi duaları etsemde bu durumdan kurtulayım?


arifselim
Hayırlı günler. Bu düşünceleri önemsememelisin. Doğru ve hak bildiğini yapmaktan şaşma. Eğer sebat eder ve sabırlı olursan bunlar seni tamamen terkeder. Dua olarak sık sık kuranı kerim okumakla birlikte felak ve nas sureleri ile ayetel kürsiyi sürekli okuyabilirsin.

Okudunuz mu?  Muhabbet kuşu besleme

meraklıkul
Bol bol amel defterinin şişmesi dileğiyle. Allah’a emanet ol.


Garip sesler duyuyorum

Bu kategoride yer alan Nişanlım beni terketti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Garip sesler duymanın sebebi nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.