Anasayfa
8 Ekim 2023, 9:09
sizden5
Abone

Hakkına girdim mi diye vesvese gelirse ne yapmalıyız ?

Hakkına girdim mi diye vesvese gelirse ne yapmalıyız ?

yasemin1


Selamünaleyküm,

Bende çok fazla vesvese var ve neredeyse hastalık durumuna gelecek bir şekilde. Örneğin birinin ya da bir sözümle bir çok kişinin hakkına girdim mi diye vesveseler geliyor.Soruyorum ama yine içim rahat etmiyor. Bir yerde yanlış hatırlamıyorsam hakkına girdiğinizden emin değilseniz diğer tarafta ondan sorgu-sual yapılmazdı sanırım. Belkide yanlış okumuşumdur ama bilmiyorum. Eğer bir sözümle bir çok kişinin hakkına girdiysem biliyorsunuz hepsine hayır yapamam tabi girmişsem. Öyle o kadar fazla bir durumumuz yok. Bu durumda onların hayrına sevap işlesem olur mu ve bu vesvese durumunda neler yapmalıyım? Gerçekten ne yapmalıyım bilmiyorum. Örneğin bir arkadaşım birilerini kötülese ve ben buna hayatın acı gerçekleri tarzı şeyler söylesem o kötülediği kişilerin hakkına girer miyim? Arkadaşım o huylarını kötülediklerinin hakkına girer onu biliyorum ama ben girer miyim bilmiyorum. Gerçekten ne yapacağım bilmiyorum. Fazla uzun olmadan öz bir şekilde cevap verirseniz çok sevinirim. Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Sabah uyanınca korkuyorum

Cevap: Hakkına girdim mi diye vesvese gelirse ne yapmalıyız ?

Fetva Meclisi
< Selamünaleyküm,

Bende çok fazla vesvese var ve neredeyse hastalık durumuna gelecek bir şekilde. Örneğin birinin ya da bir sözümle bir çok kişinin hakkına girdim mi diye vesveseler geliyor.Soruyorum ama yine içim rahat etmiyor. Bir yerde yanlış hatırlamıyorsam hakkına girdiğinizden emin değilseniz diğer tarafta ondan sorgu-sual yapılmazdı sanırım. Belkide yanlış okumuşumdur ama bilmiyorum. Eğer bir sözümle bir çok kişinin hakkına girdiysem biliyorsunuz hepsine hayır yapamam tabi girmişsem. Öyle o kadar fazla bir durumumuz yok. Bu durumda onların hayrına sevap işlesem olur mu ve bu vesvese durumunda neler yapmalıyım? Gerçekten ne yapmalıyım bilmiyorum. Örneğin bir arkadaşım birilerini kötülese ve ben buna hayatın acı gerçekleri tarzı şeyler söylesem o kötülediği kişilerin hakkına girer miyim? Arkadaşım o huylarını kötülediklerinin hakkına girer onu biliyorum ama ben girer miyim bilmiyorum. Gerçekten ne yapacağım bilmiyorum. Fazla uzun olmadan öz bir şekilde cevap verirseniz çok sevinirim. Allah razı olsun. >
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Kardeş dünkü cevaplanan sorunda aynı anlamdaydı.
Diğer soruna verilen cevapa bakabilirsin.

Okudunuz mu?  Kader ve kısmet ...

tıkla: forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/209766-kul-hakki-ile-ilgili.htmlKul Hakkı ile ilgili


kul hakkı vesvese

Bu kategoride yer alan Eşim sürekli ters ilişki istiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hakkına girdim mi diye vesvese gelirse ne yapmalıyız ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.