Anasayfa
5 Kasım 2023, 5:51
Sohbet
Yönetici

Tam ilmihal seadet-i ebediyye yi karalama kapmanyası

Tam ilmihal seadet-i ebediyye yi karalama kapmanyası

SALİH1990
Evet arkadaşlar çoğu insan bu kitap hakkında 5-6 satırı diline dolamış söylenip duruyor bu satılarlarla eleştirip duruyor okumak isteyen arkadaşlara engel oluyor kafalarını çeliyor bu kitabın yazarı Seyyid Abdulhakim Arvasi Hazretleri gibi bir büyük alimin kıymetli talebesidir camiden çıkarken kendisine gelip küçük efendi ben seni sevdim bizim evimizi şurdadır istediğinde gel sohbet edelim demiştir kendisine tercüme yaptırmış ve yaptığı tercümenin doğru olduğunu görmüştür

bu olay 60 70 sene önce olmuştur daha o zamanlar gençti birde Hüseyin Hilmi Işık Efendi şimdi gelmişler karalama kapmanyasında bunları tecüme etcek iradeye sahipmidi diye eleştirip duruyorlar 60 70 80 yıl önce tercüme edebilen ileriki yaşlarında dahada ilim örendikten sonramı tercüme edemiyecek neden bunlar çoğunun işine gelmediği için bunların sözlerine bakmayın biraz kendiniz araştırın kendi mensuplarının yanlışlarını söyledikleri için karşılar çoğu kendi çıkarlarına uyuşmadığı için hüseyin hilmi ışık efendi bütün parasını kitaplara yatırırmış parası olmayana bedava dağıırmış rahmetli vefat etti peki hakikat kitabevi hala bu yöndemi geçenlerde dini bir kitap okumak istiyorum diye mesaj attım bna gelen cevap şuydu tam ilmihal saadedi ebediyeyi okuyablriniz size ücretsiz göndeririz işte bu işi para için yapmadıkların en büyük örneği mektubat tercümesi var yine İmam-I Rabbani hazretlerinin kitabının çevirisi 12.50 kuruşa satıyorlar 515 sayfa başka kişilere baktım 8 cilt yapmışlar fiyatı ne kadar peki? 190 lira biraz insaf fakir garip insanlar ilim öğrenemicekmi 190 lira nasıl versin gidip o kitaba yine aynı kendi gruplarının kitapları yüksek miktarlarda satılmakta hakikat kitab evi 400 500 600 sayfa kitabı 1 2 3 liraya sattığı için işine gelmiyor 1230 sayfa kitaptan 5 -6 satı diline dolamışlar bahanele söyleyip duruyorlar okumayın aman diyip korkutuyolar insanları Hüseyin Hilmi Işık Efendi Kimmidir Bu Kitapları yazıcak iradeye sahip değilmidir

Okudunuz mu?  Araf suresi ismini hangi olaydan almıştır?

Cevap: tam ilmihal seadet-i ebediyye yi karalama kapmanyası

Ufkuaçık
Saadet-i Ebediyye kitabı ben de vardır.Gayet güzel şeyler yazılmaktadır.Ehli sünnete çok önem vermektedir.Hatta, İmam-ı Rabbani Hz.lerinin “MEKTUBAT” adlı eserinden çok alıntılar bile mevcuttur.SAADDET-İ EBEDİYYE KİTABININ OKUNMASINDA SAKINCA GÖRMÜYORUM..


Cevap: tam ilmihal seadet-i ebediyye yi karalama kapmanyası

SALİH1990
bu cevabı aynen aktardım gerekli yerlere cevabınıda aynen göndereceğim bu arada bu eser diğer ehl-i sünnet alimlerinin kitaplarının tercümeleridir büyük ihtimalde bu sözler o alimlerin kitaplarından tercüme olabilir karşı çıkıyosanız o alimlerin sözlerinemi karşı çıkmış olcaksınız bunun altınada imzanızı atarmısınız 7 madde var burada yukardaki yazımdaki gibi 6-7 satırlık kelimeler 1280 sayfalık kitabı silip atın demekmi oluyo bu kadar basitmi hem diyelim bunlar hata insan hata yapmazmı 1280 sayfa kitap yazcaksınız 0 hata ki ben bunlarında açıklaması olduğunu düşünüyorum bu kitabı Seyyid Ahmet Mekki Efendi onaylamıştır bu kitabın yazarı Seyyid Abdulhakim Arvasi Hazretlerinin kıymetli talebesidir söylenenlere göre namazınıda Hüseyin Hilmi Işık kıldırmıştır Seyyid Abdulhakim Arvasi Hazretleri kerametlerle dolu büyük bir alimdir araştırınız öyle bir alim yanlış birini severmi.


Cevap: tam ilmihal seadet-i ebediyye yi karalama kapmanyası

Hoca

Kardeş ben hayatını okudum.
Alimler hata yapmaz diye bir kural yok. ilmihalde bazı hatalar var ondan ne okuyor nede tavsiye ediyoruz.

Ömer nasuhi bilmen ve diyanet islam ilmihalini tavsiye ederiz.


nisan21
saadeti ebediyye bende de var hata var mı yok mu bunu bilemem ne yazık ki ilmi bilgim yok ama kitabın dili biraz ağır bana göre anlamak biraz zor oluyor daha


@mir
söz konusu kitap ellerinde olanlar bakabilirler mi
aşağıdaki bilgiler gerçekten o kitapta yazıyor mu?

< Tam İlmihal, Saadet-i Ebediye

Osman Ünlü’nün her fırsatta reklamını yaptığı KİTAPTAN ALINTILAR
(Hakîkat Kitâbevi / 98. Baskı)

Okudunuz mu?  Yusuf suresinde ne anlatılmak istenmektedir ?

İMAM-I AZAM BU DİNİN ASIL PEYGAMBERİDİR. (s.467)

Ebû Hanîfenin kıyâsı doğru değildir diyen kâfir olur.

HZ. İSA DA HANEFİ MEZHEBİNDENDİR.(s.106)

Îsâ alâ nebiyyinâ ve aleyhissalâtü vesselâm gökden inip, imâm-ı a’zam Ebû Hanîfe mezhebine uygun ictihâd edecek, onun halâl dediğine halâl diyecek, harâm dediğine harâm diyecekdir.

RAMAZAN ORUCU 32 GÜNE ÇIKTI. (s.316)
Ramezânın takvîmlere veyâ mezhebsiz memleketlere uyarak başlatıldığı yerlerde, bayramdan sonra, iki gün kazâ orucu tutmak lâzımdır.

MEZHEBE GİRMEYEN KAFİR GİBİ BİŞEYDİR MUTLAKA CEHENNEME GİRECEKTİR. (s.445)

Dört mezhebden birinde olmıyan kimsenin îmânı bozulur. Yâ, (bid’at sâhibi), ya’nî sapık müslimândır. Yâhud, mürted olur. Bunun her ikisi de, tevbe etmeden ölürse, muhakkak Cehenneme girecek, ateşde yanacakdır.
>
eğer bunlar yazıyorsa
hazır soğuklar hala devam ederken atın sobaya yakın da
bari bir kerecik olsun iyi bir işe yarasın
🙂


Eşrefoğlu
< Dört mezhebden birinde olmıyan kimsenin îmânı bozulur. Yâ, (bid’at sâhibi), ya’nî sapık müslimândır. Yâhud, mürted olur. Bunun her ikisi de, tevbe etmeden ölürse, muhakkak Cehenneme girecek, ateşde yanacakdır.
>

Dört mezhebin dışında ”mezhepsizler” denen küçük bir grupçuk var, onlar mı kasd ediliyor acaba?


@mir
nisan 21 kardeşim
anlamadım
ilgili kitapta gerçekten de İmamı Azam’ın asıl peygamber olduğu
İsa as’ın Hanefi mezhebinden olduğu yazıyor mu?

mezhebe girmeyenlerin kafir olmasına gelince
desene mezhebler kurulmadan önce yaşayanlar helak oldular
yazık oldu Ebu Bekir Ömer Osman ve Ali ra’ya
ve ashabın tamamına ve Resulullah’a -haşa-
sahi yazara göre onlar da Hanefi miydiler?


nisan21
@mir kardeşim kitapta yazılan şekilde size yazdım ben ne yazık ki fazla anlayamadığımdan sadece yazıldığı gibi aktardım. İmamı azam peygamberdir diye bir yazıya rastlamadım. Tekrar okuyacağım önceki sonraki sayfaları okuyacağım yazarım tekrar.


Ufkuaçık
nisan21 kardeşim.Senin bu bütün yazdıklarının hiçbirisi yok.Asıl yalanları sen uyduruyorsun.Kanaatimce sen İbn-i Teymiyye fikrindesin.Yalanın kesin ortaya çıkmıştır.

< İMAM-I AZAM BU DİNİN ASIL PEYGAMBERİDİR.(s.467)

Ebû Hanîfenin kıyâsı doğru değildir diyen kâfir olur.

mezhep imamlarımız ” rahmetullahi aleyhim ecmain” en büyük din alimleridir. (Alimler Peygamberlerin varisleridir) hadisi şerifi ( buharide) yazılıdır. Peygamberimizin s.a.v. yolu akıl ile hayal ile rüya ile anlaşılmaz.Din alimlerinden öğrenilir. Din alimlerinden herhangi birine uymak Peygamberimize uymak olur. Ehi Çelebi ( Hediyye) kitabında diyor ki ( Ebu Hanife’nin kıyası doğru değildir diyen kafir olur) Bu kitabı ( hakikat kitabevi) basdırmıştır.

HZ. İSA DA HANEFİ MEZHEBİNDENDİR.(s.106)

Okudunuz mu?  İlk vahiy geldiğinde Peygamberimiz efendimiz ne hissetti

Îsâ alâ nebiyyinâ ve aleyhissalâtü vesselâm gökden inip, imâm-ı a’zam Ebû Hanîfe mezhebine uygun ictihâd edecek, onun halâl dediğine halâl diyecek, harâm dediğine harâm diyecekdir. >

Ve diğer yazdıkların Külliyen bunlarin hepsi yalandır.Böyle cümleler hiç geçmemektedir.Benim elimde ki Saadet-i Ebediyye kitabı 1985 baskılı olup Hakikat Kitabevinin baskısıdır.

Asıl sen elinde ki kitabı çöpe at onu yazan her kim ise müfteridir.Ben kitapta ki asıl cümleleri yazmadım.Şimdi sen kadfa karıştırmada ehli sünnete iftira etmesakın.VAllahi bunun hesabı çoktur.

—————————–

Şu anda Seadet-i Ebediyye kitabını inceliyorum.Biraz sonra içindekilerini buraya aktaracağım.Bakalım iftira mı değil mi her şey belli olacaktır.


nisan21
kardeşim bana iftira attığınızın farkında mısınız? benim elimde 92. baskı var banada bir yakınım tarafından hediye edilmişti. ben söylediğim gibi ilmi bilgim yok sadece yazıldığı gibi yazdım buraya ne bir kelime ekledim ne bir kelime çıkardım…


Ufkuaçık
sABREDİP BEKLEYİN!. BİRAZ SONRA GERÇEKLER MEYDANA ÇIKACAKTIR.ŞU ANDA BU ESERİN PDF DOSYASINI YÜKLÜYORUM…


nisan21
ben size inanmıyorum yalan söylüyorsunuz demiyorum elinizdeki kitabı bilemem ama bendeki kitapta bu yazıyor. Hüseyin Hilmi Işık yazmış. sanırım 2005 yılı basılmış. daha öncede dediğim gibi ilmi bilgim yok keşke olsaydı ama yok sadece yazıldığı gibi aktardım buraya dosya nasıl yükleniyor bana söyleyin bende yükliyeyim sizde görün o zaman

Okudunuz mu?  Ahiret hayatının evreleri kısaca maddeler halinde

Ufkuaçık
Evet, aşağıda ki Seadet-i Ebediyye kitabının download PDF dosyası var.İnceleyin bakalım o bahsettiklerinize rastlayabilecek misiniz?

Benim elimde ki kitap tam 1136 SAYFADIR.Bu PDF dosyası ise 1248 SAYFA OLUP ÇOK EKLEMELER YAPILMIŞ, SORULU CEVAPLI BÖLÜMLER HİÇ YAZILMAYIP ATLATILMIŞ.Hadi bakalım dosyayı inceleyin o iddia ettiğiniz asılsız cümleleri bulun…


nisan21
kardeşim bakın ben tekrar söylüyorum benim ilmi bilgim yok daha öncede yazdım kitabın dili ağır bana göre ben anlamakta zorluk çekiyorum bu başlık altında yazıyorum diye kitabı ya da şahışları karaladığım anlaşılmasın benim ne haddime bir kitabı ya da islam alimlerini karalamak sadece burda yazıldığı için kitabın bende olduğu ve ilgili sayfayı yazacağımı söyledim o kadar. ayrıca ibni teymiye kimdir neyin nesidir bilmem. siz bana yalancı diyerek kul hakkına giriyorsunuz sizde ki kitapta öyle yazabilir ama bende ki kitapta böyle yazıyor.


Ufkuaçık
NİSAN21 KARDEŞİM.sEN ANLIYIRUM AMA NE OLDUĞUNU HENÜZ KESİN OLARAK BİLMEDİĞİN KONULARA DEĞİNMESENİZ İYİ OLUR.ÇÜNKÜ BÖYLE KONULAR ÇOK TARTIŞMALI GEÇİP KARŞI TARAFTAN MUHALİF SESLER GELMEKTEDİR.BUNDAN BÖYLE ÇOK DİKKATLİ OLMALISNIZ.ŞU AYET BİZLERİ UYARMAKTADIR…

İSRA SURESİ36.Hakkında bilgin bulunmayan şeyin ardına düşme!.. Çünkü kulak, göz vegönül,bunların hepsi ondan sorumludur.

Konuyu açtığınıza pişmansınız.Haklısınız.Siz esas kesin doğru olanları kabul ediniz.İnternette olan bilgilerin hepsi doğru değildir.Bunları iyi ayıklamak lazımdır.Sağlam ve güvenilir kaynakları bulup öyle bilgilendirilmelidir.Kafanızın karıştığı her hangi bir mevzu olursa onu da İnşaAllah aydınlatırız.Ehli sünnet çizgisinden sakın ayrılmayın.Ehli sünnet akaidini de en iyi bir şekilde öğrenmeye çalışınız.Bunlar çok mühim meselelerdir.

Allah’a emanet olunuz.


nisan21
Konuyu ben açmadım. Bilmediğim bir şeye kesin doğrudur demedim dememde… Zaten kendi fikrim olmadığını, sadece yazıyı paylaşacağımı söyledim. Kimse ile tartışmak gibi bir düşüncem de yok kesinlikle ama hakkımda böyle yalancı gibi laflar yazınca konu uzadı sadece. Birşeyler öğrenmek için burdayım zaten ama burada bile insanın kafası karışmıyor değil yani. Elimde olan kitapları daha önce yazmıştım ve bir tanesini okumamam gerektiği söylenmişti, şimdi bu ilmihal kitabı için de siz öyle diyorsunuz bir diğer kişi başka şey… Benim de ilmi bilgim olmadığı için haliyle kime inanacağımı şaşırıyorum. ALLAH C.C. herşeyi en doğru şekilde öğrenmeyi nasip etsin. Bu arada bende ki kitapta 1248 sayfa 🙂

Okudunuz mu?  Peygamberlere vahiy getiren meleğin adı nedir?

islamyolu
< nisan 21 kardeşim
anlamadım
ilgili kitapta gerçekten de İmamı Azam’ın asıl peygamber olduğu
İsa as’ın Hanefi mezhebinden olduğu yazıyor mu? >

yok onu öyle anlama. İsa ALeyhisselam geldiği zaman Yaptığı içtihatlar hanifi mezhebine uyacaktır. Yani hanifi mezhebine mensup olmayacaktır. Tövbe haşa öyle bir saçmalık olmaz. Yani ben görmüştüm. Hatta İmam rabbani hazretleride mektubatında söylemişti. Bir kaç eski ulemalardanda duydum. İsa Aleyhisselam gökten indiginde. Fıkıh hükümlerini tatbik ederken. İmam azam ın görüşüyle aynı olacak. Yoksa Hz İsa İmam azama uymayacak. orada yanlış anlatılma var.

evet Kitap konusuna gelirsek. bende şuan elimde mevcut. Fıkıhta hatalar tespit ettim. Özellikle Diş dolgusu oldugu zaman. Maliki veya Şafiyi taklit edeceksin diyor. Abdestini onlara göre alacaksın. Abdestinide onlara göre alırsan Namazınıda malikiye veya şafiye göre kılman gerekecek diyor.

yani kısaca Bir dolgu yaptıran neredese mezhep değştirmek zorunda kalacak. Halbuki hanifi mezhebine görede abdest alır diş dolgusu olan.

Kitapta bir kaç hata var. Baya kalın kitap hepsini okuyamadım. okunmasıda çok zor zaten. yazılarda baya küçük.

hele @mir sen o kitabı okusan çıldırırsın. Vehabilere Yapılan reddiyelerde Tevessül Himmet konularını görsen. 🙂 o bölümü güzel olmuş ama. Çokta güzel anlatmışlar.

İlmihal olarak Tavsiye edecegim. Ömer Nasuhi bilmen Efendinin kitabıdır. Mehmet talu hoca Sadeleştirmiştir.

Okudunuz mu?  Haya nedir Kısaca? Haya sahibi olmakla ilgili bir hadis

nisan21
evet diş dolgusu olan başka mezhebi taklit edeceksin diyor bir süre kitaba göre hareket ettim benimde dolgum vardı çok araştırdım çok sordum herkes farklı söylüyordu ama sonra yine kendi mezhebime uymam gerektiği söylendi. ayrıca namazla ilgilide kaza namazı borcu olan sünnet yerine kaza namazı kılacak diyor. ama hanefi mezhebine göre 5 vakit namazın sünnetlerinin kılınması gerektiğini öğrendim. umarım doğrudur…


islamyolu
< ayrıca namazla ilgilide kaza namazı borcu olan sünnet yerine kaza namazı kılacak diyor. ama hanefi mezhebine göre 5 vakit namazın sünnetlerinin kılınması gerektiğini öğrendim. umarım doğrudur… >
Kaza namazı Borcu olan. Şafi mezhebine göre Sünnetleri kılmak caiz degildir.

Hanifi mezhebinde Hem sünnete hemde kazaya müsaade vardır.

Ama hanifi mezhebinde Sünnetleri Kılıp kazayı kılmayacaksan buda olmaz tabiki. Kazalara daha ağırlık verip bir an önce bitirilmesi lazım. Hatta Hanifi alimlerimizden. Eğerki hiç vakti olmayan birisi Sünnetleri kılıp kazayı kılamıyorsa. Sünneti bırakıp Kazayı kılması daha uygun düşer demişlerdir. Çünkü kaza Farz dır.

kısaca Hanifi mezhebinde Hem kazaya hemde sünnete müsaade vardır. ikisinide yapması lazım dır. Şafi mezhebinde Kaza borcu olana Sünnet Kılmasına müsaade edilmiyor. Caiz değildir.

işte o kitapta daha bilmedigimiz yanlışlar vardır. Ama Ömer Nasuhi bilmen efendinin kitap çok sağlamdır.


nisan21
Bende hem sünnetleri kılıp hemde kaza kılmaya çalışıyorum. ALLAH C.C. doğruları öğrenmeyi nasip etsin bana ve benim gibilerine. İnşAllah en kısa zamanda Ömer Nasuhi Bilmen ilmihalini alacağım…


islamyolu
nt kitap evlerinde bulunmaktadır. Mehmet talu hoca sadeleştirmiştir. 10 TL değerinde kalın bir kitap.


Ufkuaçık
En güvenilebilir ilmihal kitabı Merhum, Ömer Nasuhi Bilmen hocaefendinindir.Mehmet Talu hocaefendi tam ehli sünnet ulemasıdır.İsmail Ağa cemaatinin önde giden fıkıh hocalarındandır.Allah cümlesinden razı olsun…

Okudunuz mu?  Çok Etkili Dilek Duası

ahmet_ahmet
Selamun aleyküm arkadaşlar bende konuyu yeni gördüm benimde aklıma takılanlar var her bidat bir sünneti yok eder demişler büyüklerimiz
şimdi merkezi sistemle ezan okunuyor bakınca o çok güzel gibi görünüyor ama neleri yok ediyor
1 ezan sesi duyulan yerde bulunan camiiye cemeate gitmesi lazım e 5 kilometreden duyuluyor hoparlorle yani didilemez
2 elektrikler kesiliyor ezan yarım kalıyor kaç hoca efendi koşarak yüksek yere çıkıp ezan okuyor
3 bulunduğun yerde ezan okunduktan sonra 10 dakika sonra başka bir ezan daha okunuyor mesela yüksek yerlerde hatayda merkez okuyor 10 dakika sonra mersin merkezi sistemi karışıyor birdaha başlıyor ezan
4 ezan başlamadan didadit dit dit şifre sesi ezanın ahengini sanki ezandan önce çan çalıyor gibi vs
5 camilerimizde ezan okunmaz oldu merkezden bir yerde ezan okunuyor
çok sünnetini aldı götürdü ezanın teknoloji


Omer Faruk
Hanefi mezhebi için en doğrusu. Açık şeffaf, şu baskısında şu vardı bu baskısında şu yoktu kaygısı yok.


imam
Ömer faruk kardeş gerçekten merak ettim bu ilmihali okudun mu


Omer Faruk
Okudum kardeşim. Onun için diyanet ilmihalini tavsiye ettim. Meğer ki sordunuz şunu da eklemek lazım. İlm-i hal kitaplarının yazılış sebebi;

1- okuma yazma oranının çok düşük olması,
2- Henüz matbaa ve bugünkü kağıt gibi materyallerin keşfedilmemiş olması ve dolayısıyla kitaba/Kur’an ilmine ilişkin kitaplara ulaşımın zor ve pahalı olması
3- İslam’ın kısa sürede yüzölçüm olarak çok büyük topraklara ve nüfuslara hakim olmasıyla insanların “eski dinlerinden” İslam’a hurafeleri getirme tehlikesi olması,

gibi sebeplerle, insanlara dinlerini sade ve hızlı şekilde anlatmak için yazılmıştır. Bugün müslümanlar (benim de tavsiye ettiğim “diyanet ilmihali” de dahil) bu fetvaların kaynaklarını tahkik eden araştırmalar yapmak zorundalar.

İlmihal din değildir, dini anlatan bir mezhebin yorumlarını içerir. Gerçek dinin iki kaynağı vardır; Kur’an ve Sahih sünnet. Bu iki kaynağa dayanmayan düşüncelerin müslümanın yanında hiçbir değeri yoktur. Bu iki kaynağa bu gün müslümanlar ulaşabilir mi?

Okudunuz mu?  Caminin içinde nasıl davranmalıyız

Evet ulaşabilir okuma yazması olan, günde 4 saat televizyon izleyen müslüman 2 saatini bu ilme ayırırsa (bugün -internet, tv, vs kaynaklara ulaşma imkanından dolayı) gayet rahat bu ilme ulaşır. Zaten ilme başlamadan ilim elde edilmez. Daha önceki yorumlarımda da belirttiğim gibi, hiçbir islam alimi, (müctehitler dahil) annelerinin karnından müctehid-alim olarak çıkmamışlardır.

Bugün müslümanların sürünmesinin temel sebebi; dinlerini “alim” diye nitelendirdikeri din adamları sınıfına teslim edip kendilerinin taklitçiliğe devam etmeleridir.

İnsanlar doktor, eczacı, mühendis olmak için yıllarını verirken, Allah’ın dinine kimse zaman vermek istemiyor. Sonra Doktoru, eczacısı, mühendisi, profesörü Fetullah gibi üçkağıtçıların peşine takılıp dinini yaşamaya çalışıyor. Burada bir yanlışlık var. Üstelik bu üç kağıtçılar insanların “taklitçilğinden” faydalanıyorlar.

Biz müslümanlar mümkün olduğunca, müslümanları taklitçilikten, tahkike, oradan da yeni müctehidlerin yetişmesine teşvik edecek ortamlara çekmeliyiz. Bu herkesin ictihat etmesi değil, herkesin bu dini kendi imkanları ölçüsünde anlaması ve aldanmaması demektir, vesselam.


Kayıtsız Üye
Bakınız arkadaşlarım tam ilmihalde bazı yanlışlıklar var diş dolgusu meselesi ya bir diş için mezhep değiştirmek nedir Allah zalim mi bu kadar ya yok kökünden çektirin ee ne olacak daha çok mikrop olacak ayrıca bel ki yemeği bile zor yersin lütfen bu nasıl bir İnançtır ya hadi diyelim gusüle taklit ettik birde adamlar namazı ve abdesti de taklit edin diyor yani mezhep değiştirin diyor lütfen arkadaşlar islam kolaylık dini değil o zaman cidden bu yazıyı okuduğumdan beri intihar etmeyi düşündüm herkes farklı bir şey anlatıyor oturup araştırma yapmıyorlar kendi kafasına göre çeviriyorlar bu nedir ya islam bu kadar zorsa Allah neden yarattı bizi dolguyu sök,dişini çek,dişsiz kalacaktın mı diyecek Allah bu nasıl bir sözdür ya gidip söktürmeyi ve dişsiz kalıp ölmeyi mi tercih edeyim bu nasıl bir cümledir ya diş dolgusu nasıl olurda gusüle engel olur önemli olan dişin içi mi yoksa dışı mı o zaman biz iç organlarımızı da yıkalım olur mu bu bu demek çünkü diş kırıksa o dişin içini yıkamak nedir dolgu yapılmış artık senin dişin olmuştur şimdi şöyle doktora gidip diyeceksiniz ki doktorum bu dolgu takılmazsa ben ölür müyüm diyeceksiniz veya tehlikeli olur mu diyeceksiniz olur derse bu bir özüre girer ve gusül kabul olur yok illa taklit edin diyorlar ve ben maliki değilim öğrenmeye çalışıyorum beceremiyorum çünkü nasıl gusül alıyorlar anlamadım çoğu hocaya yazdım anlattılar ama yine anlamadım ben normalde Hanefi’yim ve nasıl öğrendiysem öyle yaşıyorum şimdi sırf diş dolgusu için mezhep değiştirmek nedir arkadaşlar mantıklı olun Lütfen yalvarıyorum ben tam ilmihali sevmedim bazı hataları olduğunu düşünüyorum islam bu kadar zorsa islam dan çıkalım o zaman en kolay din islam dinidir diye bu bile Kuran’da yazıyormuş bu nasıl bir kolaylık bir dolgu için mezhep değiştir öyle yap böyle yap efendim dolguyu sökünüz,ölünüz lütfen arkadaşlar okumayın şu kitabı Allah zalim değildir zalimleştiren tam ilmihaldekilerdir.

Okudunuz mu?  Hz Muhammed ile ilgili şiir

Kayıtsız Üye
Arkadaşım var Arapça konuşuyor ana dili Arapça ona sordum ve Arapça deliller var yani şu diş dolgusu meselesi taklit gerek yok merhametli yaradan affediyorsa diş dolgusu için kimseyi talit etmek gerekmez değil mi arkadaşım bana dedi ki taklit diye bir şey okumadım kitapta diş dolgusu eğer zaruretten dolayı yani hastalıktan dolayı ise Hanefiler’e göre sıkıntı yok kimseyi de taklit etmeye gerek yok ama süs için takılmışsa o zaman sıkıntı olur dedi ayrıca bir şey daha eklemek istiyorum emin olun Ebu Hanife ve peygamberimiz(s.a.v) hayatta olsaydı diş dolgusunu sıkıntı olarak görmezdi ve taklitin gerekli olmadığını bunun bir zaruret olduğunu söylerdi taklit kolay bir iş değil Hanefi olarak alışmışız bu zamana kadar bu zamandan sonra başka mezhebi taklit etmek zorluktur bir şey daha okudum Allah dini abartanları ve dinde zorlaştıranları asla sevmemiştir bu da varmış haberiniz olsun Saadet’i ebediyye abartıyor arkadaşlar bilginize okumayın bence diş dolgusu zarurettir ihtiyaç değildir bir diş dolgusu için taklit etmek zorluktur hadi biz genciz araştıralım yapalım yaşlı bir teyzeye diş dolgusu takıldığını gördüm o ne yapsın aklı götürmüyor insanlar nasıl alıştıysa öyle gider başka mezhebi taklit etmek kadar zor bir şey yok ama ebu Hanife hayatta olsaydı taklit edin demezdi emin olun..

Okudunuz mu?  Zekat İslamın köprüsüdür Hadisiyle anlatılmak istenen nedir?

Kayıtsız Üye
Saadeti ebediyyenin son basımları ile ilk baskıları arasında o kadar büyük farklar varki. Hüseyin Hilmi efendi hayattayken ki basımında sakalı önemsemeyen hafife alan kafir olur diyor 1969 baskısında.2019 baskısında ise millet kesiyorsa seninde kesmek traş etmek vaciptir gibi insanı kesinlikle ehli sünnetten çıkaran bir ifade var .bizim müellifine Hüseyin Hilmi efendiye hüsnü zannımız vardır ancak şimdiki baskılarda onun söylemediği tonla sapıklık mevcuttur.onun için okunması sakıncalıdır.ya bu sonradan katılmış şeylerden arındırsınlar ya da okunması kesinlikle caiz olmaz.imamı azam peygamberdir diye bir yazı yok bu iftiradır.sevmiyorsanız da iftira da atmayın adaletsizlik yapmayın


Seadeti ebediyye cübbeli ahmet hoca, seadeti ebediyye, hüseyin hilmi ışık cübbeli

Bu kategoride yer alan Günah işledim, çok pişmanım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tam ilmihal seadet-i ebediyye yi karalama kapmanyası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.