Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:12
missa08
Abone

İçtenlik ve samimiyet ne demektir?

İçtenlik ve samimiyet ne demektir?

rufai
ahirete inanada var inanmayanda ama herkesin inandığı birgerçek varki oda ölüm.

eğer ölüm son olsaydı ne kadar da adaletsizlik olurdu. birtaraf zengin iken bir taraf fakir. bir taraf sefa sürerken diğer taraf zülüm altında. bu hiçte adil değil. ahiret olmasaydı neler olurdu şefkat merhamet diye bir şey olmaz, herkes kendi nefsi için yaşamaya çalışırdı. sabretmenin sonu bomboş olacağı için kimse sabretmezdi. isyanlar doruğa ulaşır ve insan nesli helak olurdu.

Okudunuz mu?  Peygamberlere neden iman etmeliyiz?

ama ahiret var. sıkıntıya sabredene ecir var zulmedene azap var. en büyük intikam Allah ın intikamıdır. ama O (cc) nun merhameti daha büyüktür.

inanmayan insanlar her inanca saygılılar ama islama saygılı değiller. herkes islama düşman olmuş. ah bir bilseler neyi düşman edindiklerini. can boğaza gelince eyvah demenin hiç bir faydası yok keşke o andan önce eyvah denilebilse.

Okudunuz mu?  Maddi temizlik ve örnekleri

İçtenlik ve samimiyet ne demektir?

Kayıtsız Üye
içtenlik ve samimiyet


Cevap: içtenlik ve samimiyet ne demektir?

maydın
İçtenlik nedir?

Samimiyet yeni söylenişiyle içtenlik en çok kullandığımız sözcüklerden biridir. Bir dosta iyi şeyler dilediğimizde, "en içten başarı ve mutluluk dileklerimle" demeyi ihmal etmeyiz. Demek ki içten olmayan dileklerimiz de vardır.

Okudunuz mu?  Babadan nefret etmek ve ona sinir olmak

Bazen de özü sözü birbirini tutmayanlar için "samimiyetsiz adam" deriz.

Nedir bu içtenlik? Birisi hakkında güzel şeyler düşünüyorsak ve bunu da davranışlarımızla destekliyorsak bu davranış içten bir davranıştır. Düşündüklerimizle yaptıklarımız birbirini tutmaktadır. Bu düşündüklerimizi sözle söylemeye gerek var mı bilmiyorum. Sözde kalan düşüncelerin hiçbir geçerliliği yoktur. Düşünce pratikte denendiği müddetçe bir geçerliliğe kavuşur.

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerim okumayı öğrenmek

Birisi hakkında hiç de iyi şeyler düşünmediğimiz halde, bunu saklayıp sözcüklerle olan ifademizde "en içten sevgilerimle" dediğimizde bunun içtenliksiz bir söz olduğu açıkça ortadadır. Zaten sadece içten dileklerimizi sunup, pratikte hiç de buna göre davranmıyorsak, söylediklerimizin bir değer yoktur. Hatta, birisi için, en içten başarı ve mutluluk dileklerimizi iletip, başarısızlığı için elimizden geleni ardımıza koymadığımız durumlar da ortaya çıkmaktadır.

Okudunuz mu?  Anne Karnındaki Bebek için de Fitre verilir mi?

Başarı ve mutluluk dileklerimizin sadece sözle ifade edilmesi ve bunun da en içten dileklerimiz olduğunu söylememiz yetmiyor. Davranışlarımızla bu söylediklerimizi desteklemiyorsak, sadece sözde kalan bu ifadeler geçersizdir, samimi değildir.

Bir de bizim için güzel şeyler düşündüğünü söyleyip ama her davranışlarıyla bize zarar veren dostlarımız(!) hiç de az değildir. Bir söz vardır: Cahilden dostun olacağına, akıllıdan düşmanın olsun. Sanki bu tür insanlar için söylenmiştir.

Okudunuz mu?  İmanın temel esaslarından biri Allahın varlığını ve birliğini kabul etme nedir

Ben davranışlara çok önem veriyorum. Benim dost bildiğim insan, bu yaşanılması zor dünyada yaşamımı kolaylaştıran insan olmalıdır. Yapıp ettikleriyle benim yaşamımı çekilir kılan insanlar olmalıdır. Samimi, içten insanlar o kadar az ki, böyle birini bulduğum zaman yaşadığıma şükrediyorum.

İyi ki özü sözü bir, samimi dostlar var da, şu üç günlük dünyada yaşamaya değiyor.

Okudunuz mu?  Gerçekleşmesi zor bir şey için nasıl dua edilmeli?

Samimiyet Nedir?

İçten ve kalbden olan sevgi ve bağlılık.(Niyeti hâlisenin dahi kerameti vardır. Samimiyetin dahi kerameti vardır. Bahusus lillâh için olan bir uhuvvet dairesindeki kardeşlerin içinde; ciddi, samimi tesanüdün çok kerametleri olabilir. Hatta şöyle bir cemaatın şahsı manevîsi bir veliyyi kâmil hükmüne geçebilir. İnayata mazhar olur. M.) ara Senli benli olma durumu, samimîlik İçtenlik İçtenlik:"Hayatın kokusu ve rengi olan samimiyet sizden uçup gitmişti." Y. K. Karaosmanoğlu Senli benli olma durumu, samimilik:"Herhangi bir samimiyet bile mutlaka hakikat demek değildir." A. Ş. Hisar

Okudunuz mu?  Ekmek Kırıntısına Basmanın Hükmü

Cevap: içtenlik ve samimiyet ne demektir?

Kayıtsız Üye
güzel hoş ve beğendim bizimle


Kayıtsız Üye
yazdığınız için teşekür ederim çok işime yaradı


Kayıtsız Üy
Bende sizlere en içten duygularla samimiyetimi iletiyorum Maydın kardeş Allah rahmet etsin sana


samimiyet nedir, samimiyet ne demek, samimi ne demek

Bu kategoride yer alan Zamanı iyi kullanma ile ilgili peygamberimizin hadisleri ve örnekleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçtenlik ve samimiyet ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.