Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:46
missa3
Abone

İmanın temel esaslarından biri Allahın varlığını ve birliğini kabul etme nedir

İmanın temel esaslarından biri Allahın varlığını ve birliğini kabul etme nedir

oğuzhan fb
İmanın temel esaslarından biri Allahın varlığını ve birliğini kabul etmek nedir


Cevap: imanın temel esaslarından biri Allahın varlığını ve birliğini kabul etme nedir

Galus
Allah’a İman Ne Demektir?

Okudunuz mu?  Kahvehanede çay parasına okey vb. oyunlar oynamak caiz midir?

Allah Teâlâ’nın varlığına ve birliğine inanmak ve O’nu sıfat ve isimleriyle güzelce tanımaktır. Allah’a îman, bütün dinlerin temelidir. Allah’a inanma, O’na dayanma ve ibâdette bulunma ihtiyacı, insanda yaratılıştan vardır. Bu duygu, insanla beraber doğmuş ve her devirde de olagelmiştir. Allah’ın varlığının delillerinden biri de budur. Çünkü fıtrat yalan söylemez. İnsan fıtratında, madem, bir yüce Yaratıcıya inanıp dayanma, O’na ibâdet etme, yalvarıp dileklerine karşılık bulma ihtiyacı vardır; öyleyse o yüce Yaradanın vâr olmaması mümkün değildir. Bu, fıtratın inkârı demek olur. Başka hiçbir delil olmasa bile, bu fıtrat ve vicdan delili, Allah’ın varlığını anlamamız için kâfi bir ışıktır. Aslında, Allah’ı inkâra yeltenenler bile, başları dara geldiği zaman yine Allah’a yönelmek, O’ndan yardım dilemek zorunda kalırlar. Fakat darlıktan kurtulur kurtulmaz yine eski hallerine dönerler. Bunun misallerini pek çok görmüş ve duymuşuzdur. Bu hususa Kur’ân-ı Kerîm şu şekilde işâret buyurmaktadır:

Okudunuz mu?  Dinle ilgili kötü düşünceler

"İnsana bir zarar dokunduğu zaman, yan üstü yatarak, yahut oturarak veya ayakta iken bize yalvarır. Fakat ondan (ilticâsına sebeb olan o) zararı kaldırdığımız zaman, sanki kendine dokunan bir zarardan dolayı bize yalvaran o değilmiş gibi hareket eder. (Eski sapıklığına devam eder.)" (Yûnus, 12)

Okudunuz mu?  Annem erkek ve kız çocukları arasında ayrım yapıyor

"Gemiye bindikleri zaman (batma korkusundan) ihlâs ile Allah’a yalvarırlar, fakat kendilerini karaya çıkarıp kurtardığımızda, hemen şirk koşarlar." (el-Ankebût, 65).


Yorum: İmanın temel esaslarından biri Allahın varlığını ve birliğini kabul etme nedir

Kayıtsız Üye
İmanın temel esaslarından biri Allahın varlıgina ve birligine kabul etme sorusunun cevabı nedir acil

Okudunuz mu?  Evli olupda kulakları delik olan bayanın küpe takması zorunlumudur takmaz ise günahmıdır

Yorum: İmanın temel esaslarından biri Allahın varlığını ve birliğini kabul etme nedir

arifselim
Allah’a iman etmenin esasları vardır. Bunlar arasında ilk başta gelen Allah’ın var olması ve bir olmasıdır. Allah’ın eşi ve benzeri yoktur. Allah, bütün sıfatlarında tek ve eşsizdir. Allah’ın varlığının ve başlangıcının olmadığına iman etmek ile herşeyi yaratan ve her canlıyı rızıklandıran odur.

Okudunuz mu?  Yaramaz çocuğun sakinleşmesi için okunması gereken dua

imanın temel esaslarından biri Allahın varlığını ve birliğini kabul etme, temel iman esaslarının neler olduğunu araştırınız, Allahın varlığını ve birliğini kabul etme

Bu kategoride yer alan Dini nikah hangi hallerde bozulur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmanın temel esaslarından biri Allahın varlığını ve birliğini kabul etme nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.