Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:10
missa07
Abone

Erkek Sporcuyum Kılları Aldırmak Günah mı ?

Erkek Sporcuyum Kılları Aldırmak Günah mı ?

Kayıtsız Üye
Sporcu oldugum ıcın kıllar kas gorunumunu kapatıyor ve aldırmak ıstıyorum acaba gunah mı ?


Cevap: Erkek Sporcuyum Kılları Aldırmak Günah mı ?

Ercan
Erkeğin görünüşünü bozan, göze çirkin gelen hormonsal bozukluktan doğan kılları aldırmasında sakınca yoktur. Ancak hayati ve zaruri bir neden olmadan vücuttaki kılları almamak gerekir. Allah’ın yarattığını beğenmemek doğru değildir.

Okudunuz mu?  Selamlaşmanın faydaları nelerdir ?

Cevap: Erkek Sporcuyum Kılları Aldırmak Günah mı ?

Desert Rose
Her hafta etek tıraşı olmak, bıyıkları kısaltmak, koltuk altını temizlemek, tırnakları kesmek sünnettir. Bunları kırk günden fazla yerine getirmemek -bütün mezheplere göre-mekruhtur. Hanefilere göre bu tahrimen mekruhtur. Şayet başındaki saçını da tıraş etmeyi adet edinmişse, onu da haftada bir tıraş etmesi sünnettir.(bk. Cezerî, el-Fıkhu ala’l-Mezahibi’l-arbaa, 2/44-46; Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, 1/311).Ayrıca normal saç tıraşının zamanı saçın dağınık, çirkin bir şekil almasına meydan vermeyecek şekilde ayarlanmalıdır. Çünkü Efendimiz (asm):

Başında saçı olan ona ikramda bulunsun / düzgün tutsun, bakımını-temizliğini yapsın.
(Neylu’l-Evtar,1/123)buyurmuştur. Saçın bir kısmını kökten tıraş etmek, bir kısmını bırakmak mekruhtur.
Bu, Efendimizin (asm) uygulamasına aykırıdır.(bk. Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, 1/311).

Okudunuz mu?  Eşim, alkol ve arkadaşları..

Şafii mezhebine göre, burun kıllarını çekmek mekruhtur. Eğer fazla uzadıysa, -makasla- keserek kısaltmak sünnettir(bk. Cezrî, a.g.e. 2/44).Hanefîlere göre; burundaki kılları çekmek doğru değildir. Çünkü bu hastalık yapar. (Fetevâyi Hindiye; Celal Yıldırım; İbn-i Âbidîn)

Malikîlere göre, -erkek olsun, kadın olsun- güzelliği bozan, insanı rahatsız eden bedendeki bütün kılların temizlenmesi caizdir.
Kocanın hoşlanmadığı kılların temizlenmesi ise, kadına vaciptir.(Cezerî, el-Fıkhu ala’al-mezahibi’l-arbaa-, 2/45).

Okudunuz mu?  Adabı muaşeret ne demektir

Hanefîlere göre, erkeklerin sırt ve göğsünü tıraş etmesi edebe aykırıdır.( Cezerî, a.g.e.)

Bu ifadeden anlaşılıyor ki, Hanefilere göre de sırt ve göğüs kıllarını aldırmak,
haram veya tahrimen mekruh değildir.
Olsa olsa, tenzihen mekruhtur, edebe aykırıdır.

Kasıklar, en geç kırk gün içerisinde mutlaka tıraş edilmesi gertekir… Koltuk altlarını yolmak sünnet olmakla beraber tıraş etmekte de bir sakınca yoktur. Tıraş edilen, yolunan ve kesilen kılları gömmek mendup, hela ve hamama atmak mekruhdur. Bunun hastalığa sebep olabileceği söylenmiştir (Kurtubî, el-Camiu lî-Ahkâmi’l-Kur îm, II,105; Alâuddîn Abidîn, el-Hediyyetu’l-Alâiyye, s. 335).

Bu temizlik, bütün peygamberlerin şeriatlarında var olagelen bir temizliktir. Bu temizliğin cünüp iken yapılması mekruhtur. Uygun olanı, kişiye gusül farz olmadan bu temizliklerin yapılmasıdır. Bedenden ayrılan her parça temizken ayrılmalıdır.

Okudunuz mu?  VAllahi, Billahi, TAllahi yeminleri nedir ?

Beden temizliğinde kullanılan malzemenin ve âletlerin ayrı bir yerde, özel kaplar içerisinde, mikrop kapmıyacak şekilde muhafaza edilmesinde zaruret vardır. Çoğu zaman temizlik sırasında kesilmeler, kanamalar görülebilir. Temiz olmayan makine ve malzemedeki mikroplar da bu kanla bedene karışabilir, küçük bir ihmalden büyük bir rahatsızlık durumu ortaya çıkabilir.

Okudunuz mu?  Ahirette kim kör olarak haşredilecek ?

Ayrıca bu kılları tüy giderici maddelerle gidermek de mümkündür.
S.İslmyt


Yorum: Erkek Sporcuyum Kılları Aldırmak Günah mı ?

AliBahtiyar
Yaşım küçük sayılır Erken ergenlik oldu 11 yaşlarındayken ve bazı değişimler oldu yazın sınıfça bir havuz etkinliği olucak aynı zamanda kick boks ta lisanslıyım Bacağımdaki tüyler beni bu yöndende psikolojik olarak olumsuz etkiliyor Bacağımdaki tüy/kılları almam caiz olur mu ?

Okudunuz mu?  Kadınlar özel günlerinde Cevşen ve Kulubud-Daria gibi dua metinlerini okuyabilirler mi?

Ben henüz 14 yaşındayım ve blue çağındayım Kick boxla uğraşıyorum lisanslı olarak aynı zamanda yıl sonu havuz etkinliği olacak ve bacağımdaki tüyler beni her 2 yönden olumsuz etkiliyor lick boxta yaşıtlarımda böyle bir sorun yok ve kendimi olumsuz yönde farklı hissetmeme sebep oluyor acaba bacĞımdaki tüyleri almam caizmi ?

Okudunuz mu?  Suizan hakikatları

mum
Genel hüküm şudur: erkeklerin kıl aldırması günahtır. Caiz olması için bir sağlık problemi olmalı, yaptığı işe engel teş edecek durumda olmalıdır yoksa alınamaz


erkeklerin kıl aldırması günah mı, ben aldırmak günahmı, erkek sporcuların bacak killarini almasi gunah mi

Bu kategoride yer alan Argo filmlerdeki sahnelere gülmek günahmı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkek Sporcuyum Kılları Aldırmak Günah mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.