Anasayfa
23 Temmuz 2021, 18:07
temizlik
Yönetici

Cunüp oldum ama yıkanmak için su yok ne yapmalıyım

Cunüp oldum ama yıkanmak için su yok ne yapmalıyım

mehmet58
Öncelikle herkese selamlar.uykumda rüyalandım gusül abdesti alıcaktım ama evde sular kesilmiş ve bir gün boyunca gelmiyicekmiş bu durumda ne yapmalıyım namaz kılamıyorum bu yüzden yardım edin lütfen


Cevap: Cunüp oldum ama yıkanmak için su yok ne yapmalıyım yardım edin

Ercan
Evde su kesik ise bir akrabanıza, arkadaşınıza gidin. Kimseye duyurmayayım diyorsanız hamama gidin. Cünüp olarak bir namaz vaktini geçirmek haramdır.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan önce tuvalete gitmek şart mı?

Cevap: Cunüp oldum ama yıkanmak için su yok ne yapmalıyım yardım edin

mehmet58
şehirdışında olduğum için bir akrabam yok burda kaldığım yerde hamamın yerini bilmiyorum daha doğrusu şuan bulunduğum yerde hamam varmıdır ondan da emin değilim teyemmüm abdesti alınabilirmi bu durumda ?


Cevap: Cunüp oldum ama yıkanmak için su yok ne yapmalıyım yardım edin

Ercan
Teyemmüm alınabilmesi için suyun bulunamaması yada hastalık vb. olağandışı hallerin olması gerekir. Su bulma imkanınız varsa teyemmüm alamazsınız. Hamamın yerini bilmiyorsanız marketten bir damacana su alın 🙂

Okudunuz mu?  Gözle cünüplük gusül gerektirirmi

Kayıtsız Üye
3 gundur sular yok ve ben hasta idim hastaligim bitti abdest alamiyorum günah mı ne yapmalıyım


Kayıtsız Üye
iş yerinde uykdayken rüyalandım. Oruçluyum orucum bozulmaz ama eve gidip abdest almak için daha 6-7 saat var ? ne olur bu durumum ? nasıl olur ?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken müzik dinlenir mi ?

mum
< ne olur bu durumum ? nasıl olur ? >
Yıkanmak gerekir çünkü namaz vakti girince gusletmek farz olur. bir farzı ihmal etmek ise büyük günahlardandır.


Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar ben orucluyken
rüyalandım ve gusül abdest almak ıçın banyoya gıttım ama sıcak su yoktu ama orucluyum ne yapmam gerek oruc un kabul olur mu

Okudunuz mu?  Jinekolojik muayene gusül gerektirir mi

mum
Oruçlu kişi rüyalandığında gusül almalıdır. Sıcak su yoksa soğuk su ile yıkanın veya suyu ısıtın 🙂


Kayıtsız Üye
Yardım edin cünüpüm su yok abdest alamıyorum komşulara falan gidemiyorum utanıyorum hamamada gidemıyorum yaşım kücük
ama evde sular yok nabacam


arifselim
Eğer hiç bir imkanın kalmasa o zaman toprak veya toprak cinsinden olan bir şeyle teyemmüm almalısın. Ama gerçekten her imkanı değerlendirmiş olman gereklidir.

Okudunuz mu?  Rüyalandığım halde boşalmadım ne yapmam gerekir?

Yardım 55
Su borusunu patlattım cunup üm teyemmüm alsam kabul olur mu

Abi cünüp üm su borusu patladı su ancak 19.30 gibi tamir edilecek . Eğer tamir edilmezse ne yapacam


suheda
Oturduğun şehirde veya köyde su olduğu sürece teyemmüm alamazsın. Bakkaldan 5 litre su al veya komşulardan su al.


vel Fecr
su bulma şartları yerine getirilmiş ve bulunamamışsa kişi teyemmüm alarak namazını kılmalıdır. teyemmümde önce toprak ve devamında toz çıkaran her şey ile olur örn yastık. su bulduğu ilk fırsatta gusülünü almalıdır.

Okudunuz mu?  Gusülde ağza ve burna su vermenin ölçüsü nedir?

su yok diye namaz kılmamak olmaz. namaz hiçbir şartta terkedilmez.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar haram olur günah olur yazıyorsunuz bazı şeyleri daha dikkatli okuyun yada yorumlayin derim. İslam’da zaruri hallerde kolaylık vardır ve ameller niyetlerle göredir. Adam iş yerinde ruyalandim dedi ve abdest alacak imkanı yok. Hadi izin alamadı eve gidemedi birde oruçlu ne yapacak. Cevap haramdır günahtır mı? İş yerinden izin alsa ne sebeple izin alacak, hadi istedi vermediler şimdi bu adam günahkâr mı ? İzin ister zarunlu bir nedenim var der, parası imkanı varsa gider bir hamama yıkanır, izin alamadı ise gider kendini temizler, bir namaz abdesti alır, akşamı bekler evine gider abdestini alır ve orucunu açar, olay budur. Yarım hoca adamı dinden eder bunu unutmayın. Ama ruyalanan kişide Allah rızası için her çareyi düşünüp uygulamalıdır eğer gerçekten başka yol yok ise dediğimi yapabilir diye düşünüyorum, çünkü kişi Hayri istiyor ama gerçekleştiremiyor olur. İhlâsla istemeli ve caba göstermeli tabiki.

Okudunuz mu?  Abdest alınırken amentü okunur mu ?

Kayıtsız Üye
Birde müslüman ülkesindeyiz sık sık sular gidiyor müslüman olarak suların kesilmemesi gerekir yurtdışında yaşadım ömrüm boyunca bir kere sular kesilmedi tam tersi olması gerekirken müslüman ülkesi olarak acıyorum ülkemize rabbim kızıyor o yüzden depremler bitmiyor ve virüsler bitmiyor israf yapmadan sık sık abdest almak lazım müslümansak eğer…Allah yardımcımız olsun inşaAllah ibrikle alacaksın en güzeli evine ibrik al bir tane dışarıda satılıyordur en güzeli onunla yıkanacaksın peygamberimiz(s.a.v.)onunla yıkanmıştır.

Okudunuz mu?  Gusül ne demektir? Gusül abdesti nasıl alınır?

sular kesik gusül abdesti alamıyorum, cünüpken sular kesilirse, sular kesildi gusül alamadım

Bu kategoride yer alan Gusülde ağza kaç kere su verilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cunüp oldum ama yıkanmak için su yok ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.