Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:21
sizden8
Abone

Film ve Dizi izlemek caiz midir ?

Film ve Dizi izlemek caiz midir ?

Microsoft
İnternetten dizi veya film izlemek caiz midir? Yabancıların yapmış olduğu filmlere altyazı ekleyip internette bu dizi veya filmleri izlemek kul hakkı mı olur?
Eğer öğrenciysek ve herhangi bir ticari amaç olmadan izlersek bu günah olur mu?peki internetten şarkı dinlemek de mi kul hakkı? Yada şarkıyı indirmek?

Okudunuz mu?  Namazdan sonra salaten tuncina duası okumak

Cevap: Film ve Dizi izlemek caiz midir ?

mustazaf
filmde sakıncalı göz zevkini bozmayan filmler izlenilebilir.
fakat şu var ki malesef türkiyemizde saçma ve boş diziler yayınlanmaktadır,ahlaksızlık ve insanı aşağalayan,daha küçük yaşta insanları birbirlerine aşk meşki öğreten bu dizileri size öneremem son derece tehlikeli olan bu dizilerden kaçının kaçındırın..


Cevap: Film ve Dizi izlemek caiz midir ?

hatce
arkadaşlar bilirizki aşk içeren hareketler sergilemek günahtır.peki izlemek?… sizce günahmı?.. bence günah çünkü bence izlemek yapmaktan daha çok günahtır

Okudunuz mu?  İhtilam nedir? kısaca

not : asla doğru olduğu söylenemez. bu bir fikirdir.


Dizi/film bakmak caiz midir?

Nilay_kaya9
Dizi ye bakmak ve ya bir filme bakmak caiz midir ?


Miraç
Cinsel içerikli sahneler yoksa yani islama uygun filmlere,dizilere bakmakta sorun yok ama böyle öpüşmeli,erotik,çıplak bacaklı,vücut hatlarının ortada olduğu filmler insanı tahrik edicidir ve caiz değildir.zaten öpüşme sahnelerinde işlenen harama şahit olma söz konusudur.

Okudunuz mu?  Her sabah uzvumdan bir damla kadar sıvı çıkıyor bu nedir?

dizi izlemek günah mı, dizi izlemek caiz mi, film izlemek caiz mi

Bu kategoride yer alan Dizlerinin altına minder koyarak namaz kılmak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Film ve Dizi izlemek caiz midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.