Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:57
missa3
Abone

Şeytan Allah’ın bir meleğiydi deniliyor o halde Allah’a nasıl isyan edebiliyor?

Şeytan Allah’ın bir meleğiydi deniliyor o halde Allah’a nasıl isyan edebiliyor?

Kayıtsız Üye
şeytan Allah’a isyan etmeden önçe bir melekti diye geçer beki Allah’a hın melleği ne cüratla Allah isyan edebiliyor onun kendisini helak edeceğini bile bile hz ademi kabulenmiyor Allah öyle emiretti diye itat etmiyorda isyana ve kendini helaka ve sonsuz bir acıya habis etiriyor cevaplarsanız memnun olurum selam ve dua ile Allah’a emanet olun

süleyman yılmazel

Okudunuz mu?  Kul hakkında hak sahibi helal etmese napmalıyız

Yorum: Şeytan Allah’ın bir meleğiydi deniliyor o halde Allah’a nasıl isyan edebiliyor?

arifselim
Şeytan meleklerden değildir. Şeytanın cinlerden olduğu kuranı kerimde çok açık bir şekilde açıklanmıştır. Şeytanın isyan edeceğini hiç şüphesiz Allah bilmekte idi. Allah’ın takdir ettiği olayların gerçekleşmesini yüce Allah bazı olaylara bağlamıştır ki şeytanın isyan etmesi de bunlardan biridir. İnsan oğlu da aslında öyle değil midir? Gerçekleri bildiği halde nefsine, kibrine ve bencilliğine insan oğlu da esir düşmüyor mu? Öyleyse bize düşen kulluk vazifemizi yapmak, imanı sağlam tutmak ve bu geçici alemden ebedi olan kalıcı yurdumuza geçerken iman ile geçme mücadelesini vermektir.

Okudunuz mu?  Günah korkusundan panik atak oldum

Bu husus, her hangi bir şüpheye yer vermeyecek şekilde Kur’ân-ı Kerim’de açıklanmıştır ve şöyledir:

"Hani biz meleklere: Âdem’e secde edin, demiştik; İblis hariç olmak üzere, onlar hemen secde ettiler. İblis cinlerdendi; Rabbinin emrinden dışarı çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da onu ve onun soyunu mu dost ediniyorsunuz? Oysa onlar sizin düşmanınızdır. Zalimler için bu ne fena bir değişmedir!" (Kehf, 18/50)

Okudunuz mu?  Kapanıp sonradan açılmak günahmı

Yorum: Şeytan Allah’ın bir meleğiydi deniliyor o halde Allah’a nasıl isyan edebiliyor?

Kayıtsız Üye
Hocam insanı melekten üstün konuma getirebilecek olan şey irade değil midir? Melekler iradesiz bir şekilde Allah’ı tesbih edip ibadet ederler diye öğrendik yıllarca. İblis melekse eğer; iradesiz olması, dolayısıyla isyan edememesi gerekirdi. Eğer cinlerdense, Allah İblisin isyan edeceğini biliyordu illaki, etme demesi yeterliyken buna neden müsaade etti? Plana göre bu olayın yaşanması gerekiyordu sanırım. İmtihan dünyasının temel taşı çünkü. Şu sıralar en büyük sorunum Allah’ın yaptıklarını insan mantığıyla kavramaya çalışmak. Beyhude uğraştığımı, inan-geç, kurcalama yapmam gerektiğini biliyorum ama merak ediyorum. Bu merak sonunda kalan imânıma mâl olacak sanırım.

Okudunuz mu?  Kaybolan eşyayıyı bulmak için kılınan namaza nasıl niyet edilir

Yorum: Şeytan Allah’ın bir meleğiydi deniliyor o halde Allah’a nasıl isyan edebiliyor?

Kayıtsız Üye
Şeytan melek değil cindi islam da kinin neden yeri olmadığını bu meseleye bakarak bile anlayabiliriz . Ne kadar iyilik yaparsa yapsın bir kin yüzünden cehennem ehli olmaya hak kazanmıştır. Kendisini daha üstün gören kibirli ALLAH ‘tan kıyamete kadar süre istemiştir böylelikle zaman aşımına uğrayacağını sanan iblis ALLAH’ın abez iş yapmıyacağını unutmuştur ve cehenneme girmiyeceğini sanmıştır. Böyle anlatınca daha iyi anladım apdal olduğunu.

Okudunuz mu?  Yatarken dua edersem gece uyuyamıyorum ?

Kayıtsız Üye
‘ hani biz meleklere Ademe secde edin demiştik, iblis secde etmedi o cinlerdendi ‘ ayet bu. eğer iblis cin ise secde etmesine gerek yok, çünkü emir meleklere idi.eğer emir iblisi de bağlıyorsa onun da melek olması gerekiyor. iblis ateşten yaratılmış bir melekti ve yine ateşten yaratılmış cinlerin bir kısmı onu kendilerine daha yakın görerek itaat ediyor.Ancak, topraktan yaratılmış insana kibri nedeniyle secde etmeyerek Allahın emrine karşı geliyor ve lanetleniyor. Soru şu; Allah’a her koşulda itaat etmek için yaratılmış meleklerden biri olan iblis nasıl isyan edebiliyor ?

Okudunuz mu?  Taziyede okunan duanın arapçası ve okunuşu anlamı

mumsema
İblis (Şeytan) cinlerdendir bu konuda açık ayet var bilmeden yazmayın

وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ كَانَ مِنَ الْجِنِّ فَفَسَقَ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِ أَفَتَتَّخِذُونَهُ وَذُرِّيَّتَهُ أَوْلِيَاء مِن دُونِي وَهُمْ لَكُمْ عَدُوٌّ بِئْسَ لِلظَّالِمِينَ بَدَلًا

Hani biz meleklere: Âdem’e secde edin, demiştik; İblis hariç olmak üzere, onlar hemen secde ettiler. İblis cinlerdendi; Rabbinin emrinden dışarı çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da onu ve onun soyunu mu dost ediniyorsunuz? Oysa onlar sizin düşmanınızdır. Zalimler için bu ne fena bir değişmedir!

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed'in (sav) peygamber olarak görevleri nelerdir ?

KEHF SURESİ 50. AYET


Kayıtsız Üye
Kur an da bazi olaylar soyut somut olarak anlatilir şeytan da soyut kavramdir.seytan ilk düşüncemizin mecaz adidir.onceki amentu sahipleri seytani melek olarak yorumladigindan günümüzde ve dünde algi boyle süre geldi.bizde bu algi sonucu bocalayip durduk.Allah bize kur an i verdi.acip okuyalim ama Arapça degil.biz arap degiliz.turkce okursak celiskileri rahatca görür ve de sorgulariz.sorgulama sonucu bu doğru soruyu senin gibi diğer amentu sahibi olanlarda soracak.diger amentu sahiplerinin de baska sorulari sormasi için kur an i TÜRKÇE okuyup teslim olacagiz.omrumuz yeter ise de muslimun oluruz.nasip olur ise de mu’min oluruz.amentu sahiplerine selam ve dua ile kaliniz

Okudunuz mu?  Para karşılığı Kur'an okumak caiz midir? Kaset veya bilgisayardan Kur'an dinlemek sevap mıdır?

şeytan Allah’a nasıl karşı çıkmıştır, meleklerin iradesi yoksa şeytan nasıl isyan etti, şeytan neden Allah’a karşı geldi

Bu kategoride yer alan Almanyada yaşıyorum kapanmak istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytan Allah’ın bir meleğiydi deniliyor o halde Allah’a nasıl isyan edebiliyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.