Anasayfa
22 Nisan 2022, 19:59
sizden5
Abone

Sinirlenip Allah’a isyan eden müslüman

Sinirlenip Allah’a isyan eden müslüman

EbuUbeyde
Bir müslüman tanıdığım bana bir şey sordu ben cevapladım.Ama daha fazla bilgiye sahip olanlarda vardır.Mümin namazlarını kılan bir kişi bu bildiğim, başına gelen musibetlere sinirlenip Allah’a isyan etmiş ve bir eşyaya Allah neden bunlar benim başıma gelir demiş.Ama ona Allah dememiş, inançlı Allah’a inanan biri bana anlattığına göre, sinirlenmiş öylesine dedim diyor.Bunun sonucu ne olur daha fazla bilgisi olan varmı bu konuda.

Okudunuz mu?  Tırnak altında ve ucundaki kanla karışık çizgiler var gusle engel mi

Yorum: Sinirlenip Allah’a isyan eden müslüman

vel Fecr
neden bunlar başıma gelir demekle zaten kadere isyan ortada.
musibet ibret alınırsa nimettir alınmazsa zillettir, meskenettir.

musibetler imtihan olduğu gibi günahlarada kefaretten olabilir. kulun bu durumda yapması gereken hamd etmek ve afiyet istemektir.
Allah teala kabitun basitundur. daraltan ve genişletendir. musibette daralan kul inş ahirette feraha erer.

Okudunuz mu?  Namaza bir süre ara vermek

Arkadaşınıza gelince. akıbetini Allah teala bilir. yapması gereken durumu kabullenip tevbe etmesidir.
Allah teala gafurdur rahimdir. kullarına merhametlidir.


Yorum: Sinirlenip Allah’a isyan eden Müslüman

EbuUbeyde
Ben konuyu şöyle anladım.Kalbi Allah’ın bir olduğuna inanıyor fakat sinirle bir eşyaya Allah diyor.Burda kalbi esas alarak günah olmayacağına vardım.Aslında orda ona Allah demiyor Allahın o olmadığını bildiğine göre.Sinirle isyan ediyor.

Okudunuz mu?  Ne istesem olmuyor çok kafam karışık arkadaşlar

Kişiyi inançlı bir mümin sayarsak böyle bir şeyde bir şeye Allah demek gerçek mana taşımaz.Sinirle yapılan cehaletten olur.Çünki kalben inanılmamış buna sadece laf olsun diye söylenmiş.Tövbe etmesini söyledim.


kızmak, kabul olmayan dualar

Bu kategoride yer alan Evlilik için görüşmeye gittik sizdende bazı konular da yardım istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sinirlenip Allah’a isyan eden müslüman Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.