Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:03
missa01
Abone

İslamda erkeklerin saç uzatması günahmı?

İslamda erkeklerin saç uzatması günahmı?

Kadir acar
önce kendimi TanıTayım ben Kadir Konyada xxx Yerde Çalışıyorum MAYIS’ ta Askere gidecem 20 yasındayım… ben saç uzatmaya başladım ve uzattığım saçı iş yerinde beğenmediKLeri için kestirmek zorunda KaLdım.. Asıl Sorum Şu hocam iş yeri razı olmadığı içi saçımın uzunluğunu kısaLtmam doğrumu.. Sizce.. ve ayetLere Göre yorumunuzu bekliyorum..

Okudunuz mu?  Yemek yerken televizyon izlemek haram mıdır?

SAYGILAR


Cevap: İslamda erkeklerin saç uzatması günahmı?

AlpYılmaz
Erkeklerin saç uzatması günah değildir ama amacı başka birşeyse günahtır.Hz. Peygamber efendimiz (S.A.S) yaptığı herşey sünnetir ve peygam efendimiz (s.a.s) saçı uzun olduğu için sünnetir ve günah değildir erkeklerin saç uzatması ama omzu geçmiycek şekilde buna dikkate almak lazım.

Okudunuz mu?  Bir cüz kaç sayfadan oluşur

Yorum: İslamda erkeklerin saç uzatması günahmı?

Mümin Bir Kul
Selâmün Aleyküm Kardeşlerim.

Erkeğin İbadet, Namaz dışında saçını örtmesi Sarık, Takke Gibi Sünnet Midir ???

Erkek Normal Günlük Yaşantısında da Saçını Örtmeli Midir ???
Yoksa Açık ta Dolaşabilir, Kapatsa da, Açık ta Dolaşsa Birbirlerinden Farkı Var Mıdır Yok Mudur ???

Okudunuz mu?  Sevdiğimin beni aramasını istiyorum bunun için bir dua varmı?

Öğrenmek İçin Soruyorum.
ALLAH Rızası İçin Cevaplarsanız Sevinirim.
Sağolun. EsSelâmü Aleyküm.


Yorum: İslamda erkeklerin saç uzatması günahmı?

Omer Faruk
Sevgili kardeşlerim bu tür giyisilerin İslamla değil iklimle ilişkisi vardır. Rasulullah’ın yaşadığı iklimde Ebucehil de, Ebuleheb de aynı giyisileri giyerdi. Aynı şekilde Rasulullah da aynı giyisileri giyerdli. Çünkü çöl ikliminde başınızın sürekli açık olması demek ölüm demektir.

Okudunuz mu?  Kaderiyye Mezhebi Nedir?

İslam dini ile yerel kültürü birbirine karıştırmamak gerek. Rasulullah’ın hiçbir giyisisi bizim için sünnet değil ancak tesettürden bize öğrettiği farzdır. Erkeğin tesettürü çeşitli mezheplere göre değişmekle beraber göbek ile diz arasıdır. O dönemde müşrikler arasında gerek kadın gerekse erkek tesettürüne dikkat edilmezdi. Rasulullah yalnızca bu kısmı düzenleyerek diğer giyisilerle ilgili emredici veya tavsiye edici bir düzenlemede bulunmadı.

Okudunuz mu?  Kurban Kesen Müslümanların Yapması Gereken Ibadetler

Bölgelere göre kalın ya da ince giyersiniz, beyaz ya da başka renkler tercih edersiniz. Tesettüre dikkat ettikten sonra hiçbir mahsuru yoktur. Aynı şekilde müslüman bir erkek haram helale dikkat ederken isterse saçını uzatır, isterse kısa tutar. Temizliğine dikkat ettikten sonra bunların hiçbir mahsuru yoktur. Çünkü Kur’an ve Rasulullah’ın sünnetinde bunları sınırlayıcı kesin emirler yoktur.

Okudunuz mu?  Anne babanın tesettür eğitimi nasıl olmalıdır?

Bu tür giyisilerde yerel kültüre, İslam’a aykırı olmamak şartıyla uymak daha uygundur. Eğer yerel kültürde şirk içeren (hristiyan papazlarının taktığı haç zünnar gibi) şeyler yoksa onların giyisilerini kullanmakta mahsur yoktur. Rasulullah Mekke’de böyle yapmıştır.

Selametle…


Mümin Bir Kul
ALLAH Razı Olsun Kardeşim. Bilgilenmiş olduk. Sağolun.
Size Zahmet Diğer 1-2 sorum daha vardı diğer konularda, Anasayfada görünüyor, yanıtlarsanız, sevinirim. EsSelâmü Aleyküm

Okudunuz mu?  Zekat'ta borç ve altın hesabı nasıl yapılır?

erkeklerin saç uzatması günah mı, erkeklerin sac uzatmasi gunahmi, erkeklerin saç uzatması günahmıdır

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin hafıza güçlendirme duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda erkeklerin saç uzatması günahmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.