Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:33
missa5
Abone

Kadının tırnağını uzatması caiz mi?

Kadının tırnağını uzatması caiz mi?

Steefjact
Arkadaşlar dinimizde kadının tırnağını uzatması caiz mi konu hakkında yardımcı olur musunuz ?


Cevap: kadının tırnağını uzatması caiz mi?

İsrâ
Tırnakları uzatmak mekruhtur.

Tırnakların yalnızca görünen kısımlarına suyun değmesi yeterlidir. Deriye yapışık kısmı ayırıp yıkamaya gerek yoktur.

Okudunuz mu?  İslamda zina suçu özgür kadın ile cariye arasında neden fark ediyo biri 40 sopa iken özgür kadın ne

Tırnakları haftada bir kesmek sünnettir. Tırnağı uzun olanın rızkı meşakkat ile, sıkıntı ile hasıl olur. Hadis-i şerifte, (Cuma günü tırnağını kesen, bir hafta, belâdan emin olur) buyuruldu. Cuma namazı için gusletmek, güzel koku sürünmek, yeni, temiz giyinmek, saç, tırnak kesmek sünnettir. Tırnakları Cuma namazından önce veya sonra kesmek sünnettir. Namazdan sonra kesmek de efdaldir. (Dürr-ül-muhtar)

Okudunuz mu?  Peygamberimizin ettiği dualar

Hadis-i şerifte, (Cuma günü tırnak kesmek şifaya sebeptir) buyuruldu. (E.Şeyh)

Başka bir hadis-i şerifte, Peygamber efendimizin Cuma günü namaza gitmeden önce, tırnaklarını keserdi. Perşembe günü de tırnak kesmek caizdir. Kesilen tırnakları gömmek iyi olur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Saç ve tırnağınızı toprağa gömün, büyücüler onlarla sihir yapmasın!) (Deylemi) Bu açıdan kesilen tırnaklari gömmek menduptur.

Okudunuz mu?  Zina yapmış bir kişi nasuh tövbe edip umreye gitse tövbesi kabül olur mu ve umrenın sevabı nedir?

Bununla beraber tırnakları yakmak veya toplayıp bir şeye sararak çöpe atmak da caizdir.


Cevap: kadının tırnağını uzatması caiz mi?

Fetva Meclisi
Tırnak uzatmak ve manikür yaptırmak caiz mi? kısaca

Dinimiz, kadın ve erkek için tırnağın kesilmesini fıtrattan saymıştır. Peygamberimiz (sallAllahu aleyhi ve sellem): Beş şey vardır ki bunlar fıtrattandır: Sünnet olmak, kasıkları tıraş etmek, tırnak kesmek, koltuk altındaki kılları yolmak ve bıyıkları kısaltmak. 50 buyurarak tırnakların kısaltılmasının fıtrattan olduğunu açıkça beyan etmiştir. Buna göre hem erkek hem de kadın açısından fıtrî olan, tırnağı uzatmak değil kısaltmaktır. Kadın ve erkeğin el ve ayaklarında olan tırnakların kesilmesi koruyucu hekimlik açısından da önemlidir zira uzun tırnaklar altında biriken mikroplar yemek yerken elin temas ettiği yerlere bulaşacak bu da hastalıklara sebep olacaktır. Kadın, erkek herkes için bilerek tırnağını uzatmak mekruhtur. Tırnak uzatmak kadın için süs alameti sayılmaz.Buna göre kadın erkek herkes, İslâm fıtratı üzere hareket etmeli ve gayrimüslimlerin âdetlerine özenmemelidirler. Tırnağı uzatmanın en üst sınırı kırk gündür. Kırk günden sonra artık tırnakları kesmemek câiz olmaz. Müstehap olan ise her Cuma günü tırnakları kesmektir.

Okudunuz mu?  Karides yemek caiz mi

tırnak uzatmak günah mı, tirnak uzatmak gunahmi, tırnak uzatmak günah mıdır

Bu kategoride yer alan Allah neden farklı varlıklar yarattı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadının tırnağını uzatması caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.