Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:48
sizden05
Abone

Halifelik ve padişahlık babadan oğula geçmez mi?

Halifelik ve padişahlık babadan oğula geçmez mi?

nisan21
"Atatürk’e diktatör benzetmesi yapan fındık beyinlilere diyin ki; hangi diktatör halife ve ya padişah olabilecekken cumhuriyeti kurar". Bir sosyal paylaşım sitesinde böyle biz söz dolaşıyor. Halifelik ve ya padişahlık babadan oğula geçmiyor mu? Atatürk’ün ailesinde halife ve ya padişah var mı? Eğer konum yanlışsa ve buraya uygun değilse özür dilerim sadece merak ettim…

Okudunuz mu?  Namazda sesli Allahu Ekber demek

Cevap: halifelik ve padişahlık babadan oğula geçmez mi?

bonasera
4 halife döneminde istişareyle seçim olmuştur sonradan İslama ilk ırkçılığı sokan emeviler döneminde saltanata dönüştürülmüştür.


Cevap: halifelik ve padişahlık babadan oğula geçmez mi?

imam
siyaset yapmayalım. kimseye hakaret etmeyelim!
Atatürkün çocuklsrı yoktu ki böyle bir durum yaşansın.!!!

Okudunuz mu?  4 halife kimlerle evlenmiştir?

Cevap: halifelik ve padişahlık babadan oğula geçmez mi?

bonasera
Hilafet kaldırılmasaydı bile bugün hangi İslam devleti halifenin emrini dinlerdi? İslam Dünyası bölünmüş parçalanmış durumda. Bizi tek birleştirebilecek olan Kuran’dan uzaklaşmışız. Hatta öyle ki Kuran okuyanları yoldan çıkmış kimseler olarak addetmişiz. İslam dünyası fakirleşmiş batının kapısında dilenci olmuşlar. Bazısı Türkiye gibi para dilenmiş bazısı adalet bazısı merhamet dilenmiş. Onlar da ihtiyaçlarımıza kendi menfaatleri doğrultusunda karar vermişler. Halbuki vahyin aydınlığıyla yol göstericiliğiyle müslümanlar devrin iki güçlü imparatorluğunu (Bizans ve Pers)tamamen ortadan kaldırmışlardı. Ne zaman ki Kuran aydınlığını bıraktık kardeşi kardeşe düşman ettik alevilik sünnilik hanefilik şafilik vb. insanları böldük parçaladık başımıza gelen de bu sefillik oldu.

Okudunuz mu?  Tespih çekmek

nisan21
cevaplar için teşekkür ederim. amacım kimseye hakaret değildir siyaset yapma gibi bir derdim de yok yanlış anlaşılmasın lütfen. sadece halifelik babadan oğula geçiyor diye biliyorum ve o yüzden sordum

Bu kategoride yer alan Gayrimüslim kimdir? fasık ne demektir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Halifelik ve padişahlık babadan oğula geçmez mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.