Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:10
missa6
Abone

Sedef Hastalığı İle İlgili

Sedef Hastalığı İle İlgili

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm mumsema ben 17 yıldır sedef hastasıyım Sedef hastalığı cinlerden kaynaklanıyomuş doğru mu?

Bu hastalığın dini tedavisi var mı?

Şimdiden Allah Razı Olsun.


Cevap: Sedef Hastalığı İle İlgili

Desert Rose
ve aleykumusselam ve rahmetullah
bu varlıkların çeşitli psikolojik rahatsızlıklara sebep olabileceğini
biliyorum fakat sedef hastalığına sebep olduklarını hiç duymadım
bu konuda Arif Pamuğun şifalı dualar isimli bir kitabı var
ama ne kadar etkili olur onu bilemem
genelde maneviyatla ilgili rahatsızlıklara
Bakara suresi özellikle Ayet-el Kürsi ve muhafazateyn
surelerinin okunması ve sürekli dua edilmesi tavsiye edilir kardeşim
sonuçta hastalığı veren Şafii olan Rabbimiz şifasını da yanı sıra verir
belki bir faydası olur düşüncesiyle sedef hastalığı ile ilgili uzman açıklamasını ve
tavsiyesini ekliyorum.
Allah (c.c) kısa sürede şifalar versin

Okudunuz mu?  Işıkları açık bir odada organlrarını görecek şekilde ilişkiye girmesi uygunmudur

————————————–

Kendisini ve belirtilerini en çok yirmili ile ellili yaşlar arasında gösteren sedef hastalığının, ilk akla gelen belirtileri, gümüş renginde pullu bir görüntü ile kırmızı lekelerin üstünün kapanmasıdır. Sedef hastalığının bulguları genellikle klinik olarak bulunmalıdır. Peki, bu sedef hastalığının nedenleri nelerdir? Maalesef ki sedef hastalığının nedeni tam olarak bulunamamıştır. Bu problemde sedef hastalığının tedavisini olumsuz etkilemiştir. Zira sorunun kaynağı bilinemediği için, kaynağa yönelik bir tedavi de uygulanamamıştır.
Sedef hastalığı nedeni olarak kalıtsal etkilerden bahsedilir. Fakat kalıtsal etkiler sedef hastalığının tam olarak bir nedeni olmayıp sedef hastalığına yakalanma ihtimalinin kişide daha yüksek oran bulması olarak değerlendiriliyor tıp alanında. Sedef hastalığı belirtileri bazen kişilerde diğer hastalıklarla karıştırılabiliyor.
Çünkü sedef hastalığının deride yarattığı belirtilere benzer belirtiler başka hastalıklarda da vardır. Mesela egzama bu hastalıklara örnek verilen bir hastalıktır. Fakat ikisi birbirinden tamamen farklı hastalıklardır. Egzama belirtileri, derinin uzun bir süre sürtünme yaşaması sonucu ile tahriş olmuş, iltihaplı kızarmış bir şekil almasıdır. Bu iki hastalığın belirtileri aynı gibi görünse de hastalıklar birbirlerinden oldukça farklıdırlar. Akıllarda cevap bulmamış sorulardan biri ise; ‘sedef hastalığı bulaşıcımıdır?’ sorusudur.
Bu sorunun cevabı sedef hastalığının bulaşıcı olmamasıdır. Fakat toplumun, hastalığın görsel anlamda kötü bir hastalık olmasından kaynaklı olarak, bulaşıcı olduğunu düşünmeye devam etmesi sedef hastaları için kötü bir durum teşkil ediyor. Sedef hastalığı tedavisi ise, tıbbi ilaçların yanı sıra alternatif tıp olarak adlandırdığımız bitkisel yöntemler kullanılarak da yapılabilmektedir. Sedef hastalığı bitkisel tedavi alanında, kendine çeşitli bitkisel reçeteler bulmuştur.
Bu hastalıkta bitkisel tedavinin popüler olma nedeni ise ilaç tedavisinde mutlak çözüme ulaşılamamasıdır. Nitekim ilaç tedavisi uygulanan hastalar tedavi sonrasında ilaç kullanımını bıraktıktan sonra, tekrar hastalığın belirtilerinde ki artışla karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu periyodik olarak tekrar eden durum karşısın da hastalar kendilerine alternatif başka çözümler bulmayı seçmişlerdir. İşte bitkisel tedavide sedef belirtilerinin görüldüğü andan itibaren uygulanan en yaygın yöntemdir.

Okudunuz mu?  Tevekkül örnekleri

Fitoterapist Uzm.Dr. Elif Güveloğlu.


Cevap: Sedef Hastalığı İle İlgili

Kayıtsız Üye
Teşekkürler Kardeşim Allah Razı Olsun.


ayetler ile sedef tedavisi

Bu kategoride yer alan Vergi vermek günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sedef Hastalığı İle İlgili Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.