Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:17
sizden8
Abone

Eşim beni terk etti tekrar kavuşabilirmiyiz

Eşim beni terk etti tekrar kavuşabilirmiyiz

theburak
Selamun Aleyküm herkese.. 1.5 yıllık evliyim, eşimin 2. evliliği ve benden 6 yaş büyük. Fakat gözümde ondan başka hiçbirisi olmadı. Yaklaşık 9 gün önce bir tartışma sonrası o anlık sinirle evden defol git dedim. o da aldı başını gitti. 2 gün sonra aradığımda ablasında kalıyormuş ve görüşmek istediğimi söyledim. O da kabul etti ve bir yerlere gidip konuştuk ama ilk başlarda tartıştık sonrasında eve gelmeyi kabul etti. Tam yola çıkmak üzereydimki eşimin telefonu çaldı ve ablası babasına herşeyi anlatmış babası da buraya gelsinler problemleri neymiş diye merak etmiş. Ben o gün moral bozukluğuyla alkol almıştım. Bunu öğrenince hemen gidelim oraya dedim ve gittik.Babası doğal olarak kızını kolluyordu bende o benim eşim sen daha fazla karışamazsın diye hem babasına hemde bu durumu anlatan ablasına bağırdım. Kalkıp çıktım ama eşimin benle gelmesine babası karşı çıktı. Ben yine o sinirle "sen kimsin ulan" diyip çıkıştım ve araya girdiler. Neyse eşimi alamadan çıkıp gittim. Eşim o gün bugündür benle ayrılmayı istediğini çok sert ve hakaret edici bir dille bana telefonda söyledi hatta dün en son aradığımda bana yine bağırarak çık git benim hayatımdan gibilerinmde laflar söyledi. Son olarak ise beni sakın olaki bir daha arama dedi. Bende tamam dedim ve aramıyorum. O günden beri hergün kendimi alkole verdim. Ne kadar günaha girdiğimi biliyorum ama kendime engel olamıyorum çok moralim bozuk. Beni arama dediği için bende asla bir daha aramam. Evimiz yepyeni, her akşam eve gittiğimde gözlerimden yaşlar akıyor ve duvarlar üstüme geliyor. Ama artık bundan sonra o aramazsa bu iş bitmiştir. Zaten bununle evlenmeyi aileme zorla kabul ettirmiştim şimdi annem ve ablamda bırak gitsin hiç takma kafana diyorlar ama anlatamıyorum utanıyorum, moralim o kadar bozukki işyerinde duramıyorum. Dursamda insanlara ters davranıyorum. Bu arada zaten bir sürü borcum var ve ödeyemiyorum birde üstüne bu olay olunca yaşamaktan zerre kadar zevk almamaya başladım. Bana dua edin, eşimin beni sevdiğine artık inanmıyorum ama hala aklımda. geri dönüşte yapamıyorum kendime yediremiyorum arama beni bir daha demesini. Koskoca adamım bir kadına mı yenildim diye kendime kızıyorum. Arkadaşlar bana akıl verin ne yapayım?? Onsuz olduğum hergün aklımda binbir türlü düşünce.. Acaba kimle? Acaba başka biriyle mi görüşüyor? Delirmek üzereyim ALLAH rızası için bana dua edip akıl verin.

Okudunuz mu?  Şeytan buraya eller havaya demek doğru mudur ?

İnanc
Vealeynaaleykumselam öncelikle çok büyük hatalar yapmışsın şeytana uymuşsun .. ve halen daha hata yapmaya devam ediyorsun alkol alıyorsun
güzel kardeşim ilk önce kendine çeki düzen ver kendine gel alkolu bırak
sonra bütün herşeye yaptığın bütün günahlarına güzelce tevbe et
iyice kendine gel şeytana uyma bolbol ALLAH’ı an (zikir et )
sosyal hayatında herzaman olumlu düşün asla olumsuzluğa kapılma hemen sinirlenme nefsine iradene sahip çık
namazını kıl şeytana uyma vesvelere kapılma nefsine inanma bunların hepsini uygula inşALLAH hayatın düzene girer

Okudunuz mu?  ADAK değişebilirmi, yerine başka bişey olabilir mi?

ayrıca senden büyüklere küçüklere saygılı davran asla bağırma yıkmak kırmak kesmek hiçbir şeyi değiştirmez güzel kardeşim daha çok çıkmaza girersin sakın ol işini adabınla yap sosyal hayatta herkez sana gözü kapalı güvensin insanlara sevgi saygı ve hoşgörü içinde davran şimdi dersin ya sen benim sıkıntımı biliyormusun tuzun kuru konuşuyorsun kardeşim hiçbir problem kaba kuvvet bağırmak asmak kesmek ile çözülmez dahada batarsın batalıkta yok olur gidersin ama sakınce düşün taşın şeytana imkan verme ..
ALLAH YARDIMCIN OLSUN


Cevap: Eşim beni terk etti tekrar kavuşabilirmiyiz

theburak
Allah razı olsun yazdıklarınızı değerlendireceğim. Tabiki benimde hatalarım var en başta bunların bir kısmı alkol yüzünden oldu çünkü o an sinirlenip ne dediğimi bilmiyordum ama hergün kafamı dağıtmak için devam ettim hala da aynısını yapıyorum ALLAH’ın bildiğini kuldan saklamam. Ben yapı itibariyle çok sinirli ve agresif biriyim inan karşımdakinin kim olduğunu, yaşını başını düşünmedim zaten alkol vardı. Normal zamanda bu şekilde davranmazdım ama oldu bir kere..

Okudunuz mu?  Terörist Öldürmek Caiz midir ?

Cevap: Eşim beni terk etti tekrar kavuşabilirmiyiz

İnanc
Alkolü bırak tevbe et dediklerimi uygula … inşALLAH bu zor günleri atlatırsın


theburak
Bunun için nefsimle mücadele edeceğim. Alkol almadan duramaz oldum son haftalarda. Ama bana hiçbir getirisi olmadığı gibi hep götürüsü oldu.. İnşaALLAH başarılı olurum değerli dostum.


o_nur34
Kardeşim Allah ı bolca zikret bu sıkıntılı günlerinde. Özel saatlerde ( cuma gecesi, geceyarısı, Sabah namazı) bol bol dua et. İnşAllah zamanla bu zor günleri atlatırsın.


tuharatu
kardeşim alkol almaya karar verdiğinde güzel bir abdest al bir yasin oku arapça bilmiyorsan türkçesinden oku ozaman alkolden arınırsın önemli olan hata yapmaktan ziyade pişman olmak pişmanlık güzeldir bir daha hatalarını tekrarlamassın eşinin babasından özürdile çünkü kız çocukları babası için çok önemlidir eğer bunları uygularsan Allahın izniyle eşin sana geri döner ama sakın hatalarını tekrarlama sürekli dua et Allah herşeye kadirdir sen Yaradana sığın gerisinden korkma…


mustazaf
halin içler acısı,içki insana kötülük için yeter içki içtiinmi tüm azgınlık ve pis şeyleri yapmaya yeter ,içki kötülüğün anasıdır. senin bu yaptığına şaşmamak elde değil doğrusu,ha içki içtiğin için seni dışlayacak değilim fakat içmeden önce akıl erdirsen ya … şunu hatırlatim böyle bir kocaya karşı baba kızını kollamayacakta senimi kollayacak.senin yapman gereken Allahtan af vfe mağfiret dilemen Alkolü bırakman ,ve Allah’a el açman olacak en son hanımının babasından yaptıklarından dolayı özür dile af edermi bilmem ama sen dene…Allah senide bizleride ıslah etsin.

Okudunuz mu?  Mukallid kimdir? Mukallit kime denir?

theburak
Yorumlarınız için teşekkürler..Allah (c.c.) razı olsun sizlerden ve cevap yazacak olan arkadaşlardan. Bugünden itibaren herşeyimi değiştirmek istiyorum. Herşeyde bir hayır vardır, belkide bu durum benim için bir hayır vesilesi olmuştur. Hepinize hayırlı cumalar..


nkaya2
Selamun aleyküm.
Konuyla ilgili yazdıklarını ve verilen cvapları okudum. Okudukçada üzüldüm. Onca yazıya verilen cevaplara rağmen halen ben yapı itibariyle sinirliyim. diyorsunuz.Bu sinirlilik vücudunuzdan kaynaklanan bir rahatsızlık vesilesi ise tedavi olmnızda yarar var. Yok sinirlilik tamamen nefsani ise ….. Bu nefsi bu sinirinizi yenmeden hayatta hemen, hemen hiç bir şeyde başarılı olmazsınız. Bunu bilmenizde yarar var. Allh hepimizin sonunu ğeyirli eylsin inşAllah.


tekturk
Sonralari esin ve kayinbaban ile araniz iyi olur mu olmazmi bilemeyiz ama sen sadace aramiz iyi olsun diye alkolu birakma! sen alkolu Allah haram kildigi için , insanliktan cikmamak için , benligine dönmen için birak…
Kardes sonradan baktin oluru yok bu isin , birbirinize dönmeniz imkansiz , o zaman telak (bosanmak) en cirkin helal bile olsa , haram degildir….Bir kapi kapanir bir kapi acilir , ailenin onay verecegi , senden biraz daha genc bir kiz ile evlenirsin olur biter…. Mecnun olmaya hiç gerek yok , sadece kendine yaparsin… keskin sirke küpüne zarar diye bosuna dememisler..
Agalarsa anam aglar gerisi yalan aglar , laflari yalan degildir..sen kafayi firlatsan yada Allah korusun bu dünyadan su an göcüp gitsen , su an göz yasi döktügün kiside gider baskasini bulur ! dünya , hayat böyledir !!!
Ana babanin onay vermedigi kisi ile evlilik yapanlarin sonu hüsran oluyor kardes bunuda unutma…Allah yar ve yardımcın olsun

Okudunuz mu?  Her insanın bir şeytanı mı var yoksa bir insanın birden fazla mı şeytanı vardır? İnsan ölünce şeytanıda ölür mü?

theburak
Biz ayrılıyoruz yorum yazan arkadaşlar hakkınızı helal edin.. Eşimle zorla da olsa irtibata geçtim, beni kendi ailesinin evine çağırıyor oysaki ben özel birebir görüşmek istemiştim. Oysa kendisi "o arabanın tepesinde görüşemem " dedi bende bunun üzerine anneme gideceğiz o zaman dedim kabul etmedi. Bu sırada akrabaları araya girdi ve o sırada babası geldi , neymiş efendim, annemi alaymışım.. Ben babamı kaybetmiş biriyim, annemi onların evi,ne gidipte ezdiremezdim. Benim özel görüşmelerim olacaktı ve bana bağırarak çekti gitti eşim. Artık mahkeme tebligatını yollayınca yüzyüze geliriz heralde . Kaçtı annesinin evine girdi ve çıkmadı dışarı tekrar aradığımda ben gönlünün olmadığını söylşedi artık bitti herşey detaylara girmek istemiyorum aileside bana karşı tavır almış durumda ama hepsini ALLAH bildiği gibi yapsın. Aramızı bozmaya çalıştılar. Bunun hesabını ya şimdi ben sorucam yada işi ALLAH’a bırakacağım. İçimden gidip hesap sormak geçiyor ama nafilke.. Bende gönlü olmayan birini artık bende istemiyorum . Hepiniz ALLAH!a (c.c.) emanet olun. Her şerde bir hayır, her hayırda bir ier vardır. Doğrusunu ALLAh (c.c.) bilir..

Okudunuz mu?  Sürekli içimden istemeyerek olur olmaz kişilere küfür ediyorum

"Kaçtı annesinin evine girdi ve çıkmadı dışarı tekrar aradığımda ben gönlünün olmadığını söyledi " yerine "Kaçtı annesinin evine girdi ve çıkmadı dışarı tekrar aradığımda bende gönlünün olmadığını söyledi" olacaktır.


tekturk
Biri gider biri gelir kardes , sen dedigin gibi sadece Allah’a havale et… Gecmis olsun…


İnanc
theburak kardeşim ALLAH hakkında en hayırlısını eylesin


CeyhuN_
Kalpleri birbirine ısındıracak ta, uzaklaştıracak ta Allah’tır. O herşeyin hayırsını yapar. Yinede alkolu bırakıp eşinin, ablasının ve babasının gönlünü almalısın.


theburak
ALLAH (c.c.) razı olsun Ceyhun, eşimi çok seviyorum fakat o beni değil gibi hissediyorum. Rabbim hayırlısı neyse onu göstersin. Çok zor bir durum, dayanılacak gibi değil.


ugur kaya
Merhaba benim ismim uğurne aya erzurumluyum.ben 1.5sene önce eşim beni teek etti sahipsiz kaldım cocuklarimi elimden aldı . Ben ortada sahipsisim ne eşyalarımı dahil herşeyimi elimden aldı. Sonra felç oldum yatalaktim ayağı yavaş yavaş kalkıyorum herkese bosandik diyor ama şu an resmiyette olduğumuzu bile umursamiyor ben ne yapabilirim. iyi akşamlar diliyorum Allahima emanet olasiniz

Okudunuz mu?  İlahi tavsiyesi?

Kayıtsız Üye
Mrb ben uğur kaya erzurumluyum 37yasindayim çok karmakarışık bir hayatın içine düşmüş gibiyim ben boşanmak istemiyorum eşim boşanmak istiyor kendisi memur ben işçiydim..herşeyimi ona adadım çok mutluyduk. Bir anda beyin kanaması geçirdim..felç oldum.şimdi maasada baglanamiyorum guvencem yok sahipsiz kaldım ortada ne yapabilirim..


Şema
eşim beni terk etti
< guvencem yok sahipsiz kaldım ortada ne yapabilirim.. >
Rabbiniz sizin en iyi güvencenizdir, dua edin halinizi arz edin o size en doğru yolu gösterecektir.


Kayıtsız Üye
Mrb..ben erzurumda oturuyorum ..ben 22 yasind. Bir erkeğim.ismim uğur..14sene evli kaldık mutluyduk ben kaza geçirdim beyin kanamasi geçirdim yoğun bakımda.65gun bitkisel hayattaydim..yavaş yavaş uyandim.sağdan felç olmuştüm..azmettirme Allahın izniyle ceht..ettim.yatalaktim.4ay boyunca. Şimdi ayağı kalktım şimdi yürüyorum..bu zaman safında hep annem babam kız kardeşlerim baktı..eşim.memur.evi eşyayı aklan ne gelirse telefonlarim dahil beni bıraktı gitti..15yainda kızım 17yasinda oğlumu aldı.beni sahipsiz.bıraktı gittiler beni.ben sahipsiz onun bunun umudunda kalmışım.eşim ne beni bosuyor ne bosamiyor ..bana yardımcı olursaniz..çok sevinirim.yardımlarinizi bana yol gostermenizi bekliyorum..hocam. Rabbim korusun hepimizi..

Okudunuz mu?  Sabah ve yatsıyı kılamıyorum

Kayıtsız Üye
ben konya cumra karkın mahallesıde otuyordum işm nedenıyle evı konyaya tasımaya karar verdım koydekı ev kullanılmayan bır yerdı fareler gezerdı bakmadı evıne ablasından baska bır yere gıtmezdı esım onlar yuzunden esyalarını aldı gıttı bazı esyalarımda kasp ettıler ne yapmam lazım


Kayıtsız Üye
Ben almanyada yasiyorum eşim ile 6 yildir tanisiyoruz 1 bucuk yillik evliyim . Esim ile çok güzel bit gun gecirdim bana arkadaşinin gomlegini istediggini ve onla bulusup gomlegini verecegini soyledim bende ona onay verdim ve bellirli bir saat verdim donmesi için . Esimden bir istegim olmistu bana arkdasinin fotografini atmasini istedim gormek istedim . Esim bana arkdasinin gomlegi aldiktan sonra sevgilisiyle bulusmak istedigini soyledi eşim arkdasinin yanina gitti bama fotograf atti ve benden gec kalacagini soyledi bende hayie hemen gel dedim izin verdigim saate evde olmadi yolladigi ffotografi yakinlastirinca masanin uzerinde esrar sigara ve alkol olduhunu gördüm ve o an anladimki bana yalan soylemis gomlek felan bahaneymis. Ben bise soylemedim telde sirf bir bahane bulmasin diye . Esimi almaya gittim metro duraginda aldim kimsenin olmadigi bir yere goturdum ve kendisine ne yaptigini sordum bugün bana yalan soyledi sadece arkadaşiyla oturup 1 bira icip geldigini soyledi ben bana yalan soyleme diye ikaz ettim kendisini ve tekrar sordum ve yine ayni cevabi aldigimda sinirlenip bagirdim oda arkasini dondu gitti ben arkasindan bagirdim sen bugün gidip esrar icmedin mi diye bise demeden gitti sonra bende eve dondum aradi beni asagi indim konustuk bana özur diledigini soyledi ama pisman olmis bir hali yoktu tekrar tartistik ve beni yine birakip gitti . Eve doğru yururken esimi binadan cikarken grdum ve nereye diye sordugumda bana sigara almaya gidecegini soyledi bekledim gelmedi. Yukari ciktim ve baktim pasaportunu almis ve Turkiye için bilet almistik onuda almis bilet temuzun sonuna ait. Bende fark edince atladim 1 saat uzakta olan gece 1 de hava alanina gittim esimi kaybetmek istemiyordum aradim yoktu hava limaninda daha sonra eve dondum kimseler yoktu hava limaninda . Eve dondum uyudum aglayarak yikilmistim ertesi gun oldu eşim saat sabahin 10 da geldi . Koluna baktığımda diskoya girdigine dair damga gördüm uyandirdiim ve sordum dunden sonra sen nasıl nasil olurda gidersin diye diskoya umrumda degilsin sende git dedi bana sonra çok sinirlendim ve burayi hotel olarak kulanamiyacagini soyledim. Vve gitmesini istedim oda bavulunu topladi ben kriz gecirdim bayildim beni o halde birakmis ve gitmis bugün ile 6 gun oldu beni ne aradi ne sordu whatsapp dan engeledi faceden sildi fotograflarimizi. Giderken bana kafami dinlemeye ihtiyaci olduhunu ve arkadaşinda kalacagini soyledi ben cildirdim kendimi intihar etmek istedim beni birakip gitti. Ne ben aradim bugüne kadar nede o 6 gun oldu ne yapacam ben onsuz yapamiyorum ama aramakta istrmixorum arkasindan kosmasini istemiyorum bide biz turkiye biletini alirken ayni zaman ispanyaya tatil bilrtide almostik giderken onlarida almis yaninda eşim almanca kursuba gidio ve trlrfon karti benim adima iptal etmelimiyim ne yapmaliyim eğer kursunu iptal edersm sinava giremeyecek ve vizesini uzatamiyacak yalvaririm yardim edin bana

Okudunuz mu?  Günahların ne zaman başladığı Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu

Kayıtsız Üye
Kocam evi terk etti aramıyo sormuyo msj atmış herkese bosancam dıye


eşim beni terk etti, kocam evi terk etti, kocam beni terk etti

Bu kategoride yer alan Vesvese'nin sahibi şeytan mı nefis mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşim beni terk etti tekrar kavuşabilirmiyiz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.