Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:43
missa09
Abone

Sabah namazına uyanamıyorum, geç kalıyorum bazen ne yapmalıyım

Sabah namazına uyanamıyorum, geç kalıyorum bazen ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
sabah namazına uyanamıyorum,geç kalıyorum bazen ne yapmalıyım sabah namazın çoğu kazaya kalıyor ne yapmalıyım?


Cevap: sabah namazına uyanamıyorum, geç kalıyorum bazen ne yapmalıyım

Muhasibi
Önlem almaktan başka bir tavsiye öneremem.Çalar saat telefon gibi alarm kurabilirsin.Ve en önemlisi kalbindeki saati kurmandır.

Okudunuz mu?  İçimden Allah'a karşı küfürler geliyor

Sabah namazına uyanamıyorum

Sakiro
Ben taksicilik yapıyorum ve eve gece 12-1 gibi geliyorum. Sabah ezanı ben uyandığımda çoktan okunmuş hatta güneş çoktan doğmuş oluyor sabah namazını nasıl kılabilirim.


Yorum: Sabah namazına uyanamıyorum, geç kalıyorum bazen ne yapmalıyım

duzgunomer
Bir bidon su, kolay gelsin 🙂

Okudunuz mu?  Açık kadın kıyafeti satan bir yerde çalışmak caiz mi


Omer Faruk
Selamün Aleyküm Kardeşim

Namaz=hayattır. Aslında baştan namaza bakışımızda bir eksiklik var. O’nun için namaz vakitleri konusunda gaflete düşebiliyoruz. Şöyle düşünün, sizi imza kontrol şartıyla bir davadan dolayı cezaevinden salıverseler ve imza atma şartını da Sabah= 5 yapsalar, buna karşı tavrınız nasıl olur. Eğer içeride 4, 5 yıl yattıysanız o imzanın ne kadar önemli olduğunu anlar ve gerekirse sabah 5’e kadar yatmaz o imzayı atar bütün işlerinizi ona göre düzenlersiniz.

Okudunuz mu?  Bayram hutbesi arapça metin ve türkçe anlamı

İşte bu farkındalığa ulaşmadan, sizi saati geldiğinde yataktan fırlatacak bir düzenek de yapsanız, yine fayda etmez. Peki bu farkındalığa nasıl ulaşabiliriz. Tabii ki namazı anlayarak, çünkü namaz "halmetre"dir. Namazınız neyse hayatınız odur, hayatınız ne ise namazınız odur. Eğer hayatınızda islam, ahlakınızda islam, eşinize, işinize davranışınızda islam varsa, hiç kaygılanmayın hiçbir namazı kaçırmazsınız. Ama namaz hayatınızda yalnızca yerine getirmeniz gereken bir "yük"e dönüşmüşse işte o zaman gündüz uyanık iken bile o namazı kaçırırsınız.

Okudunuz mu?  Batıl inançlarla ilgili hadisler

Bu bir eleştiri değil lütfen öyle anlamayın, yazdıklarımı öncelikle kendim için yazıyorum. Çünkü Allah zülcelal Kur’an’da namazı böyle tanımlıyor.

Bugün kardeşlerimiz namazı kaç sevap kazanacağı hesabıyla kılıyor oysa namaz sevap için değil hayatı sevaba (doğruya) dönüştürmek için kılınır. Namaz Kur’an’daki ifadesiyle "zikir"dir, "salat"dır (dua). yani hatırlamadır. Yani bizi namaz cennete götürmez, namazın sonucunda ortaya çıkan hayata dair amellerimiz cennete götürür.

Okudunuz mu?  Allah gezegenleri neden yarattı

Adam namazda "Allah’ım filistinde kardeşlerime eziyet edenleri kahret diyor, Irak’da kafirleri kahret diyor ama evde eşini dövüyor" namaz adama fayda vermemiş ki duası filistindeki kardeşine fayda versin. Onun için İslam dünyası dua ile ayağa kalkmıyor çünkü gerçek dua ve namaz hayatta bedene kavuşmuş duadır.

Okudunuz mu?  Balıkların yumurtlama veya üreme zamanları avlanılması caiz midir?

Allah hepimizin dualarını, namazını salih amel bedenine kavuşmuş dualardan eylesin. Rabbim hepimizi uyanık kılsın, sizler de bize bu minval üzerine dua edin inşAllah…

Bu kategoride yer alan Kur'an-ı kerim de işmam hangi ayette var? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabah namazına uyanamıyorum, geç kalıyorum bazen ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.