Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:29
Namaz
Abone

Kul hakkı namazı var mıdır?

Kul hakkı namazı var mıdır?

Kayıtsız Üye
Kul hakkı namazı var mıdır? "Üzerimde çok kul hakkı var. Namaz kılarak bunu ödeyebilir miyim?"


Cevap: Kul hakkı namazı var mıdır?

Fetva Meclisi
İslam dininde ibadetler Allah ve Rasulü tarafından belirlenmiştir. Ne Kur’an’da ne de sünnette kul hakkı namazı diye bir namazdan söz edilmemiştir.

Okudunuz mu?  Diş dolgusu yaptırmış isem benim hanefi meshebine göre gusül abdesti,namaz abdesti almam doğru?

Kişinin kul hakkından kurtulmasının yolu, hak sahibine hakkını vermesi ve onunla helalleşmesidir. Yaptığı zulüm için de Allah’a tövbe etmelidir.

Tövbe etmeden önce iki rekât namaz kılması menduptur. Kul hakkı konusunda Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: Kimin üzerinde birinin namusu ya da malıyla ilgili bir zulüm varsa altın ve gümüşün bulunmadığı kıyamet gününden önce onunla helalleşsin.
Aksi takdirde kendisinin salih amelleri varsa, yaptığı zulüm miktarınca sevabından alınır, hak sahibine verilir. İyilikleri yoksa zulüm yaptığı kardeşinin günahından alınır, onun üzerine yükletilir. (Buhârî, Mezâlîm, 11.)

Okudunuz mu?  Muhazatün nisa ne demektir namazı bozar mı?

DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU


kul hakkı namazı var mıdır, kul hakkı namazı varmıdır, kul hakki namazı varmi

Bu kategoride yer alan Sesli olarak Kuran-ı Kerim okunan bir yerde namaz kılınabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kul hakkı namazı var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.