Anasayfa
21 Temmuz 2023, 21:38
sizden5
Abone

Çarşafla ilgili ayet veya hadis var mı

Çarşafla ilgili ayet veya hadis var mı

şehadetaşığı
selamun aleykum mumsema… benım bı sorum daha dogrusu bı fıkır danısmak ıstıyorum. facebook a carsaf la iligili bı foto yayınlamıstım bugün arkadaş gelıp bana carsaf cag dısı kalmıs bu zaman da çarsaf dıye bı sey kalmamıs tarzı seyler soyledı. bende gereklı ızahı yaptım ama aklımda soyle bı soru var çarsafla iligili ayet yada rıvayetler var mı ? ınsanların bu akıllarındakı fıkırlerı kırmak ıstıyorum yardımcı olursanız sevınırım. ALLAH razı olsun…

Okudunuz mu?  Hz. Şuayb in kızlarının ismi nedir ?

Cevap: Çarşafla ilgili ayet veya hadis var mı

Sabri
Çarşaf hakkında ayet ya da hadis var mıdır

Kadınların çarşaf giyerek örtünmeleri, Kur’an’ın bu konudaki açık bir emrinin gereğidir.

Ey peygamber, zevcelerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle. Bu, onların tanınıp eza edilmemelerine daha uygundur. Allah çok affedici, çok esirgeyicidir. (Ahzab, 59)

Okudunuz mu?  Koltuk altı ve etek altı kılları Gusül abdestine engel midir

Ayet doğrudan peygamberin zevcelerine, kızlarına ve arkasından bütün mümin kadınlara cilbab giymelerini emretmiştir. Cilbab ise, kadını tepeden tırnağa örten ve elbisenin üzerine giyilen dış örtü olarak tarif edilmiştir. Bunun anlamı çarşaf ya da çarşaf benzeri bir dış örtüyü elbiselerinin üzerine giymeleri bütün mümin hanımlara için bir farzdır.

Okudunuz mu?  Boşanma cümleleri nelerdir?

Ayetin bu açık emri gereği, başta peygamber hanımları olmak üzere, bütün hanım sahabeler siyah örtülere bürünmüşlerdir.

Peygamberimizin pâk zevcelerinden, müminlerin annesi, Hz. Aişe validemiz (r.a) bunu şöyle anlatmıştır:

Ensar kadınlarına Allah rahmet etsin. Cilbab ayeti indiği zaman mırtılarını (mırtı bir çeşit kumaştır) yardılar, onunla başlarını sardılar da Resulullah (sav) arkasında öyle namaz kıldılar ki, sanki başlarında kargalar varmış gibi idi. (Elmalı : c.6-s.338)

Okudunuz mu?  HEm içki satar hemde namaz kılar

Aynı mana da yine Peygamber (asm)’ın zevcelerinden Ümmü Seleme (ra) şöyle demiştir:

Bu âyetin nüzulünden sonra ensarî kadınları siyah çarşaflara büründüler. Sanki hepsinin başına birer karga konmuştu. (Cessas, C. 3. S. 372.)


Cevap: Çarşafla ilgili ayet veya hadis var mı

S.G
bn bir yerde okumuştum doğrumu değil mi bilmiyorum ama çarşaf hıristiyanların kıyafetine benzetildiği için çarşafın değil baştan aşağı vücudumuzu gizleyen kıyafet ve göğüs hizasına kadarda örtü örtmemiz gerektiği yazıyordu

Okudunuz mu?  Gusül sonrası vücutta yapışmış görünen maddeler

Yorum: Çarşafla ilgili ayet veya hadis var mı

Kayıtsız Üye
O tam tersi olacak galiba. Hristiyan kadınları tam öyle giyiyor yani rahibeler çarşaf daha uygun eğer amaç iyi ortunmkse. Rahibeler baştan aşağı siyah bol bir elbise giyip üstüne beyaz göğüs lerine kadar bir başörtüsü gibi gibi bir şey ortuyorlar bildiğim kadarıyla ama tabiki ferace giyen hanimlarimizla karsilastirilmasin bu lütfen.

Okudunuz mu?  Şampuan bulaşmış su ile abdest?

Kayıtsız Üye
zaten tesettür bütün dinlerin temellerin de vardır hristiyanlarda ençok ibadet eden yani nasıl bütün müslümanlar oruç tutup namaz kılıyosa onlarda o görevi sadece rahib ve rahibeler yapıyor diğerleri sadece günah çıkartmaya gidiyo ama bunun yanlış olduğunu bilmiyorlar.


çarşafla ilgili hadisler, çarşaf ile ilgili hadisler, çarşaf hakkında hadisler

Bu kategoride yer alan Sanal üzerinde kul hakkı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çarşafla ilgili ayet veya hadis var mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.