Anasayfa
4 Temmuz 2022, 11:35
sizden0
Abone

HEm içki satar hemde namaz kılar

HEm içki satar hemde namaz kılar

kevasor47
Selamınaleyküm bir komşum var hem içki satar hemde namaz kılar sizce hem içki satıp hemde namaz kılmak ikisi bir arada olmamamlı dimi?Şimdiden cavap larınız için Allah razızı olsun


Cevap: HEm içki satar hemde namaz kılar

Ateş-i Bahar
ve aleykumusselam,

her türlü put alış verişi, içki, domuz eti veya kendi kendine ölen hayvan eti gibi haram edilen maddelerin alınıp satılması yasaklanmıştır. (Buharî : 34-112)
Allahü teâlâ, içki içene, içirene, alıp satana, yapana, saklayana, taşıyana, kendisine götürülene ve parasını yiyene lanet etti. [İbni Mace]

Günümüzde Müslüman, dünyanın neresinde bulunursa bulunsun, İslam ahkamını ve ahlakını yaşamakla mükelleftir. İki Müslüman arasında caiz olmayan bir alışveriş, Müslüman ile gayrimüslim arasında da caiz değildir!.

soruna gelince bir haramın işlenmiş olması, namaz gibi farz olan bir ibadetin terkini gerektirmez, çünkü kılınan namazlar, insanları kötülüklerden uzaklaştırmalıdır. Rabbim hidayet versin. Allah en iyisini bilendir.


Yanıt: HEm içki satar hemde namaz kılar

esin-ti
< sizce hem içki satıp hemde namaz kılmak ikisi bir arada olmamamlı dimi >
bunun sencesi bencesi olmaz kardeşim!

Okudunuz mu?  Efendimiz'in soyu türklere de dayanıyor mu?

buyur bak linklere:

forumduasi.com/namaz-hakkkinda-soru-ve-cevaplar/91178-icki-icenin-namaz-kilmasi.html

forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/56530-ickinin-satmanin-dinimizdeki-yeri.html


içki satan namaz kılabilir mi, içki satanın namazı kabul olur mu

Bu kategoride yer alan Kuranı Kerimi çantada taşımak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

HEm içki satar hemde namaz kılar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.