Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:33
missa94
Abone

Orjinali öğrenci bütçesini aşan kitapları fotokopi yapmak kul hakkı mıdır?

Orjinali öğrenci bütçesini aşan kitapları fotokopi yapmak kul hakkı mıdır?

Kayıtsız Üye
Sayin elif. tarafindan gönderilmistir.

——————————–

forum kullanmayı bilmiyorum ama bunu buraya değil başka bir yere yazmam gerektiğinin farkındayım. neyse eğer soruma cevap alırsam çok mutlu olucam.

orjinali öğrenci bütçesini aşan kitapları fotokopi yapmak da korsana girer değil mi yani kul hakkı mıdır. ya internetten müzik indirmek eserin sahibinin hakkkına tecavüz müdür. tanıtım amaçlı konulmuş olsa bazı siteler telifini alarak indirmeyi ücretli hale getirdiğine göre- pdf kitaplar da da aynı durum söz konusu- araya emek vermemiş 3. kişinin kazancı giriyor demektir. demek midir? alo fetvadan bir yanıt alsam şu an sizi meşgul etmeyecktim.inşAllah cevap gelir.şimdiden teşekkür ederim..

Okudunuz mu?  Açık öğretim imam hatip lisesi karşılaştırmalı dinler tarihi soru ve cevapları

Cevap: orjinali öğrenci bütçesini aşan kitapları fotokopi yapmak kul hakkı mıdır?

Desert Rose
Nureddin Yıldız hocanın fetvasına göre kul hakkıdır.

SORU: Öğrenci olarak kitap ihtiyacımı karşılayacak kadar maddi gücüm olmadığından kitapların fotokopilerini çektirerek daha ucuza mal etmek suretiyle bu ihtiyacımı gidermeye çalışıyorum. Fotokopisini çektirdiğim kitap kitapevinde ücretli olarak satılmakta ancak pahalı. Çevremdeki bazı arkadaşlarım bunun haram o lduğunu söylüyorlar. Kitabı alamazsam sınava hazırlanamayacağımdan dolayı fotokopi çektirerek çoğalttığım kitapla sınava hazırlanmam haram mıdır? Hüküm nasıldır?

CEVAP
: Selamünaleyküm. Bunun doğru olmadığı bellidir, kul hakkına riayet etmek gerekir.

Okudunuz mu?  Dini İslami testler

Nureddin Yıldız


fotokopi kitap caiz mi, kitap fotokopisi çekmek caiz mi, fptokopi kirap gunah mi

Bu kategoride yer alan Kuveyt türk altına altın hesabından kar payı almak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Orjinali öğrenci bütçesini aşan kitapları fotokopi yapmak kul hakkı mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.