Anasayfa
3 Şubat 2024, 15:16
sizden3
Abone

İçimde bir sıkıntı var

İçimde bir sıkıntı var

NurIsik
Kardeslerim,

Allah bana çok şükür herşeyimi vermiş. Ve verdiklerini yerinde kullanarak çok calışıyorum, ve çok azimliyim. Allah’a karşı gelmekten cekiniyorum. Namazımı kılarım, kuranımı okurum. Avrupada yaşıyan ve okuyan bir gencim. Fakat ginede icimde hep bir eksiklik, bir yorgunluk var. Icimde bir şey var, ne tuta biliyorum, nede deniştirebiliyorum. Hep bir boşluk / bir hasret / bir özlem hissediyorum. Fakat tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Neden kaynaklanıyor, bilmiyorum.

Allahın selamı üzerinize olsun


Cevap: Icimde bir sıkıntı

kibrit
İki nedeni olabilir. Birisi işin tasavvuf boyutuna girmen lazım…

İkincisi bir hanım bulup evlenmen lazım.

Yollarda herkes gayri meşru ilişkilerde hatta en muhafazakar kesimler dahi… Erkek kızı kız erkeği arkadaş edinmiş geziyorlar. (Anne-babalar İslamın en önemli hususlarından birini terk ettiğinden dolayı çocuklarını suçlamamak lazım, onların günahı Allah’a aittir, babalar ise Deyyusluğunun bedelini ödeyeceklerdir.)

Okudunuz mu?  Hayvanlar ile ilişki yapanların durumu ne olacak

Benim de içimi çok sıkan bir konu bu. Sürekli bir boşluk var içimde. Elden de bir şey gelmiyor. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.


Cevap: Icimde bir sıkıntı

NurIsik
Henüs okuyorum. Yani ne kendi isim nede kendi evim var. Daha iki yilim var. Caresizim. Kuru kurusunada nikahlanip köseye oturulmazki.


Cevap: Icimde bir sıkıntı

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Sıkıntını biraz açar mısın yani biraz bahs edebilirmisin. Derdini söylemeyen derman bulamaz..


NurIsik
Cok calışıyorum. Hic kötü alışkanlığım olmadı bu zamana kadar. Hicbir kadına el sürmedim bu yaşıma kadar. Namazlarımı kılarım ve Allahın yasak kıldığı şeylerden uzak durmaya çok dikkat ederim. Hic kimseye zararım dokunmaz. Yardım severimdir. Icim kıpır kıpır. Coğu zaman yine icim birden coşar, bir hasret hissederim Allahıma ve Rasülüne, feryat ederim ağlarım kücük bir cocuk gibi. Aynı zamanda üniversite zamanında yorgunluk, beğnimde baskı hissediyorum icimdede bir kabz hali hissediyorum. Benimde bir hanımım olsun istiyorum bir yandan. Öte yandan üniversiteyle beraber olmaz ve henüz işim ve kendi evim yok. Bunların hepsi cözülsün ve sıkıntılarım gitsin istiyorum.

Okudunuz mu?  Haset eden kişiye karşı kişinin kin duyması caiz mi?

Berşan
O his sadece size mahsus değil aynı şey bendede var.Hiç bir derdiniz olmamasına rağmen içiniz daralır, duvarlar üstünüze üstünüze gelir sanki.
Kardeşim bendeki bu his sadece namaz sırasında geçer.Bende bu yüzden devamlı şeytanın bir çeşit vesvesesidir der geçerim her zaman.İnşAllah sizde feraha erersiniz.


NurIsik
Seninkisi sadece naemaz esnasında. Benimki sürekli. Gercekleştirmek istediyim bir sürü şey var, birikip sıkıntı oluyor. Evlenmek, iş ve ev sahibi olmak istiyorum. Hergün Allahıma bana hayırlı bir hanım nasip etmesi için dua ediyorum. Fakat bekarım ve üniversitede okuyorum. Yani celişgi yaşıyorum. Napacağımı bilmiyorum.


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Kardeşim sabır acıdır meyvesi tatlıdır. İsteklerin çok hepsi bir bir olur zamanla kendini bu düşüncülerle strese sokuyor Şeyana davetiye çıkarıyorsun farkında olmadan. Denildi ki sabaha erdin mi akşamı düşünme, akşama erdin mi sabahı düşünme. Hiç kimse yarın ne kazanacağını bilmez. Dua müminin silahıdır Allah samimi olanın duasını hemen kabul eder ama insan acelecidir onun gözünü ancak Toprak doyurur o durmadan ister. İşte biz böyle varlıklarız.

Okudunuz mu?  Artık kafayı yemek üzereyim (Dindeki görüş ayrılıkları)

Sen önündekine bak düşünme fazlasını nasibin gelir seni bulur.


tekturk
NurIsik kardes çok güzel bir yasantin var böyle devam et ama yanisirada bir spor yap mesela fitness gibi seni yoracak bir spor dali iste….içindeki adrenalini atman lazim kardesim ve bazende oruc tut..


Reiss
bazen sabahları kalktığımda bir sıkıntı oluyor içimde neden olduğunu da bilmiyorum günlük ibadetlerimi de yapıyorum 1 2 gün sürüyor sonra geçiyor ne yapmam lazım. Bu sıkıntının şeytan yada vesvese le bir alakası olabilir mi ?


adamkng46
Selamın Aleyküm Arkadaşlar

Okudunuz mu?  Namusu uğruna ölmek öldürmek caiz mi

Arkadaşlar benim içmde 3 aydır bir sıkıntı var ve hep moralim bozuk eskiden normal normal yolda yürürken şimdi karıncaları ezmemeye dikkat ederek günah işlemekten çok korkuyorum ve sorguluyorum kendimi acaba bu günahmıydı günahsa Allah beni affedermi veya ben bu yüzden kul hakkınamı girdim diyorum sonra da bu kul hakkı nasıl olur diyorum kendi kendiime ve içimden bir ses bu kul hakkıydı veya günatı gibi oluyor , derse konsantre olmuşken birden aklıma bir şey geliyor acaba bu günahmıydı ve moralim bouzuyor ve birşeyler düşünüyorum tamamen kopuyorum dersten. Ne yapmam gerek bunun için?


yasemin
Sa..
3 T yi unutmamalısın 🙂
Tevekkül..
Teşekkür..
Takva..
Bunları idrak ettiğin anda o vesveselerinden Allahın izniyle kurtulacaksın inşAllahh..
Tevekkül , Tevekkül, Allah’a teslim olmak, güvenmek, dayanmak, bağlanmak ve sığınmak
Teşekkür , sana bahşedilene şükretmek
Takva, Allahın emir ve yasakalrına uymak , kendini sakınmak ..

Dua ile 🙂

Okudunuz mu?  Bab' Aziz - Yorumlanması gereken bir şiir!

Secan
Selamun Aleykum kardes.

Sen vesvese belasina yakalanmissin, seytan Islami sana zorlastirmak için seninle ugrasiyor, sana kendini kotu hissettirmek istiyor, ama kurtulusu var uzulme 🙂 Youtube’da Sozler Kosku isminde bir kanal var, videolarini seyret çok isine yarar, Allah’in izniyle bu derdinden kurtuldugun gibi imanin da guclenir ibadetlerinden de daha fazla lezzet alirsin.

Su videolarla baslayabilirsin, vesvese’yle ilgili:

http://youtu.be/IH4GGqqkO_Y

http://youtu.be/j79Ch7V-Jc0

http://youtu.be/fhJW331G8jk

Allah yardımcın olur inshaAllah bu videolarla kurtulursun içinde ki bütün sikintilardan.


Şema
İnsanın bazen ruh hali değişmesi gayet norma bir durumdur.
Bu ibadet ile alakalı değil dünyevi sıkıntı ve stres ile ilgilidir


Kayıtsız Üye
Kardeşim sende aşırı özgüven eksikliği var yani aşşalanmışlık sendromu bunun üzerini git araştır olmadı bir uzmandan yardım alabilirsin Allah hepimizin yardımcısı olsun


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler hocam size sormak istediğim bir sorum olacak Hz. Muhammed s.a.v tabiki de Rabbime hamd olsun çok seviyorum insanlar hacca gitmek için agliyorlar kabeyi görünce agliyorlar ben çok etkilenmiyorum bu durumdan ama çok seviyorum elhamdurillah Peygamberimizi benim kalbim mi muhurlenmis neden etkilenmiyorum ilahi dinlerim gozlerim dolar ama hacc konusunda etkilenmiyorum kabeyi gorunce ağlayan insanlar gibi olmuyorum

Okudunuz mu?  18 yaşındayım ve kendimi tutamıyorum

arifselim
Hayırlı günler. Önemli olan iman olması ile Rabbini, peygamberini ve dinini sevmektir. Eğer bu sevgi varsa diğer bazı özel ve güzel şeyler inşaAllah onlarda zamanla meydana gelir. Bunun olmaması demek, sevmemek yada kalbin mühürlenmesi demek değildir.


kendinemüslüm
selamın aleyküm mumsema ben 16 yaşındayım son zamanlarda nasıl desem içim çok sıkıntılı ve içime giren vesveselerden kurtulamaya çalışıyorum
son 5-4 gündür namazı bıraktım ve sanırım şeytan beni kendisine çekiyor ve sanırım durmadan bana inan diyor fakat ben Allah’a iman ediyorum ve dua etmeyi bırakmıyorum
her akşam çok korkuyorum ve korkudan uyuyamıyorum ve son günlerde Allah’a dua ederek zina dan kurtuldum ve Allah’a bin şükürki Allah bana yardım etti ve ben sorgulamaya başladım Allahı tövbe haşa ve aileme söylemekten bile çok korkuyorum
bilinki şeytana inanmak falan istemiyorum ve Allah tan yardım istiyorum örneğin oruçlu iken nasıl olsa Allah’a inanmıyorsun boz gibi kelimeler geçiyor ve ben eüzü besmele çekiyorum dualarımı eksik etmiyorum son zamanlarda ağlamaya başladım çok korkar oldum
ne olursunuz yardım edin bana dua öğretin

Okudunuz mu?  Gusülde ve Abdest de İnanılmaz Vesvese Nasıl kurtulurum

Kayıtsız Üye
Yolda birisi babam müsaade istedi geçmek için yol verdikten sonra laf yaptı pis pis baktı babam bunu görmedi bende bir sıkıntı var mı dedım bana saldırdı adam bende onu bir güzel dövdüm ama içim de bir sıkıntı bu nasıl geçer


Cemmmm
Selam aleyküm. Çok zor durumdayım
Kalbim sıkışıyor. Daralıyorum. Oysa namazımdayım orucumdayım tevbe şükür duhan namazı hepsini kılarım. Ama yüreğime kör bir ateş düşmüş. 30 yasına girer girmez oldu. kötü bir şey olur annem babam üzülür diye ödüm kopuyor. Gece uyanıyorum sıkıntıdan secde dua meleklerin ismine kadar anıyorum. Aklıma her türlü düşünce soru geliyor. Ne zaman bitecek bu hal ne yapmalıyım. Allah’tan çok korkuyorum. Kötülükleri terk ettim beyaz bir sayfa açtım ama bu kararı aldıktan sonra hep bunlar kalbime geldi. Tavsiyelerinizi bekliyorum

Okudunuz mu?  Çıkmaza girdiğinde okunacak dua

misafir4
öncelikle önemli olan, Allah ın bağışlamasıdır. nasuh bir tevbe ederseniz, Allah teala da inşaAllah ayıplarınızı örtecek, yapmış olduğunuz hataların izlerini silecekdir. şeytan, insanın geçmişinde yapdıklarını önüne getirir ve insanın bunlara takılıp kalmasını ister. halbuki yapılması gereken; tevbe etmek, kendini düzeltmek, bunda samimi ve dirayetli olmak ve şeytanın giriş kapılarını kapatmakdır. kusura bakmayın, üzerinize de almayın ancak işine geldi mi armut gibi dolaşan, işine gelmedimi de salağa yatan kimseler, birinde olmasa diğerinde zaten bu hatalara düşerler. bir tarafdan sızlanırken, bir tarafdan da şeytanın giriş kapılarının halen açık olmasının insana bir faydası olmayacaktır. şeytanda işte, insanın sızlanırken yanlışlıklara karşın halen dikkatsiz olmasını ve kaygılarıyla korkularıyla da hayatında, hayırlardan mahrum kalmasını ister. yani yanlış anlamayın, yanlışlıkları da küçültmek veya normalleştirmek için de söylemiyorum; hayatın şakası yok, hesab günününde şakası yok ancak buna karşılık insanın daha sadık, daha dirayetli ve daha azimli olması gerekir. tevbenizi edin ve bunu da, hayatınızda şeytanın giriş kapılarını kapatıp, çirkinliklerden uzak dururken; hayatınızı yaradılış maksadınız çerçevesinde şekillendirmek için bir fırsat olarak görün. söylediklerimi yaparsanız karda bile olursunuz, yanlışlarınızdan döndüğünüz için Allah a şükredin. hayatta şükretmek her şeyin ilacıdır. mesela şeytan insana helallerin yetmeyeceğini düşündürür, halbuki insan haramları açık bir şekilde ayırdığı zaman, önünde dilediği at koşturabileceği geniş bir helal dairesi kalır ancak insan helal ve haramı açık bir şekilde ayırmadığı zaman ise her adımını yamuk yumuk şüpheli ve huzursuzca atar. ve insan helallere şükrederse helallerden razı olursa, haramlara tenezzül etmez. veya şeytan, insanın önüne, ardını arkasını düşünmeden amaçsızca atlayacağı süslü teklifler getirir. halbuki haline şükreden halinden razı olan, bunlara balıklama atlamaz; bakar eder akıbetini düşünür, faydalanacağından faydalanır, uzak durması gereken çirkinlerden ise uzak durur. siz de halinizi düzelttiğiniz için şükredin.

Okudunuz mu?  Amerika'da ya da Avrupa ülkerinde yaşamak günah mı?

içimde bir sıkıntı var

Bu kategoride yer alan Tırnağın ucunda siyah nokta gusle mani midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimde bir sıkıntı var Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.