Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:56
sizden93
Abone

Artık kafayı yemek üzereyim (Dindeki görüş ayrılıkları)

Artık kafayı yemek üzereyim (Dindeki görüş ayrılıkları)

istt34-90
Selamün Aleyküm.

Kafayı yemek üzereyim. Belli bir süre dini sorgulama sürecinden geçtim, uzaklaştığım zamanlar, dilimle söylememiş olsam bile ayrıldığım zamanlar oldu. Ondan sonra Kuran müslümanları şu bu derken en sonunda çok şükür Elhamdülillah müslümanım ve ehli sünnetin yolundayım. Yaşım 18.

Lakin.. Gördüm ki ehli sünnetde de kendi içinde çok görüş ayrılıkları var. Helal-haram fetvalarından bahsetmiyorum. Kişiyi dinden çıkaran husulardan bahsediyorum.

Okudunuz mu?  Küfür sayılır mı?

Her şey Ebu Hanzala’nın birkaç videosunu izlemem ile başladı. Adam "tağut" olayından baya bahsediyor. Tekfircinin teki diyebilirsiniz, tamam ama yine de söylediklerini Kuran ve hadislere dayandırıyor. Çok kafamı karıştırdı. Direkt sadece Ebu Hanzala değil, türevleri de var baya.

Kafire kafir demeyen kafirdir falan da diyorlar. Ve açıkca şirk, küfür işleyenlerin hatalarını Kuran ve hadislere dayandırarak açıklayıp "biz açıkladık. Şirk işlediği belli. Kafir demelisiniz" gibi bir havaya bürünüyorlar.

Okudunuz mu?  Rükudan doğruluşta semiAllahu limen hamiden yerine Allahu Ekber demek namazı bozar mı?

Bazı arkadaşların savunması "O kadar Müslüman yanlış mı biliyor" olabilir. Ama bilmemiz lazım ki dünyanın çoğu Müslüman değil ve bu yüzden "İslam dini yanlıştır, bu kadar insan yanlış biliyor olamaz" demiyoruz. Çünkü çokluk bir şey ifade etmiyor.

Bir bakımdan da bakıyorum da bu adamlar şeriata aykırı şeylere adam gibi tepkisini koyarken diğerleri (ben de dahilim buna) şeriat devleti olmayan devletin imkanlarını kullanıyoruz, okuyoruz çalışıyoruz kazanıyoruz. Düşünüyorum ve diyorum ki, bu ülkenin çoğu müslüman, hepimiz bu adamlar gibi tepkimizi koyuyor olsaydık, tağutun mahkemesini kullanmasaydık okuluna gitmeseydik devleti için çalışmasaydık vs bu ülkeye şeriat gelebilirdi.

Okudunuz mu?  Allah şeytanı niçin yarattı şeytanın kaderimi bu?

Sanki diğer din adamlarında ve müslümanlarda konu tağut a gelince tabiri caizse bir kıvırma, konuyu saptırma var gibi sezdim. Sanki onlar da biliyor gerçeği de o kadar kural ve kısıtlama ağır geliyor onlara gibi.

Yahu kafir durumuna düşmek az buz bir şey değil, ben bir de seneye yurtdışında bilgisayar bilimleri okuyacağım güya, iyice kafam karıştı. Allak bullak oldu kafam. Neyin doğru neyin yanlış olduğu net değil.

Okudunuz mu?  Namazda gülme sınırı nedir?

Yol gösterirseniz sevinirim.


Yorum: Artık kafayı yemek üzereyim (Dindeki görüş ayrılıkları)

arifselim
Aleykum selam. O kadar sağlam, güvenilir dini kaynaklarımız varken, ilmi dinlenecek ve öğrenilecek o kadar alimlerimiz varken onları bırakıpta sürekli işi gücü tekfir etmek olan bu insanları takip edersen Allah korusun yolunu şaşırırsın. Oku, öğren, çalış ve iyi bir mevkiye gel. İslam alemi için en çok faydalı olabilecek bir seviyeye gel. Ne sana nede ümmeti Muhammedin birlik ve beraberliğine zarardan başka bir şey getirmeyen kimselerin peşinden gitme. Tağutu da, küfrü de ve şirki de esas kaynaklarımızdan oku ve öğren. Hiç bir ihlaslı alim kıvırmaz. Bu kelimeleri söylemekte hiç hoş değildir. İslamın yolu bellidir ve buda peygamber aleyhisselamın, ashabının ve bu yol üzerinde olan ehli sünnet alimlerimizin yoludur.

Okudunuz mu?  ALLAH (cc) işi demek

Yorum: Artık kafayı yemek üzereyim (Dindeki görüş ayrılıkları)

istt34-90
Hocam bu konular hakkında bilindik alimlerden önerebileceğiniz kitaplar var mıdır peki kafamdaki karışıklara fayda edebilecek?


Yorum: Artık kafayı yemek üzereyim (Dindeki görüş ayrılıkları)

Yaralı Melle
< ehli sünnetde de kendi içinde çok görüş ayrılıkları var. Helal-haram fetvalarından bahsetmiyorum. Kişiyi dinden çıkaran husulardan bahsediyorum. >
Bu mümkün değildir. Ehli sünnetin inancı birdir.
Lakin bazı sünniler knedilerince bazı ayet ve hadisleri yorumlayarak sünniliğe aykırı bir yol edinmişler bunlara aldırmayın
İslam inancı konusunda İSLAM AKAŞDİ adlı hasan karakaya hocanın eserini oku

Okudunuz mu?  Cuma namazından sonra öğle namazı

Ebu hanzala, memur yemini, Enu hanzala

Bu kategoride yer alan Hz. Muhammed'in torunu kaç tanedir, kimlerdir?‎ başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Artık kafayı yemek üzereyim (Dindeki görüş ayrılıkları) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.