Anasayfa
1 Eylül 2022, 9:24
sizden5
Abone

Beni kötülüge zorlayan bir şey var içimde

Beni kötülüge zorlayan bir şey var içimde

Yağmur
Oncelikle selamun aleykum hayirli geceler arkadaşlar,

Baktimda bu konu hakkinda bir çok konu acilmis. Birde ben kendi derdini anlatmak isterim ki bende bir sekil rahatlayayim ve sizlerden cozum umayim.

Baslikta yazdigi gibi icimde çok seyler olup bitiyor ama bunu kimselere anlatamiyorum-anlatamiyorum cunku çok utaniyorum. 4 yila yakin icimde beni Allah’a küfretmeye zorlayan birseyler var. Bunu yapmadigimda sıkılıyorum kafami islerime veremiyorum. Tabi 4 yil araliksiz değil arada bir iki ay unutuyordum bu baskiyi ama sonra hatirlayinca çok feci oluyordum. Tovbe hasa rabbim affeylesin ama küfretmek anlaminda insanlar arasinda nasıl birbirimize pis laflar sayariz iste oyle bir baski bir kufur bu.
Kendimden neferet ediyorum rabbimden utaniyorum. Herseye ragmen ibadetimi yerine getirmeye calisiyorum namazımı kiliyorum ama icimden her zaman her dakika saniye namazda bile Allahla (tovbe estf. ) sanki bir kavga icerisindeyim. Zaman oluyor hungur hungur aglayarak Allah’a beni affetmesi için yalvariyorum sonucta elimde olmayan birsey. Ama aglarken bile aff dilerken bile kufretme duygusu kabariyor icimde. Zaman oluyor istemeden kuran sesi duyunca rahatsiz oluyorum. Yine bu duyguyu bastirmaya calisiyor kuranin sesini aciyorum ama icten ice kendimle savasiyorum. Oyle bir hal aldi ki artik geceleri bu durum yuzunden aglamaktan perisan oldum. Baskalarina bakiyorum (namaz kilmayan arkadaşlara mesela) imreniyorum cunku onlarin içinde boylesine bir baski yok ve onlarin kadar icimde iman olmamasi beni kahrediyor. Kendimi Allah yoluna adamak istiyorum kendimi buna zorluyorum ama icimdeki baski herseyi zora sokuyor.Kimselerede acamiyorum bu konuyu. Lutfen bana yardim edin nedir bu dinden ciktim mi ben bunu bile bilmiyorum. Kafayi yemek uzereyim.

Okudunuz mu?  Bilgisayar oyunu ile para kazanmak caiz mi

Cevap: beni kötülüge zorlayan bir şey var icimde

Ufkuaçık
VE ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM…

"Ya Vedud" ismi şerifini çok zikrediniz.Zira bu mübarek isimde Allah’a karşı sevgi ve aşk vardır.

EL VEDUD: Çok şefkatli, muhabbetli, sâlih kullarını çok seven ve onlarca çok sevilen, onları rahmet ve rızâsına erdiren; sevilmeye ve dostluğu kazanılmaya yegâne lâyık olandır. Sevgi ve dostluk hissini yaratandır. Kur’an-ı Kerim’de iki sûrede (Hûd:90 ve Buruc:14) geçmektedir.

Okudunuz mu?  Tespih çekmek

Eğer siz öğrenci iseniz sizin beyninizi kemiren felsefe derslerinde okuduklarınızdandır.Felsefe dersi okullardan tamamen kaldırılmalıdır.Bu lanet ders sayesinde nice gençler helak olmuşlardır.

BEN MÜCAHİDİM.ŞEYTANA KARŞI AMANSIZ MÜCADELE EDECEĞİM" diye kendi kendinize telkin ediniz.Bu sizi rahatlatacaktır.

Ayrıca şu duayı da her beş vakit namazın peşinden 3 veya 7 kere okumanızı tavsiye ediyorum

Bismillâhillezî lâ yedurru measmihiŞey’ün fil’ard. Ve lâ fissemâi ve Hüvessemi’ul Alîm.
Anlamı: "Yüce Allah’in ismiyle hareket ederim. O yüce Allah ki, O’nun mübârek ismiyle hareket edildiĞi (O’nun ismi söylendiği) vakit, yerde ve gökte hiçbir sey ona zarar veremez. O yüce Allah, her şeyi en iyi işiten ve en iyi bilendir.."

Okudunuz mu?  Cinle evlilik caizmidir?

Cevap: beni kötülüge zorlayan bir şey var icimde

Yağmur
Vaktini ayirip cevapladigin için Allah sonsuz razı olsun. Dediklerini uygulayacagim fakat bunlari yaparkende icimde yine o baski olacaktir.Konuyla alakali mi bilmiyorum ama sunuda belirtmek isterim: son iki ayda sıkca ruyalarima 3 harfliler giriyor. Tabi onlari gormuyorum sadece sesleniyorlar bana. Bir keresinde bir ses bana rüyamda soyle seslendi: "biz seni çok seviyoruz" diğer bir ryamdaysa bir kizin bedenine girip bana sunu dedi : "ben 3 harfliyim sakin kimselere deme biz seni çok seviyoruz arkadaş olalim". En çok etkileyen rüyalar bunlar. Her defasinda gece yarisi uyaniyor ve uyuyamiyorum. Gozlerimi dahi kapayaamiyorum bir şey olur diye. Acaba diyorum bana musalla mi oldular bir bilgisi olan var mi bu konuda?


Cevap: beni kötülüge zorlayan bir şey var icimde

Snowdrop
Uykudan yarım kalkınca yada uyumazdan evvel bu metindeki duayı okuyun.
Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Duaların en faziletlisi arefe günü yapılan duadır. Ben ve benden önceki peygamberlerin söyledikleri en faziletli söz, la ilahe illAllahu vahdehu la şerike leh lehü`l`mülkü ve lehü`l-hamdü ve hüve ala külli şey`in kadir. (Allah`tan başka ilah yoktur, O tektir, O`nun ortağı yoktur, mülk O`nundur, hamd O`na aittir. O, herşeye kadirdir) sözüdür."
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim: "La ilahe İllAllahu vahdehu la`şerike leh, lehul mülkü ve lehu`l-hamdü ve hum ala külli şey`in kadir" duasını bir günde yüz kere söylerse, kendisine on köle azad etmiş gibi sevab verilir, ayrıca lehine yüz sevab yazılır ve yüz günahı da silinir. Bu, ayrıca üç gün akşama kadar onu şeytana karşı muhafaza eder. Bundan daha fazlasını okumayan hiçbir kimse, o adamınkinden daha efdal bir amel de getiremez. Kim de bir günde yüz kere "SübhanAllahi ve bihamdihi" derse hataları dökülür, hatta denizin köpüğü kadar (çok) olsa bile."
İslamiyet.gen.tr

Okudunuz mu?  Şeytanın Vesvesesinden nasıl kurtulabilirim ? Kısaca cevap yazar mısınız

Yağmur
Allah sizdende razı olsun. Tavsiyelerinizin her birini uygulayacagim insAllah.
Fakat sorularima tam olarak bir cevap alamadim henuz. Cevaplarinizi bekliyorum. Allah razı olsun.


Ufkuaçık
Yağmur kardeşim.Senin bu derdini ancak üfürükçü ve büyücü olmayana bu mesele de ehil olan bir hocaefendiye başvurmanız gerekir.Sahtekar olanlar ve büyücüler asla bu derdinize çare olmazlar.Bu işin erbabı var.Çok kısa zamanda bu gibi cin meselesini hemen hallediyorlar.

Okudunuz mu?  İnancımdan şüphe ediyorum

İnanc
Hadis No : 0939

Ravi: Zirrü’bnü Hubeyş

Tanım :Saffan İbnu Assal el-Muradi (ra) bize, Resulullah (sav)’in şöyle söylediğini rivayet etti: "Mağrib cihetinde bir kapı vardır. Bu kapının genişliği veya bunun genişliği binekli bir kimsenin yürüyüşüyle kırk veya yetmiş senedir. Allah o kapıyı arz ve semaları yarattığı gün yarattı, işte bu kapı, güneş batıdan doğuncaya kadar tevbe için açıktır."

Kaynak: Tirmizi, Da’avat 102, (3529)


Yağmur
Allah razı olsun…
Galiba bu konuda yalniz degilim. Rabbim hepimizin yardımcısi olsun.

Okudunuz mu?  Son selamı verirken abdestim bozuldu namazım olur mu?

ELHAMDULİLLAH
Bizde böyle bir hal olduğunda, baktık ki HOCAM’ız karşımızda TEBESSÜM ediyor.

Sizdedemi bu hal vardı diye sormayın herkesde üç aşağı beş yukarı bu hal olur.

Daha doğrusu Şeytan Aleyyulana’nın takdirleri muvacehesinde, Kimi Allahu Taala’nın yolunda ve O’na yakın görürse HARİS.. Hapı yuttu demektir O yola çıkan. Eğer klavuzu yoksa veya KARGA’ysa.

Neyse sözü uzatmayalım.. Zaten bunalımdayız. Birde karşımızda biri TEBESSÜM edince, hepten bunalım.

MUBAREK NELER ÇEKTİ ELİMİZDEN.. Hizmet edip, Ücretini RAB’bimden alacak diye..

Ha bu arada belirteyim ÜCRETSİZ ASLA ÇALIŞMAZ kendisi…

Çok menfaat peresttir.. Biz ücretimizi Rab’bimizden alırız İnşaAllah. Evlat der. Ve İnşaAllah’da kulu olmamız hasebiyle, Rab’bim ücretini Takdir edecektir. Hem dünyevi hem uhrevi İnşaAllah.

Hülasa; Anlat bakalım dedi. Nedir bu hal…

Sizcede malum zaten hal.. Tümünü anlattım HOCAM’a.

Bu kadarcık mı dedi.. O’nun bu kadarcıkmı dediği bizim dünyamızı karartmaya yetiyordu da, artıyordu bile.

Okudunuz mu?  Ben kulumun zannı üzereyim ayetini açıklar mısnız?

Gözlerimi öyle bir kısmışım ki; BU KADARCIK demişim. Alayla, kinayeli ve kin dolu sözcük olarak..

Öyleya müsebbib o.
Tutturmuş İSLAM ŞERİATI ve SÜNNET-İ SENİYYE diye bişey.
Tutturmuş LAİLAHE İLLALLAH diye bişey.
Tutturmuş MUHAMMED RASULULLAH ve biz O'(S.A.V.)’in ümmetiyiz diye bişey.
Tutturmuş Şeytan Aleyyulana TAKVA’dan vurur diye bişey. Sağa baktın TAKVA, Sola baktın Edeb ya hu..

Birde üstüne üstelik geçmiş karşımıza tebessüm ediyor.

Hani ARGOCA, GELDE KAFAYI YEME dedikleri durum oluşmuş.

Bizim bu halimizle sizin haliniz birbirine benzeşiyormu..?? Evet derseniz. Aynı yol. Yok hayır derseniz. Demekki sizin yolunuz farklıymış. Şimdi biz gittiğimiz yolu arzediyoruz.

Uzat bakalım elini dedi.. Uzattım. Ama içimden şöyle geçiyor. Ne yumurtlayacak şimdi.. Bakalım neyin peşinde.. Rab’bim Affetsin İnşaAllah bizi. Ama hal o hal işte.. İsyan mertebesine yakın bir hal.

Siz İNSAN’mısınız diye sordu bize.. Elimiz HOCAM’ızın avucunun içinde..

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla Küfüre Düşmüş Fakat Sonra Ölesiye Pişman Olmuş Birisi.

Cevabın şerlisine bakınız hele… HOCAM’a diyorum bunu… EVET BİZ İNSANIZ… SİZ İNSAN DEĞİLMİSİNİZ..??

Elhamdulillah dedi. Öteki elinide verirmisin dedi… Öteki elimide uzattım.. Tekraren aynı soruyu sordu..

Siz İNSAN’mısınız.. ELHAMDULİLLAH dedik ama. Bu sefer karşımda gülen değil, kaşlarını kaldırmış çetin gözlerle bize bakan bir zat gördük.

ELLERİMİZİ BIRAKTI ve İRADE EVLAT ve GAYRET EVLAT dedi…

Ondan sonra bize Şeytan Aleyyullana’yı anlattı… Hemde ne muhabbetle… Ne kadar müşvik ve alçakgönüllü bir tarz ile.

Öğrendik ki; Şeytan Aleyyullana RAB’bimizle bizim aramıza tuzaklar kurmuş, TAKVA’dan vurmaya çalışıyor.

Sizede bu hal TAKVA’dan sonra oldu değilmi…?? Takvaya yöneldikten sonra oldu.

Bizim bu halimizle sizin haliniz birbirine benzeşiyormu..?? Evet derseniz. Aynı yol. Yok hayır derseniz. Demekki sizin yolunuz farklıymış. deriz.

Sonra gördük ki; Şeytan Aleyyullana’nın geçemeyeceği ve RAB’bimin İNSAN’a verdiği bir CEVHER var.

İRADE ve GAYRET.. Rab’bim bu yoldan gelenlerin hepsinin bu şekilde olduğunu ve olacağını zaten biliyor… Şeytan Aleyyullana o yolda kimseyi görmesin.. Ne taklalar atıyor. Ne şaklabanlıklar yapıyor. Ne tarafgir görünüyor. Sakın kanmayın. Neredeyse RAHMET MELEĞİ diyesiniz gelir… Aman ha. O İBLİS GEÇMİŞTEN GELEN KİNİYLE. NE BÜYÜK BİR DÜŞMAN.. Adımlarınızı sayıyor. Ne kadar yaklaştılar diye.

Okudunuz mu?  Anadolu hayat sigortası yaptırsam caizmidir?

Hülasa; Rab’binize bu hal hiçte yabancı değil. O yüzden UTANDIM, SIKILDIM, HİCAB ETTİM vesaire yok. Bu yolda gereği.. İRADE ve GAYRET.

Sonucu mu..?? İnşaAllah hakkınızda hayrlı olan olacaktır..


fear
arkadaşlar aynı duyguyu bende yaşıyorum, lütfen yardımcı olun nasıl yenebilirim


Ufkuaçık
Kalbinde vesvese ve vehim bulunanlar kendilerini Allah’a teslim etmedikçe ve adamadıkça asla bu illetlerden kurtulamazlar.Öncelikle bu hususta Allah’tan yardım dilenmelidir.İbadetlerini hiç aksatmamalıdırlar.Allah’ı devamlı zikrederek böyle yapmaya devam ederlerse Biznillahi Tela maksadına kavuşur.


Kayıtsız Üye
Slm içimde bir şeyler var sanki ayetel kürsi okumaya başladım ve devamlı okuyorum ama kafayı yiyeceğim kafamı bir şeyler kemiriyor birşeyler beni bir yöne çekiyor namaz kılarken yoldan yürürken mesela her yerde kendimi dizginliyorum şeytana uymamak için psikolojim bozuldu ama anladım ayetel kürsüde şeytanı kızdıran birşeyler var ama onun inadına daha çok okuyorum ve Allah’a dahada yaklaştığımı hissettim eğer içinizde sıkıntı varsa şeytan sizinle uğraşıyor onun inadına dua okuyun sizin deyil şeytanın psikoloji si bozulsun benim yaptığım gibi . Allahtan başka ilah yoktur.

Okudunuz mu?  Göklerin ve yerin melekutu ne demektir bilen var mı?

beni icimde beni sıkan bir ses var

Bu kategoride yer alan Torpil bir işe girerken torpil yaptırmak günah mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Beni kötülüge zorlayan bir şey var içimde Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.