Anasayfa
24 Haziran 2022, 19:10
sizden9
Abone

Pes adlı oyun ile ilgili bir soru

Pes adlı oyun ile ilgili bir soru

mslmn
pes diye bir oyun var çoğunuz bilirsiniz orda kendi oyuncumu oluşturup takımda oynyoruz kariyer gibi yani ancak oyuncu oluşturmak diye ypatığımız şey günah mıdır? şirk midir? ben sadece isim yazıp giriyorum yüz şekli vs. ilgilenmiyorum yinede günah mıdır?


Cevap: pes adlı oyun ile ilgili bir soru

CeyhuN_
Bahsettiğin şey bir rol yapma taklit yani. Namazını engellemiyorsa sorun yoktur.

Okudunuz mu?  Namazı bıraktıktan sonra tekrar başlamak

Cevap: pes adlı oyun ile ilgili bir soru

islamyolu
kardeşim Pes oyunlarında Futbolcunun güçlenmesi için şekil verilmek için vs gibi şekil değiştirmek şirk degildir. o tür yaptıgın değişimleri Resim yapmakla kıyaslayabilirsin. Belki bir nevi günah olur ama şirk değildir. Zaten Pes oyunu başlı başına caiz deildir. ondaki zaman kaybı hiç bir oyunda yoktur.

Okudunuz mu?  Terleyince sırtımdaki şey gusle engel midir

Cevap: pes adlı oyun ile ilgili bir soru

mslmn
Allah razı olsun. rahatladım şimdi


absinthe1991
yanlş anlamayın ama bu tür sorular beni dinden soğutuyor resmen yaşamayın deniliyor bunun gibi kaç tane gördüm


mslmn
ne demeye çalışıyorsun


Galus
< Zaten Pes oyunu başlı başına caiz deildir >
abartılmadığı taktirde neden oynanmasınki…


islamyolu
< abartılmadığı taktirde neden oynanmasınki… >
işte iş zamav kaybına , iddaa ya sonuçta kumara kadar götürüyor. tavla satranç gibi oyunlara nispet kıyaslarsak farkı kalmıyor ki. Eğerki bunu neden oynanmasın dersek Tavla okey satranç oyunları içinde neden oynanmasın olur.

Okudunuz mu?  Gusül abdestim kısa sürdü kabul olurmu ?

-Süleyman ibni Büreyde’nin, babasından (RadıyAllahu Anhuma) rivayet ettiği bir hadis-i şerifte Peygamber (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) Tavla oynayan kişi sanki elini domuz eti ve kanıyla boyamış gibidir. (Müslim, Şiir:1, No:2260, 4/1770, ibni Mace, Edep:43, No:3 763, 2/1238, Ahmed ibni Hanbel, Müsned, No: 23040, 9/16)

Okudunuz mu?  Bir İlahi Habib Allah ResulAllah NebiAllah hafif zikirli bi ses

Musa ibni Abdirrahman (RadıyAllahu Anh) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: Tavla oynayıp sonra kalkıp namaz kılanın hali, irin ve domuz kanı ile abdest alıp da kalkıp kılan gibidir (namazı kabul olmaz). (Ahmed ibni Hanbel, Müsned, No:23199, 9/50 , Ebu Yala, Müsned, No:1104, 2/355, Beyhakt, Sünen-i Kübra, No:20953, 10/364)

Okudunuz mu?  Gusülde Avret Yerleri Kapalılığı

– Yahya ibni Ebi Kesir (RadıyAllahu Anh) dan rivayet edildiğine göre, Bir kere Resulullah (Sallalahu Aleyhi ve Sellem) tavla oynayan bir cemaata rastladığında: Eğlenen kalpler, (boşuna) çalışan (yorulan) eller, boş konuşan diller. buyurmuştur. (Beyhaki Sünen-i Kübra, No:20963, 10/365)

-Ebu Hureyre (RadıyAllahu Anh) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: Fal okları, satranç, tavla ve benzeri eğlence aletleriyle oynayanlara rastlarsanız onlara selam vermeyin, size selam verirlerse de selamlarını almayın, çünkü onlar toplanıp bu oyunların başına üşüştüklerinde, şeytan ordularıyla onlara gelir, taki onlar oyuna devam edip dağılırken bir leşin başına üşüşüp de ondan yiyen, karınları doyduktan sonsa dağılan köpekler gibi ayrılırlar. (Deylemi el Firdevs, No:1 045, 1/269, ibni Hacer-i Heytemi, Ez Zevacir, 2/401, 445)

Okudunuz mu?  Tarihi Belgelere Göre Hz.Muhammed'in Yaşamı

< yanlş anlamayın ama bu tür sorular beni dinden soğutuyor resmen yaşamayın deniliyor bunun gibi kaç tane gördüm
>

kardeşim bu cevapları çok duydum. kimine namazı yanlış kılıyorsun böyle olacak diyorum . Allah kabul eder sen dinden soğutuyorsun. Ayeti doğru oku desen dinden soğutuyorsun. İpek Altın erkeğe haram desen dinden soğutuyor oluyoruz. daha bir çok konu var. bu pes oyunları Kumara götüren oyunlardır. bir arkadaşınla iddaa ye girersin al sana bir kumar. Boş zaman kaybı oluyor. bir oyuna başlasan 2 saat minimum oyuna dalabiliyorsun. ben ne diyebilirim. Allah rasulü Tavla satranç için bile neden caiz görülmedigini açıklamış. Pes in ne fazlası var onlardan

Okudunuz mu?  Hadislerin doğru olduğunu nereden biliyoruz ?

Pes , oynadığım oyunda

Bu kategoride yer alan Namaz kılıp kılmadığını unutmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Pes adlı oyun ile ilgili bir soru Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.