Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:03
missa08
Abone

Hz Musanın asasının adı nedir?

Hz Musanın asasının adı nedir?

Kayıtsız Üye
ismimin anlamını öğrenmek istedim hz musanın asasının adı denildi teyit etmek için araştırıyorum ama asanın ismine ulaşamıyorum


Cevap: hz musanın asasının adı nedir?

Desert Rose
Hz Musa’nın asasının ismi sadece asa olarak
Allah (c.c)izni ile mucizeleri geçiyor kardeş

——————-

Hz. Musanın Asasının Ejderha Olması

Rabbimiz’in Hz. Musa’ya lütfettiği mucizelerden biri, asasının ejderhaya dönüşmesidir. Bu mucizevi olay Kuran’daki ayetlerde haber verildiğine göre şu şekilde gerçekleşmiştir:

Okudunuz mu?  Maliki mezhebine göre abdest alırken başın meshi

Hz. Musa, Allahın emri üzerine tebliğ yapmak amacıyla Firavuna gitmiş ve onu iman etmeye çağırmıştır. Ancak Firavun azgınlık göstererek karşı çıkmış ve Hz Musaya çeşitli iftiralarda bulunmuş, aynı zamanda bu iftiralarla, Hz. Musa’nın çevresindekiler üzerindeki etkisini azaltmaya çalışmıştır. Hz. Musa’nın samimi ve etkili tebliği karşısında çaresiz kalan Firavun, Hz. Musa’yı inandıklarından vazgeçmeye zorlamış ve yapmadığı takdirde onu hapse atmakla tehdit etmiştir. Hz. Musa ise Firavunun bu azgın ve zorba tavrına kararlılıkla karşılık vermiş ve tebliğine devam ederek ona Allah’ın kendisine verdiği ilk mucizeyi göstermiştir:

Okudunuz mu?  İnsanın aynısından bir tane daha var mıdır?

(Musa) Dedi ki: Sana apaçık bir şey getirmiş olsam da mı? (Firavun) Dedi ki: Eğer doğru sözlü isen, onu getir.
Bunun üzerine asasını bırakıverdi, bir de (ne görsünler) o, açıkça bir ejderha oluverdi (Şuara Suresi, 30-33)


Hz. Musanın Büyüleri Yutan Asası

Okudunuz mu?  Zeyd İbn-i Amr İbn-i Nufeyl hikayesi nasıldır?

Firavun zamanında Mısırda, Firavunun atalarından kalma putperest bir din hakimdi. Bu putperest dine göre, Firavun kendisini Mısır halkının yanı sıra yeryüzünün de hakimi olarak görüyor, sözde ilahlığını öne sürüyordu. (Allahı tenzih ederiz.) Bu nedenle Firavun ve onun etrafındakiler, atalarının bu batıl inanışlarından kaynaklanan yaşam tarzına karşı, Hz. Musanın din ahlakını tebliğ ederek kavmini bilinçlendirmesini bir tehlike olarak görmüşlerdi. Tebliğini etkisiz hale getirebilmek için de Hz. Musanın daha önce kendilerine gösterdiği mucizeleri halkın önünde tekrarlamasını istemişlerdi. Çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi Firavun, Hz. Musanın gösterdiği mucizelerin doğru olmadığını iddia ediyordu. Bu mucizelerin başka büyücüler tarafından ortadan kaldırabileceğini, aynı zamanda Hz. Musayı kavminin önünde yeneceğini ve böylelikle itibarının daha da artacağını düşünüyordu. Ancak Mısır halkının huzurunda belirlenen bir toplanma gününde halkın önünde yapılan büyüler karşısında, Hz. Musa da asasını atmış ve daha önce ejderha olan asası bu defa yapılan tüm büyülerini yutmuştur. Hz. Musanın bu mucizesi ayetlerde şöyle bildirilmiştir:

Okudunuz mu?  Miftahul cennet duasının türkçesi

Biz de Musaya: Asanı fırlatıver diye vahyettik. (O da fırlatıverince) bir de baktılar ki, o bütün uydurduklarını derleyip-toparlayıp yutuyor.

Böylece hak yerini buldu, onların bütün yapmakta oldukları geçersiz kaldı. (Araf Suresi, 117-118)

Orada yenilmiş oldular ve küçük düşmüşler olarak tersyüz çevrildiler. (Araf Suresi, 119)

Okudunuz mu?  Doğru yoldan ayrılmamak için dua

Ayetlerde haber verilen bu mucizevi olay, Rabbimiz’in müminler aleyhinde kurulan tuzakları nasıl yerle bir ettiğini gösteren örneklerden biridir. Firavun tüm kavmini toplayarak, Hz. Musa’yı kendi aklınca etkisiz kılabilmek için bir düzen kurmuştur. Ancak Allah, bu tuzağı, Hz. Musa’yı mucizelerle destekleyerek tersine çevirmiştir.

Okudunuz mu?  Televizyon gazete gibi görsel resimlere bakmakta göz zinasına girermi?

Asasıyla Denizi İkiye Ayırması

Hz. Musa, bu mucizelerin ardından kendisine tabi olan İsrailoğulları ile birlikte Mısırı terk etti. (Şuara Suresi, 52)

Ancak Firavun ve askerleri peşlerinden geldiği halde denizin bulunduğu bölgeye kadar yolculuğa devam eden İsrailoğulları, onların görünecek bir mesafeye kadar yaklaşmaları üzerine gidecek yerleri kalmadığı düşüncesi ile ümitsizliğe kapılmış, yakalandıklarını sanmışlardı. Hz. Musa bu durum karşısında tüm inananlara örnek bir tavır gösterdi. Allah’ın kendisiyle ve inananlarla beraber olduğunu ve kendilerine mutlaka bir çıkış yolu göstereceğini ümitsizliğe düşmüş olan kavmine hatırlattı:

Okudunuz mu?  Doğum yapan kişinin gusletmesi gerekir mi gusletmeden çocuğunu emzirmesi günah mıdır ?

"Hayır" dedi. "Şüphesiz Rabbim, benimle beraberdir; bana yol gösterecektir." (Şuara Suresi, 62)

alıntı..


Cevap: hz musanın asasının adı nedir?

Kayıtsız Üye
Hz. Musa’nın asasının ismi denilen şahsın ismi nedir acaba


hz musanın asasının adı, Hz musanin asasinin adi, hz musa nin asa

Bu kategoride yer alan Hayale dayanan roman yazmak veya bunu okumak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Musanın asasının adı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.