Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:22
Oruc
Yönetici

Hayız ve nifaslı kadın Kuran (mukabele) dinleyebilir mi?

Hayız ve nifaslı kadın Kuran (mukabele) dinleyebilir mi?

imam
Muayyen özrü zuhur eden kadın, evde kocasının, oğlunun veya kızının okuduğu Kur’an-ı kerimi, mukabeleyi dinleyebilir mi?
CEVAP
Kur’an-ı kerime dokunmamak şartı ile mukabele dinlemekte mahzur yoktur. Ancak özürlü kadın, mukabele dinlemek için camiye gidemez. Camiye girmesi haram olur. Hatta camiye abdestsiz de girilmez. (Mevkufat)

Okudunuz mu?  Ramazan Bayramı neden önemlidir?

(Evde mukabele okumanın sevabı olmaz) diyenler, dinimize iftira ediyorlar. Kadınların camiye gitmeyip, evde, kadın bir hocanın okuyacağı mukabeleyi dinlemeleri çok sevap olur.


Cevap: Hayız ve nifaslı kadın Kuran (mukabele) dinleyebilir mi?

VESLiHAN
bu durumda olan kadınların evlerde mukabele dinlemelerinde bir mahsur yoktur fakat camiye gitmeleri doğru değildir dinledikleri kurandan sevap alacaklardır inşAllah

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Bir Şeylere Bakarak Boşalan Kişinin Orucu Bozulur mu?

hayızlı kadın kuran dinleyebilir mi, lohusa kadın kuran dinleyebilir mi, adetli kadın kuran dinleyebilir mi

Bu kategoride yer alan Orucun sahih olmasının şartları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayız ve nifaslı kadın Kuran (mukabele) dinleyebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.