Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:06
Oruc
Yönetici

Oruçta Niyet Değiştirmek

Oruçta Niyet Değiştirmek

Dilaraaa
Arkadaşlar ben yemin kefaret orucu tutarken 2 sahurumda yanağımın içini yediğim için biraz kanadı korktum dedim oruç falan tutmayacağım. O da küçük bir kandı derimi falan yutarım diye korktum.Bugün tuttuğum oruçta kaza orucu sayılsın dedim böyle bişey mümkün değil diymi çünkü kararımı değiştirip yemin kefareti orucumun 2 gününe devam ettim bir kararsızlık yaşadım zaten yemin kefaretine niyet etmiştim.

Okudunuz mu?  Ramazan ayı ile ilgili kavramlarla ayet ve hadisler

Yorum: Yemin kefareti orucunda hakkında

Tevbe
Hiç aralıksız 3 gün peşpeşe tutulması gerek.


Yorum: Yemin kefareti orucunda hakkında

Dilaraaa
Zaten öyle yapıyorum şuan ama dudak içi kanar orucu riske atmıyım baştan tutarım diye düşündüm kaza niyetine sayılsın dedim ama şuan devam ediyorum kaza niyetine sayılmaz diymi diye sormuştum

Okudunuz mu?  Hz.Muhammed (s) 9 Ramazan orucu tutmuştur. Bunlardan dördü 29 gün, beşi de 30 gün olmuştur

Yorum: Yemin kefareti orucunda hakkında

Tevbe
Şimdi siz kanı yuttuysanız oruç bozulmuştur, ama yutmadıysanız oruç sağlamdır. Kaza da olsa kefarette olsa bozulmuştur kan yutulduysa fark etmiyor.


Dilaraaa
Sahurdayken kan yutarmıyım diye korktum ilk orucumu tutmuştum ikincisini tutmak için kalktığımda korktum acaba tutmasam mı baştan bir üçgün daha mı tutsam diye sonra tutmıycam dedim bu tuttuğumda kaza orucu sayılsın bari dedim bir tane tutmam gereken kaza orucu var. ama yemin kefareti orucu için niyet etmiştim. dediğimde şu kaza orucu olarak sayılmaz diymi öyle dedim diye çünkü yemin kefareti orucuna devam ediyorum. Ki zaten ona niyet ettim. Öyle dedim diye sayılmaz heralde kafama takıldı bu
Teşekkürler

Okudunuz mu?  Şaban ayı Namaz, Oruç ve Zikirleri nelerdir bu ay nasıl ihya edilmelidir?

Dilaraaa
Neye niyet ettiysem ona geçerlidir diymi sonradan kaza orucu sayılsın dedim ama vazgeçip yemin kefareti için oruç tutmaya devam ettim. Yani ilk tuttuğun yemin kefareti için oruç kabul edilir bugün ikinci gününü tutuyorum. Ardarda günü bozmayı düşündüm baştan tutarım diye o tuttuğumda kaza sayılsın dedim kaza orucu sayılmamıştır diymi ya lütfen biri cevaplayabilir mi

Okudunuz mu?  Ramazan ayı ile ilgili maniler

Tevbe
Oruca başlarken neye niyet ettiyseniz o geçerlidir. Mesela sahurunuzu yaptınız ve "Niyet ettim Allah rızası için kefaret orucumun son gününü tutmaya" diye niyet edip başladıysanız kefarettir, ancak sahuru yaptınız imsak olmadan "Niyet ettim Allah rızası için tutamadığım son orucumun kazasını tutmaya" diye niyet ettiyseniz kaza tutmuşsunuzdur.

Okudunuz mu?  Alkol alan bir kimse oruç tutabilir mi?

Dilaraaa
İlk yemin kefareti orucu için niyetlendim 3 gün tutmıycam diyip tuttuğum birgün dü zaten o da kaza orucu olarak kabul edilsin dedim kaza orucu olarak sayılmaz diymi yani kaza orucu tutmak için baştan ona göre niyet etmem mi gerek.
Sahurda vazgeçip yemin kefareti orucuma devam ettim 2. Günden yarında üçüncüsünü tutucam.
Benim merak ettiğim kaza orucu olarak sayılmışmıdır öyle dedim diye ilk günkü oruç için. Çünkü yemin kefareti niyetiyle niyet etmiştim.

Okudunuz mu?  Ramazanda bilerek tutmadığınız oruç borcu nasıl kaza edilir

Tevbe
Kabul edilsin ne demek oluyor anlamadım. Öyle kabul edilsin demek ile onun yerine geçmez yukarıda defalarca yazdığım gibi başta neye niyet ettiğiniz önemlidir sonrasında ona kabul edilsin buna dönsün olmaz.


Kayıtsız Üye
Birgün önceden kaza niyetiyle " yarın oruç tutacağım" dedim. Ancak sahura kalkamadım. Emzirdiğim için kendime de güvenmedim ve imsak geçtikten sonra bugün oruç tutamayacağım dedim. Sonra niyetimin imsak A kadar olanının geçerli olduğunu öğrenince orucuma devam ettim. Acaba orucumu yeme içme ile bozsaydım bugünün 1-1 kazası yine de gerekir miydi?

Okudunuz mu?  Doğum yapan kadın ve oruç

imam
Tutmaya bilirdiniz fakat niyetinizi değiştirip tutmuş sunuz Allah kabul etsin orucunu geçerlidir

Bu kategoride yer alan İmsaktan sonra yemek yenir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçta Niyet Değiştirmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.