Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:13
missa01
Abone

Yaptığım hatalardan çok pişmanım,iyice psikolojim bozuldu ne yapmam gerek?

Yaptığım hatalardan çok pişmanım,iyice psikolojim bozuldu ne yapmam gerek?

seda34
Ben 17 yaşımda saf bir cocuktum sevgili yapmaya başladım şimdiye kadar 5 tane sevgilim oldu şuan 21 yasımdayım 3 4 tanesinin elini tuttum öptüm ama daha ileri gitmedik ama şu son cıktığım çocukla biraz ileri gittik ilişkiye girmedik ama dokunmak öpmekte günah şuan o kadar pişmanım ki Allah’ıma yalvarıyorum affetsin diye başka ne yapabilirim iyice psikolojim bozuldu cocukluğuma veriyorum bu olayları napıcam yardım edin çok pişmanım 🙁

Okudunuz mu?  15 Yaşındaki Çocukla 70 Yaşındaki adamın sorgusu aynı mıdır ?

Cevap: yaptığım hatalardan çok pişmanım,iyice psikolojim bozuldu ne yapmam gerek?

Ercan
Samimi bir şekilde pişman olarak edilen tevbeleri Allah (c.c) kabul eder. Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Tevbe eden hiç günah işlememiş gibidir" buyurmuşlardır. Bir daha tekrarlamamaya özen gösterin.


Cevap: yaptığım hatalardan çok pişmanım,iyice psikolojim bozuldu ne yapmam gerek?

ask bitti
pişman olan biri tevbe istiğfar eder ve Allahtan bağışlama dileyip bir daha aynı hataları yapmaması lazım gelir.

Okudunuz mu?  Sabah sol el ve sağ ayağımda kına yakılmış olarak uyandım 2,5 aylık da hamileyim bu ne demek açıklarmısınız?

Yorum: Yaptığım hatalardan çok pişmanım,iyice psikolojim bozuldu ne yapmam gerek?

Bilmiyorummm
Benim de çok hatalarım oldu bilmeden dinden çıkaracak şeyler de yapmışım.Yaşım çok küçüktü çok isyan ettim tedavi süreçlerim falan filan.Yoruldum artık hiçbir şeye kendimi layık hissetmiyorum.Allahın beni sevmediğini düşünüyorum yani neticede dinden bile çıkmışım ama bunları öğrenmem ya da dine yönelmem de tesadüf olamaz..Allah sevmese pişmanlık vermez tevbe ettirmez belki de.Bilmiyorum her şeyim böyle çelişkide İyi bir Müslüman olmaz gibi şu saatten sonra ama hakikati bilip de inkar edecek halimiz yok..Dine yönelmek istiyorum ama biri tutuyor beni.Kendimi lanetlenmiş hissediyorum sanki her şey boşuna gibi geliyor.Allah düşmanıma bile vermesin derler ya.Benim acım gerçekten büyük.Belki bir şey söyleyen olur ya da gören olursa,sevgilim falan filan diyorsunuz şükredin halinize çok daha yanlış şeyler yapanlar var.Her zaman daha kötüsü var.Bu benim için de geçerli benden kötüleri de vardır mutlaka ama ben kaldıramıyorum,zorlanıyorum.Sürekli acı çekiyorum.Canım yanıyor. Okudukça iyi de gelmiyor herkes bir şey söylüyor.Cevap arıyorum sürekli iyice kötü olacağım diye korkuyorum.Önüne gelenin psikolojisi bozuk zaten,hepimiz günahlarımıza üzülüyoruz vesvese olabiliyor ama benim anlamadığım bir insan bilmeden sinirle vs bir kelimesiyle dinden çıkabiliyor mu ? Yaptığımız her şey boşuna mı gerçekten ? Nasıl bu kadar kesin yazılabiliyor.Bilseydim yapmazdım hiçbirini.Gerçekten ölmek istiyorum artık.Sadece ölmek.

Okudunuz mu?  İhfa harfleri nelerdir?

misafir4
güzel kardeşim, şeytan insana önünden arkasından sağından ve solundan yaklaşacağını söylemişdir. insanın arkasında geçmişi vardır. ister iyi olsun ister kötü olsun, şeytan insanın geçmişinde yaptıklarını insanın önüne getirir ve insanın bunlara saplanıp kalmasını ister. yeri gelir yapdığı hayırlı şeyleri bile getirir ve insanın bir daha öyle olamayacağını düşünmesini ister. geçmişine takılıp kalma, geçmişinle uğraşma da; derslerini al, yoluna devam et. şeytan bunun yerine insanın bunlara takılıp kalmasını ister. bak bakalım, yanlışlıkların göz göre göre geldikleri kapıları kapat, düzelteceğin veya güzelleştireceğin bir şey varsa ihtiyaçlarından ve dilediklerinden başlayarak adım adım bunları düzelt veya güzelleştir. maksat üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. kendini üzmenin yıpratmanın bir faydası yok

Okudunuz mu?  Annem babam gıybet yapıyor

Allah avc nin ismini anmak ucuz bir şey mi ? kul, Allah avc nin ismini anarsa, Allah avc de onun ismini katında anar. tevbe etmek kolay mı, kula tevbe nasib olmuşsa Allah teala onu affeder, kul yeter ki samimi olsun. önemli olan insanın neleri düzeltmeye çalışacağıdır. insana düzeltmeye çalışacağı hataları gösterilir, yoksa insan düzeltmeyecek veya bunları umursamayacaksa, bunları hiç görmez bile. yani senin takılacağın bir şey yok. Allah teala her işin güzel bir şekilde yapılışını takdir etmişdir, buda gözümüzün önündeki burnumuzun dibindeki hayattır. namazda bunlardan bir cüzdür ve çok önemli bir cüzdür. sen namazını kıl, işlerini güzel güzel yapmaya bak. duyar kasmanın, tribe girmenin, vesvesenin bir kıymeti yok. yani bunlarda düşe kalka olur, her ademoğlu hata işlermiş hayırlıları tevbe ederlermiş. düştüğün zaman kalkmasını öğrenmeye bak. kötü bir ameli sildirmenin en güzel yolu hemen ardından güzel bir amel işlemekmiş. bize düşende hayrımıza menfaatimize güzel temiz varış yerine hazırlıklı bir yol tutmak. içkinin fuhşun dünya hayatına da bir faydası yok ki.

Okudunuz mu?  Cahiliye dönemi nedir

bak sana şunu söyleyeyim! niyetini bozma, çirkin ahlaklardan ve çirkin amellerden de uzak dur; gerisi çorap söküğü gibi gelir. dediğim gibi insan tabiki günah işler ancak insanın bunları makul hale getirmeye çalışmaması ve bunlarda inat ve ısrar etmemesi lazım. insanında çocukluğunda beri gördükleri duydukları atılan tutulan yalan yanlış çirkinlikler de kalbini ve aklını ifsad ediyor. kimbilir bunlar nerelere sirayet ediyor. kalbin giriş kapısı da gözlermiş. insanın gözlerine kulaklarına kalbine ve aklına sahip çıkması gerekiyor. ufak ufakda bunları temizlemeye bakarsın.

Okudunuz mu?  Arapça harfler ve okunuşları

niyetlerin salih, ayakların sağlam olsun; gerisine hiç bakma bile.

Bu kategoride yer alan Öldükten sonra ruh nereye gider neler yapar ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yaptığım hatalardan çok pişmanım,iyice psikolojim bozuldu ne yapmam gerek? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.