Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

İmanımı sağlamlaştırmak için ne yapabilirim?

İmanımı sağlamlaştırmak için ne yapabilirim?

Kırlangıç.
Bu siteye üye olduğumdan beri bazı üyelere ciddi anlamda gıpta ediyorum, hakikaten sarsılmaz bir imanları var ve bir an olsun şüphe etmiyorlar.Ben kendimi böyle hissetmiyorum, bunda biraz kanıtçı bir insan olmamın da etkisi var diye düşünüyorum.Allah’ın varlığını çok şükür hiç inkar etmedim bugüne kadar ama ben öyle bir iman istiyorum ki hiçbir soru ya da ateist birisinden duyduğum hiçbir şey kafamı bulandırmasın.Bu sorulardan birinin karşısında ilmim yetersiz kalır ve kaybetmiş olurum diye korkuyorum.İmanımı bu yakin denilen seviyeye getirmek için yapabileceğim bir şey var mı günlük olarak? Yaş itibariyle mürşid, cemaat vs. bulabilecek imkanım yok.Evden okula okuldan eve yaşıyorum çoğunlukla, zaten okul dışındaki arkadaş çevremde de namaz kılan biri bile yok.Sizin bana önerebileceğiniz bir reçeteniz var mı acaba?

Okudunuz mu?  Sesli Kuran-ı Kerim Meali Cep Uygulaması İsmini bilen varmı?

Cevap: İmanımı sağlamlaştırmak için ne yapabilirim?

imam
Sarsılmaz bir iman için;
İlim, Amel ve ihlas gerekir.


Cevap: İmanımı sağlamlaştırmak için ne yapabilirim?

Kırlangıç.
Ama ilim sonsuz bir derya.


Cevap: İmanımı sağlamlaştırmak için ne yapabilirim?

Hoca
< Ama ilim sonsuz bir derya. >
evet ama ilimsiz olmaz.
Bir müslüman her gün bilgisine bir kaç konu katmalıdır.
7 yaşımdan beri okuyorum ve 30 yıl oldu hala okuyorum:) hamdolsun.

Okudunuz mu?  Resmi nikah kıymadan dini nikah kıyılır mı

ilmi olmayan başta kaybetmiştir.


HAMMADUN
İlim denize benzer…. Eğer yüzmesini bilmiyorsanız, yüzme öğrenmeniz gerekir. Yüzme öğrenseniz bile denizi tehlikeli bir hal almamak ve tecrübe etmek adına ayaklarınızın yere bastığı yerlerde yüzmeyi tercih edersiniz. Zira daha derini sizin için tecrübesizliğin vermiş olduğu tehlikelere göğüs gerecek kadar emin bir yer değildir. Sonra o denize dalarsınız ve bulanık bir halde çıplak gözle hiç bir şey göremezsiniz. Zira her şey size bulanıktır. Bir vasıta ararsınız daha net görmek adına ve kendinize bir kılavuz edinirsiniz birde şnorkör. Artık gözünüzde bir gözlük ve nefes alabilecek ufak bir hortumunuz vardır. Ancak denize dalmak istediğinizde gözlük vazifesini yapar size denizin derinliklerini gösterir ancak o ufacık boru denizin içine girdiğinden nefessiz kalırsınız. Dalamazsınız o ilim deryasına sığ olan yüzeye çıkmak zorundasınızdır. Ancak daha sonra bir iki tüple birlikte dalmayı denersiniz ve artık deniz içinde gezmek için vaktiniz vardır. Vardır var olmasına ancak bu seferde denizin içindeki canlıların tehlikelerinden emin olamazsınız. Zira o derinlikte nice tehlikelerde sizi beklemektedir. Bu durumda elinizde bir korunağın olması gerekmektedir. Klavuzunuz sizin için kendinizi koruyabileceğiniz bir korunak olmak üzere zıpkın tedarik eder de onunla birlikte tehlikeli sulara dalarsınız. Ancak tehlikenin nereden yaklaşacağını bilmediğinizden çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Zira orada o sularda tecrübeleriyle tehlikeler oluşturan nice canlılar vardır. Nice tecrübelerden sonra sizi av zanneden canlıların sizin elinizde av olması kaçınılmazdır. Zira siz tehlikelere karşı teçhiz edilmiş bir ekipmanla dalmaktasınızdır artık ve klavuz olacak bir hal almışsınızdır.

Okudunuz mu?  Hiç yakışıklı değilim

RAB’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Kırlangıç.
Bir gün ben de böyle olabilir miyim acaba..Kendime çok kızıyorum minicik aklımla tövbe haşa bunları sorguladığım için, hatta utanıyorum da.Bu halim ne olacak bilmiyorum.Allah katında kimin duası makbuldür bilinmez, o yüzden lütfen siz de bol bol dua edin bu kardeşinize.

Okudunuz mu?  Allah kuluna neden dinde musibet verir

HAMMADUN
Elhamdulillah;

Sizde İnşaAllah bu garibe, fakr’e bir dua ediniz. Zira sizin duanız günahsız bir ağızdan çıkıp, duaların en makbul olanlarındandır.

[QUOTE hatta utanıyorum][/QUOTE]

İlk ve en önemli adımı atmışsınız bile…. Hicab etmişsiniz RAB’binden…. O kendine hicab ve edeb ile yaklaşana misli ile makibildir. Zira O ne güzel bir dost, ne güzel bir vekil, ne güzel bir RAB’dir.

Okudunuz mu?  Sular Kesikken Nasıl Gusül abdesti alabilirim?

Siz böyle olabilirmisiniz….????

Rab’bim hiç bir yaratılmışa, yarattığı hiç bir mahluka ve özellikle insanlar arasında ayrımcılığa gitmez. Gitmemiştir. Biz bilgisizliğimizden ayrımcılık varmış gibi hissederiz.

Bir ARSLAN bir CEYLAN’ı yerken, eğer CEYLAN RAB’bine şükrediyorsa, yaradılış gayesine uygun olduğu için, Bir ARSLAN’da RAB’bine şükrediyorsa RIZIKLANDIĞI için….. her vesile bir şükrü icab ettiriyorsa, CEYLAN olup ŞÜKRETMEKLE, ASLAN olup ŞÜKRETMEK arasında da muhakkak bir fark vardır. Ancak vasıtalar şükrü gerektirdiğinden bu fark bir yerde ortadan kalkar.

Okudunuz mu?  Oyunda Auto click yapmak günah mıdır?

Hülasa gönlünü açabildiğin kadar RAB’bine açıp, LUTF’u ondan beklerken, ŞÜKREDEREK ilim sahibi olup ŞÜKRÜNÜ eda edebiliyorsan İSLAM ŞERİATI ve SÜNNET-İ SENİYYE’ye uyabiliyorsan. bir yaradılmış olarak. GAYEYE UYAN her NEFS gibi muhakkak TALTİF edileceğinden asla şüphe duymaman gerek.

RAB’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Dinimizde evde kedi beslemek

Kırlangıç.
Amin, ecmain.İnşAllah Rabbim bana da ihsan eder, kalplerde iman ışığını yakan sadece O.


HAMMADUN
Elhamdulillah; İnşaAllah…..

RAB’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


kendinemüslüm
merhaba mumsema ailesi
sn zamanlarda imanımda kayıplıklar Allahı sorgulama peygamberimizi vesayire orgulamak geçiyor kötü kötü düşünceler ne yapabilirim namaz kılarken böyle değildim fakat bıraktıktan sonra kötü oldum bırakmamın sebebi pazartesi çarşamba günleri sabahçı olup geri kalan günler öğlenci olmam
imanımı geri kazanabilmek için ne yapmalıyım Allah’a tam yakın olmak için ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Yılbaşına özel yapılan programları izlemek caiz midir ?

Tevbe
Cevap sorunuzun içinde. Namaza tekrar başlamalısınız Allah’ın izniyle. Hizmette bile farzı terketmek hezimettir.


Hoca
iyilerle gezen, arkadaşlarını Allah’a yakın olanlardan seçen, nette iyi yerlerde olan iyi işler yapan biri asla bu hale düşmez.
Nedenini bul ve bundan sakın kardeş

Okudunuz mu?  Namazda fatihayı yanlış mı okuyorum?

imanı sağlamlaştırmak

Bu kategoride yer alan Süt kardeşi ile ilişkiye giren ne yapmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmanımı sağlamlaştırmak için ne yapabilirim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.