Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:26
missa95
Abone

Zekat, sadaka vs hayır işlerini eşimden habersiz yapsam günah olurmu?

Zekat, sadaka vs hayır işlerini eşimden habersiz yapsam günah olurmu?

Kayıtsız Üye
merhaba, ben 16 sene çalıştıktan sonra işten kendi isteğimle ayrıldım.şu anda evimizi eşim geçindiriyor.hamdolsun ekonomik durumum normal.sadakayı özellikle fazla ola şeylerimi eşya,kıyafet,yiyecek v.s gibişeyleri ihtiyaç sahipleriyle paylaşmayı çok severim.ancak eşimin gözü biraz dar.kalsın verme lazım olur diyor.ben se vermeden artmayacağını düşünüyorum.dolayısıyla sorum şu; zekat, sadaka v.s.hayır işlerini eşimden habersiz yapsam günah olurmu? ben bazen 2 veriyorum. eşime 1 verdim diyorum.kazanç onun kazancı bu şekilde davranmam günahmıdır.

Okudunuz mu?  Ana babaya asiliğin tövbesi var mı

Cevap: zekat, sadaka vs hayır işlerini eşimden habersiz yapsam günah olurmu?

rana
eşinizden habersiz bir şey yapmanız ancak aranızdaki ilişkiyi zedeler.. en doğrusu onunla güzel bir şekilde anlatıp ihtiyacının olmadığını paylaşmak istediğini söylemek..
gizli bir şey yapmak doğru değil.. bu bir hayır işi olsada..

Okudunuz mu?  Hayber kalesinin fethi sırasında peygamberimizin ettiği dua

kocam kendi malimin zekatini vermemi istemiyo

Bu kategoride yer alan Bayram Günü Okunacak DUA başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zekat, sadaka vs hayır işlerini eşimden habersiz yapsam günah olurmu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.