Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:03
sizden92
Abone

Hristiyan ve Yahudilerin İnkarda Israr Sebebi Nedir?

Hristiyan ve Yahudilerin İnkarda Israr Sebebi Nedir?

Kırlangıç.
Onların dinindeki normal insanları anlıyorum bir nebze, din üzerine fazla düşünmedikleri için hakikati bulamıyorlar haliyle.Ama o dinlerdeki din adamları nasıl hala inanabiliyorlar? İnsan hayatını bir dine adar da "Benim dinimin son hali olduğu söylenen bir din var, bu nedir ne değildir?" demez mi? Bizim dinimizde bunca menkıbe, evliya, keramet var ve bunlar apaçık deliller İslam’a dair.Bu insanlar neye dayandırıyor dinlerini? Yıllarca dua edip bir karşılık alamayınca, alanı da görmeyince nasıl inanmaya devam eder? Bu konuda hiçbir mantıklı gerekçe bulamıyorum doğrusu.Siz ne dersiniz bu duruma?


Cevap: Hristiyan ve Yahudilerin İnkarda Israr Sebebi Nedir?

İLİMCİK
Kardeşim, Risale-i Nurda aklıma gelen bazı kısımlar bize yardımcı olabilir:

Okudunuz mu?  Hz Adem'in babası kimdir

Şeytan döndü, dedi:

"Nasıl kandıramam? Ekser insanlara ve insanın meşhur âkıllerine Kur’ân’ı ve Muhammed’i inkâr ettirdim ve kandırdım."

Elcevap: Evvelâ: Gayet uzak mesafeden bakılsa, en büyük şey, en küçük bir şey gibi görünebilir. Bir yıldız, bir mum kadardır denilebilir.

Saniyen: Hem tebeî ve sathî bir nazarla bakılsa, gayet muhal bir şey mümkün görünebilir.

Bir zaman bir ihtiyar adam Ramazan hilâlini görmek için semâya bakmış. Gözüne bir beyaz kıl inmiş. O kılı ay zannetmiş, "Ayı gördüm" demiş. İşte, muhaldir ki, hilâl o beyaz kıl olsun. Fakat kasten ve bizzat aya baktığı ve o saçı tebeî ve dolayısıyla ve ikinci derecede göründüğü için, o muhali mümkün telâkki etmiş.

Salisen: Hem kabul etmemek başkadır, inkâr etmek başkadır.

Okudunuz mu?  Cünüp iken saç kestirilir mi?

Adem-i kabul bir lâkaytlıktır, bir göz kapamaktır ve câhilâne bir hükümsüzlüktür. Bu surette, çok muhal şeyler onun içinde gizlenebilir. Onun aklı onlarla uğraşmaz.

Amma inkâr ise, o adem-i kabul değil, belki o kabul-ü ademdir, bir hükümdür. Onun aklı hareket etmeye mecburdur.

O halde, senin gibi bir şeytan, onun aklını elinden alır, sonra inkârı ona yutturur. Hem, ey Şeytan, bâtılı hak ve muhali mümkün gösteren gaflet ve dalâlet ve safsata ve inat ve mağlâta ve mükâbere ve iğfal ve görenek gibi şeytanî desiselerle, çok muhâlâtı intaç eden küfür ve inkârı, o bedbaht, insan suretindeki hayvanlara yutturmuşsun.

Kardeşim, yukarıdaki yazıdan benim anladığım:Hristiyanlar İslamiyete ve Kur’ana uzaktan bakıyorlar..Halbuki, uzaktan bakınca bir yıldız bir mum gibi görünebilir..İşte hristiyan alemi de Kur’ana uzaktan baktıkları için Kur’anın azametini ve kıymetini ve ehemmiyetini anlamıyorlar.

Okudunuz mu?  Arkamda biri var gibi hissediyorum

Ayrıca, ramazan hilalini arayan ihtiyar bir adamın kirpiğinin kavis almış beyaz kılını ay zannetmesi gibi, hristiyanlar da, hakkı ararken bazen batıl ellerine geliyor..Onlar da sathi ve tebei nazarla baktıkları için hakikat zannedip kafalarına geçiriyorlar..Nasıl ki, o ihtiyar adam biraz daha dikkat etse onun ay değil kıl olduğunu anlayacak..Öyle de, hristiyanlar biraz daha dikkatle gittikleri yolun iç yüzüne baksalar hatalarını anlayacaklar.

Ayrıca, Şeytan, bâtılı hak ve muhali mümkün gösteren gaflet ve dalâlet ve safsata ve inat ve mağlâta ve mükâbere ve iğfal ve görenek gibi şeytanî desiselerle, çok muhâlâtı netice veren küfür ve inkârı, o bedbaht, insan suretindeki hayvanlara yutturmuş.

Okudunuz mu?  Evlenmek için Kız Bulmakta Zorlanıyorum

Cevap: Hristiyan ve Yahudilerin İnkarda Israr Sebebi Nedir?

faith63
kardeşim bunların çoğu İslam nedir duymamış sonradan müslüman olmuş insanların hikayelerini youtube den izle bilenlerinde nefslerine ağır geliyor

[url]http://www.youtube.com/watch?v=P912yw0Wc5M
[url]http://www.youtube.com/watch?v=doL8AtLN9Aw

izle gerçekten çok güzel
Allah hepimizden razı olsun inş.


Cevap: Hristiyan ve Yahudilerin İnkarda Israr Sebebi Nedir?

@mir
1- bizim o kadar alimimiz ve cemaatimiz yanlış da bir Müslümanlar mı doğruda? diyorlar

2- < İnsan hayatını bir dine adar da "Benim dinimin son hali olduğu söylenen bir din var, bu nedir ne değildir?" demez mi? >
biz felan konuda bir de şöyle şöyle bir görüş var
delilleri de şu şu ayet ve hadisler diyoruz da
bizi kim dinliyor?
o kadar ayet ve hadis vermemize rağmen
hala hiçbir tarikatçıyı sıkışınca ölü şeyhlerine değil de Allah’a dua etmeye ikna edemedik

Okudunuz mu?  Şeytanın vesvelerinden nasıl kurtulacağız?

3-
< Bizim dinimizde bunca menkıbe, evliya, keramet var ve bunlar apaçık deliller İslam’a dair.Bu insanlar neye dayandırıyor dinlerini? >
onların menkıbe ilham keşf vb saçmalıkları bizden daha fazla
buna emin olabilirsin

4- < Yıllarca dua edip bir karşılık alamayınca, alanı da görmeyince nasıl inanmaya devam eder? >
dualarına karşılık alamadıklarını nereden biliyorsun?
belki de bu dünya ile ilgili konularda onların daha çok duası makbul oluyordur
hatta İslam ülkelerinden maddi yönden üstün olmalarını da bu dualara bağlıyor olabilirler

ehli tarik de birçok kerametten
türbelerdeki dualarının kabul olduğundan
dolayısı ile bunun kendilerinin doğru yolda olduklarının delili olduğundan bahsediyorlar
ama Allah’ın bir duayı kabul etmesi
duadan ve dua edenden razı olduğunu göstermez
işte onlar bunu bilmiyorlar

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken ağza ve burna su vermeyi unutmak

faith63
[url]http://www.youtube.com/watch?v=vSld0iAKThw

kardeşim bunuda izleyin


@mir
Bakara 75
Şimdi (ey müminler!) onların size inanacaklarını mı umuyorsunuz? Oysa ki onlardan bir zümre, Allah’ın kelamını işitirler de iyice anladıktan sonra, bile bile onu tahrif ederlerdi.
BAKARA Suresi 146. Ayet
Kendilerine kitap verdiklerimiz, bu gerçekleri çocuklarını tanıdıkları gibi tanırlar; ama yine de onlardan bir grup bile bile gerçeği gizler

BAKARA Suresi 211. Ayet
İsrailoğullarına sor, onlara nice apaçık ayetler verdik! Kendisine ALLAH’ın nimeti geldikten sonra onu değiştirenler için ALLAH ağır bir ceza verir.
MAİDE Suresi 13. Ayet
Sözlerini bozdukları için onları lanetledik, kalplerini katılaştırdık. Sözlerin anlamını bağlamından kaydırırlar. Uyarıldıkları şeylerin bir kısmını unuttular. Onların çoğundan sürekli ihanet göreceksin. Onları affet ve aldırma. ALLAH güzel davrananları sever.

Okudunuz mu?  üşütmek grip olma gibi durumlarda namaz kılmak (Açıklamaya bakın lütfen)

Kırlangıç.
Allah cümlenizden razı olsun, anladım işin esasını.


@mir
Amin Allah cümlemizden razı olsun kardeş
Kur’an’da onların hakkı bile bile inkar ettikleri ile ilgili 20-30 kadar ayet var

şu da hadisten onların sapıtma sebebi:
El Hatib’teki hadis: Biz hadis yazarken Hz. Peygamber yanımıza geldi ve yazdığınız şey nedir? dedi. Senden işittiğimiz hadisler (sözler) dedik. Hz. Peygamber Allah’ın kitabından başka kitap mı istiyorsunuz? Sizden evvelki milletler Allah’ın kitabı yanında başka kitaplar yazdıkları için yoldan çıktılar. (El Hatib, Takyid, sayfa 33)

Okudunuz mu?  Abdest aldıktan sonra idrar damlaması için ne yapılmalı?

İnsanların yanında beğendikleri bir kitap olduğu İbn-i Mes’ud’a ulaştı. Bunun üzerine onlardan o kitabı getirmelerini ısrarla istedi.Nihayet onu getirdiler de o da onu imha etti. Sonra da şöyle dedi: Sizden önceki kitap ehli ancak alimlerininkitaplarına yönelip Rablerinin kitabını terk ettikleri için helak oldular.

bu iki hadisi iyi anla kardeş
iyi anla ki
elleriyle yazdıkları kitaplar için
"bunu ben yazmadım bana yazdırıldı. ben bunun tek harfini bile değiştiremem" diyenler tarafından kandırılmayasın


»чυϞυѕ«
Onları da suçlamamak lazım,sonuç itibariyle ufak bir empati ile iş çözülünebilir.Bugün "İslamiyet" dinimiz ise başka birisi büyük bir kitleyle yeni bir din çıkardım(Haşa) buna inanın der ise biz onu inanırmıyız ?


burcealtug
Ben yahudilerin hasetten bizim dinizi seçmediğini biliyorum. Çünkü son peygamberin kendi ırklarından geleceğini bekliyorlardı. Oysa araplardan geldiği için bunu kendilerine yediremediler. Efendiler sözde seçilmiş ırk üstün ırk ya. Tüm peygamberler onlardan gelmeli.oYSA salaklar sapıklıklarından ötürü bir çok peygamberin kendi ırklarından geldiğini anlayamamaktalar. Ya da itiraf edememekteler hasetlerinden Hz isayı çarmıha bile onlar gerdi öldürdüklerini sandılar.

Okudunuz mu?  Kollarım Jilet İziyle Dolu Abdestim Tenimin Altına İnmediği İçin usul ve abdest kabul oluyormu..?

Hıristiyanlarsa ALLAHIN tövbe haşa oğlu olarak gördükleri Hz isayı bakire anneden doğduğu için özel ve ulaşılmaz sanmaktalar. Elbette hz isa özel bir peygamberdir. Ama onların anladıkları şekilde değil. Sonuçta tüm peygamberler ALLAHUTELAnın kulu ve resulüdürler. Son resul de son din de tek ve tek bize ait.ALLAH ıslah etsin


burcealtug
< Onları da suçlamamak lazım,sonuç itibariyle ufak bir empati ile iş çözülünebilir.Bugün "İslamiyet" dinimiz ise başka birisi büyük bir kitleyle yeni bir din çıkardım(Haşa) buna inanın der ise biz onu inanırmıyız ? >

Biz inanmayız çünkü dinimizin son olduğunu biliyoruz. Ama onlar inanmak zorundalar çünkü incilde de tevratta da peygamberimizin geleceği son dini tanıtacağı yazıyordu. Yahudilerde hıristiyanlarda bunu iyi biliyorlardı

Okudunuz mu?  Mehir en az ne kadar olmalı

Kırlangıç.
Desenize bir inat uğruna ebedi hayatlarını ateşe atmışlar bu Yahudiler..Allah (c.c) hidayete erdirsin.

Bu kategoride yer alan Babam evlatları arasında adil davranmıyor!!! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hristiyan ve Yahudilerin İnkarda Israr Sebebi Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.