Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:09
sizden4
Abone

Hemoidim var, taharet alırken su kaçıyor makatıma, Oruç tutmak zor oluyor.

Hemoidim var, taharet alırken su kaçıyor makatıma, Oruç tutmak zor oluyor.

kompleks
Hemoroidim var 2 senedir. Her tuvalete gittiğimde basur memeleri dışarı çıkar hacet giderdiğimde ve onlarda kirlenir. Temizlik için su çarptığıma kimi istem dışı içeri giriyor, benim elimde değil. Makatımın içine su girecek öyle temizlemek zorundayım yoksa namaz kılamam.

Korkudan oruçluyken tuvalete girmez oldum. Bu konuda beni aydınlatabilecek var mı?


Cevap: Hemoidim var, taharet alırken su kaçıyor makatıma, Oruç tutmak zor oluyor.

TarikateSon!
Yahu arkadaş,yapmayın Allah aşkına,hiç mi çevrende aklı başında bir imam yok,ya da ne bileyim ,internet ortamın var,sağlam fetvalar veren yerler var,yaz gönder ve bu eziyetten kurtul diyeceğimi mi zannediyorsun?Yanılıyorsun.Doktor ayağına geldi.Şimdi öncelikle rahat ol kardeşim.O musibeti bende çok çektim zamanında.Ama oruçlu olduğum zamanlarda makattan içeriye suyun sızacağı ve bu sebeple orucumun bozulacağı düşüncesi hiç aklıma gelmemişti.Sadece bir yerde taharet alırken,parmağınız ıslak iken fazla derine girmeyin:) tarzında bir uyarı yazısı okumuştum,orucun bozulabileceği şüphesiyle yazılmış sözde bir bilgiydi.Neden sözde diyorum,çünkü bu durumu,ilmine güvendiğim,6 yaşında hafız olmuş,kütübi sidde yi neredeyse ezbere bilen,arapçadan türkçeye ciltler dolusu tercümeler yapmış mütercim bir kardeşimizle sohbetimiz esnasında bunu hatırlayıp sormuştum.Bana ne dedi biliyor musun:”eğer ki bu orucu o kişi için tutuyorsan,doğru olabilir,sınırlarını istediği gibi kendisi belirleyebilir,parmağın ıslak ken makatından içeriye fazlaca girdi diyekendisine tutmuş olduğun orucu kabul etmeyebilir.Ama sen bu orucu Allah Rızasını kazanmak için tutuyorsan,merhametinin sınırı olmayan kendisine karşı yapılan her türlü yönelmelere misliyle cevap veren Rabbim,senin makatından içeri su damlası bile sayılamayacak derecede su kaçtı diye senin tuttuğun orucu senden kabul etmeyecek mi zannediyorsun,bu şekilde yapılan ibadetleri zorlaştırıp,insanların Rabbiyle arasını açıp zora sokanlara Rabbim hidayet nasip etsin,senin içine sızdıktan sonra 2 santim bile ilerleyemeyecek olan o su damlacığı,neden bir oruca mani olsun,sen isteyerek yemiyorsun,içmiyorsun,bu tamamen senin istemin dışında gelişen bir durum,istesende engel olamazsın,böyle suallerle karşıma gelme sakın,diyerek fırçalamayı da ihmal etmedi Allah Razı olsun. 🙂

Okudunuz mu?  Bir insan düşünce yüzünden şirke veya küfre girer mi

Cevap: Hemoidim var, taharet alırken su kaçıyor makatıma, Oruç tutmak zor oluyor.

kompleks
Rektumda su emilimi olmaz diye biliyorum. Su kaçsa bile orada kalır(internetten baktım, pek bir şey çıkmadı), ama kafam çok karıştı. Arkadaşlar yardım ederse sevinirim.


Cevap: Hemoidim var, taharet alırken su kaçıyor makatıma, Oruç tutmak zor oluyor.

TarikateSon!
Daha bu kadar lafın üzerine hâlâ yardım diyorsan yolun açık olsun birader…

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan vücut temizliği yapılır mı

İnanc
ALLAH (C.C) Öncelikle şifa ihsan eylesin güzel kardeşim Rabbim tüm ümmeti Muhammedin hasta kullarına şifalar ihsan eylesin bu sorunu google’de araştırdım ve karşıma bu çıktı inşALLAH yardımcı olur..

SORU: Basur dışarıda iken taharetlendikten sonra, yaş olarak içeri girerse oruç bozulur. Taharetlendikten sonra kurulanırsa bozulmaz. Böyle bir şey gördüm doğru mu, gerçekten bozar mı orucu?CEVAP: Selamünaleyküm.
Bu derece abartmanın gereği yoktur. Bilerek içeri sıvı taşımamaya çalışacağız o kadar.”

Okudunuz mu?  Ahiret dili nedir? Kabir suali hangi dilden sorulacak?

Kaynak : Nureddin Yıldız..

Saygılarımla inşALLAH kısa sürede şifa bulursunuz.


kompleks
@Tarikateson

Yanlış düşünüyor bence o arkadaşın. Ulaştığın sonuç doğru mu bilmiyorum ama gidiş yolun kesinlikle yanlış. Şu varki oruc bozulsa bile herhalde iftara kadar beklemek vecipmiş herhalde, tam bilmiyorum.

@İnanc

O cevap beni tatmin etmedi. Tam açıklamamış.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken gözlerimi kapatıyorum sürelin anlamı ve huşuyu sağlamak için

Allah razı olsun.


TarikateSon!
< Kaynak : Nureddin Yıldız
>

Sağlam bir kaynaktır.Fetva meclisi sayfasını da yürütüyor aynı zamanda,rahatlıkla takip edebilir mümin arkadaşlar.


kompleks
Kuru elle temizleyemem sonuçta, elim ıslak olacak. Az bir şey olsa temizlik için olsa bozmaz gibi bir anlam çıkıyor. Artık öyle yapacak herhalde, Allah affetsin hata yaparsak.

Okudunuz mu?  Ve lekel hamd'mi yoksa Lekel hamd'mi?

TarikateSon!
Kardeş bu kadar pimpirikli ve tereddütle yaşadığın dininden ne tad alırsın,ne memnun kalırsın.Relaks ol biraz:)


kompleks
< Kardeş bu kadar pimpirikli ve tereddütle yaşadığın dininden ne tad alırsın,ne memnun kalırsın.Relaks ol biraz >
mükemmel yaşayamacam ama elimden geleni yapmak istiyorum sadece.

Okudunuz mu?  En iyi Kuran-ı kerim meali hangisi?

Kayıtsız Üye
tarikate son kardeşim adındanda anlaşılacağı üzere baya cool takılıyorsun benden sana !NASİHAT! fazla relax olma nitekim üstad hzleri NFK dilersen burda dilerse ahirette yanarsın buyuruyor 🙂


Kayıtsız Üye
Arkadaslar ramazanın son günü ve ben sahurdan tuvalete girdim. Taharetlenirken klozetin muslugunu actım. O sırada baska seyler düşündüğümden suyun makattan iceri girip girmedigini farketmedim. Bi anda aklıma geldi ve baktıgımda bir sey olmadıgını gördüm. Yani olmussada kasıtlı değil farketmeden oldu. Bu orucumu bozarmı. Lütfen yardım edinn

Okudunuz mu?  Kul hakkının ahiretteki karşılığı

ACİLSERVİS
Sen zorlamadan içerden dışarıya bir şey çıkamayacağı gibi içeride böyle bir şey yapmadan girmez. Haliyle orucunda bozulmamıştır.


Kayıtsız Üye
Bozulup bozulmadigini bilmiyorsan bozulmamis sayilir. Uzerinde durmaszin. Ama acaba bozulmusmuydu diye çok takılmamali. Suphe olsada bunun bir onemi yoktur. Bu vesvesedir. Dert etmemeli

Okudunuz mu?  Yemin Allahın adı kullanılmadan edilir mi

makata su kaçtığını nasıl anlarız, makatı yıkamak orucu bozar mı, basur memesi orucu bozar mı

Bu kategoride yer alan Aşık olduğum kıza kavuşmak için dua edebilir miyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hemoidim var, taharet alırken su kaçıyor makatıma, Oruç tutmak zor oluyor. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.