Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:38
Sure Ayet
Yönetici

Ayetel Kursi İle Dilek Duası

Ayetel Kursi İle Dilek Duası

Kayıtsız Üye
Ayetel Kursi İle Dilek Duasına ihtiyacım var bana Ayetel Kursi İle Dilek Duası hakkında bir video paylaşır mısınız ?


Cevap: Ayetel Kursi İle Dilek Duası

İnanc
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Okudunuz mu?  Yasin suresi hızlıca okunur mu

SESLİ


313 ayetel kürsi dilek için okunabilirmi

musdi42
selam arkadaşlar 313 ayete kürsi vesile edilelerek dilek için okunabilirmi örnek eğer hayırlı ise şu hastalığımdan kurtulmaya bazıları sure ve ayetlerin belirli sayıda tekrarlanmasının büyüye şirke girdiğini söylüyor ben daha önce okumuştum sonra tövbe etmiştim fakat sonra sıkıntılarımdan kurtulmak için eğer hayırlı ise Rabbim razıysan şirke büyeye girmiyor ise şeklinde niyetlenerek tekrar okudum sizce doğrumudur yanlışmıdır.

Okudunuz mu?  Kureyş suresinde verilmek istenen temel mesaj nedir?

Yorum: Ayetel Kursi İle Dilek Duası

mum
< sure ve ayetlerin belirli sayıda tekrarlanmasının büyüye şirke girdiğini söylüyo >
Hadislerde geçmeyen sayılar birileri tarafından uydurulmuş/tavsiye edişmiştir. Şİrk değildir ama uygun da değil.


PisiPisi
Bir çok yerde 313 Ayet-el Kürsi okuyanin dileği kabul olur yazıyor. 313 rakamı peygamber efendimizin hadislerinde geçiyor mu yoksa Salat-ı Tefeciye için söylenen 4444 rakamı gibi sonradan ortaya çıkan bir gelenek midir? Site moderatörü hocalarımız bilgi verirse çok sevinirim.

Okudunuz mu?  Hz.Muhammede gelen ilk ayetler

arifselim
Ayetel kürsi fazileti ile alakalı pek çok hadisi şerifler ve rivayetler vardır. Lakin 313 sayısını tavsiye eden bir hadisi şerif kaynağını bilmiyoruz. Bir çok sonradan uydurulan sayılarla dualar ve zikirler mevcuttur. Kuranı kerimde ve sünnette geçenlerle amel edilmesi en doğru olanıdır.

Okudunuz mu?  4 büyük kitap ile ilgili ayetler

Yühîtûne, ayetel kursi, 4444 kabul olan

Bu kategoride yer alan En kısa ayetler ve zamm-ı sure miktarı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayetel Kursi İle Dilek Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.