Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:04
sizden9
Abone

İsra Suresi 13. ncü ayetin tefsiri nedir?

İsra Suresi 13. ncü ayetin tefsiri nedir?

return
Selamun Aleyküm arkadaşlar;

Bir yerde bu ayet-i kerimenin mealine rastladım. Diğer meallerle karşılaştırdım. Hepsinin anlam bütünlüğü taşıdığını gördüm; fakat tam olarak neyi kastettiğini anlayamadım.

”Her insanın vebalini, kendi nefsine bağladık.” Suat Yıldırım meali

Allah razı olsun.


Cevap: İsra Suresi 13. ncü ayetin tefsiri nedir?

Ercan
İsra Suresi 13. ayet

Okudunuz mu?  İman Vesvesesi

BismillâhirrahmânirrahîmAraplar arasında İslâm’dan evvel bir fal bakma hadisesi vardı. Kuşları göğe salarlardı, kuş sağa giderse uğurlu; sola giderse uğursuz sayarlardı. İşte "bütün insanların kuşu", hayat filmlerindeki kazandıkları ve kaybettikleri derecelerdir.

Neşretmek; yaymak, dağıtmak, basılmış olan kitap, dergi ve gazetelerin bütün insanların eline ulaşması anlamına gelir. Kıyâmet günü herkesin hayat filmi, ne bir perdeye ne bir ekrana ihtiyaç göstermeden üç boyutlu olarak boşlukta oynayacaktır. İşte bu, neşredilmiş; yani boşlukta görünür hale gelmiş bir kitaptır. Hayat filminde düşünceler de neşredilir.

Okudunuz mu?  Ramiz Efendi ve imam olan oğlu hakkında bilgi

Kıyâmet günü herkes kendi hayat filminin oynayacağı yere elektronik sistemlerle, otomatik olarak çekilir. Ve kişi kendi hayat filmini, kaybettiği ve kazandığı derecelerle görür. Bütün kaybedilen ve kazanılan derecelerinin tam olarak verildiğini, o gün eline verilen mizan, ona ispat eder. Ve kişi, kendisine zerre kadar zulüm yapılmadığını kesin olarak görür. Hem kişinin fizik vücuduyla yaptığı bütün davranışları hem de o davranışlardan evvelki düşünceleri hayat filminde görünür. Aslında hiç kimse insanların düşüncelerini göremez ama kiramen kâtibin meleklerinin 3 boyutlu ikinci filmi düşünceleri de filme alır. Böylece kıyâmet günü, kişinin bütün fiillerindeki taammüd miktarı yani hangi olayı, hangi ölçüde tasarlayarak yaptığı, hayat filminde net olarak belli olur. Neticede kişinin düşüncelerinin neşredilmesi; kapalı bir alandan (onun düşünce sisteminden) çıkarak herkesin göreceği, okuyabileceği bir şekil almasıdır. Kıyâmet günü hem düşünceler hem de fiiller neşredilir.
Alıntı

Okudunuz mu?  Hz.Adem ne kadar yaşadı? İlk insanmıydı?

Cevap: İsra Suresi 13. ncü ayetin tefsiri nedir?

return
ayet-i kerimeyi araştırırken bu kaynağa rastladım. iskender evranasoğlu nun sitesinden bu alıntı. vaktiyle bu adamı ceviz kabuğu nda izlemiştim. mehdi olduğunu, mirac a çıktığını, kendisine vahy geldiğini; kitab verilmiş peygamberlere de Yüce Allah katında namaz kıldırdığını anlatmıştı.

Okudunuz mu?  Bilmeden yalnış dini bilgi vermek

ne kadar itibar edilebilir?

Allah razı olsun.


Cevap: İsra Suresi 13. ncü ayetin tefsiri nedir?

Ercan
"Her insanın amelini halka yapıp boynuna takarız. Kıyamet günü açık olarak bulacağı bir amel defteri önüne çıkarırız."

Her insanın boynuna dolanan şey, onun amelinden doğan sonuçlardır. Yani amelden kendi payına düşen karşılıktır. Bu da onun işlediği amelleri ifade etmektedir. Boynuna dolanması ise, onun kendisine yapıştığını ve ondan ayrılmayacağını tasvir etmektedir. Çünkü Kur’an-ı Kerim’in metodunda soyut kavramlar somut bir şekilde canlandırılır, onlara şekil kazandırılıp net bir şekilde ortaya konulur. Onun yaptığı işler kendisinden geri durmaz. İnsan da onlardan yakasını kurtaramaz. Kıyamet gününde insanın kitabının açık olarak kendisine verildiğinin ifade edilmesi de bu türden bir ifadedir. Bu da onun tüm yaptıklarının apaçık ortaya çıktığını, onları gizleyemeyeceğini, bilmezlikten gelemeyeceğini ve bu konuda herhangi bir demagojiye kaçamayacağını tasvir etmektedir.


return
bundan hiç kuşku yok!

Okudunuz mu?  Emsile, Avamil, Arapça Sarf Nahiv kitabı soruları

Allah herşeye kadirdir.


isra suresi 13, isra suresi 13. ayet, isra suresi 13 ayet

Bu kategoride yer alan (a.s) (r.a) bu dini kısaltmalar nedir? ne anlama gelir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsra Suresi 13. ncü ayetin tefsiri nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.