Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:42
missa0555
Editor

Vücuttaki kılların temizliği

Vücuttaki kılların temizliği

Kayıtsız üğ
koltuk altı kılları ve kasık bölgesi kıllarını haftada 1 kez temizlemek sünnet, tamam ama ilaçla bu bölgeleri temizleyip kılların hiç çıkmamasını sağlamak caiz midir ?


Cevap: vücut daki kılların temizliği

Muhasibi
Kesilmesi caiz olan tüyleri bitkisel ilaçları kullanarak dökmek caizdir.

Okudunuz mu?  ALLAH'tan birini istemek

Avret yerlerindeki kılların uzun olan yerlerini almak

Kayıtsız Üye
ben banyoya girdim baktım avret yerlerindaki killarinin kanatlarının bazıları uzun onları permatik ile aldım diğerleri zaten kısaydı sonra gusül abdesti aldım killarimin bir kısmını aldığım digerini almadığım için vbi sıkıntı olur mu cunupmuyum

Okudunuz mu?  Allahı gözünün önünde canlandırmak

Cevap: Avret yerlerindeki kılların uzun olan yerlerini almak

yasemin
Cünüp olmak / kalmak , kıllarla alakalı dğil ; güslün farzlarını yerine getirmemekle olur


Kayıtsız Üye
selamun aleykum herkese hayırlı ramazanlar ben 17 yaşındayım ve bu yaşıma kadar hiçbir yerime jilet sürmedim ve kullanmadım da, hep makineyle aldım alınacak yerleri, genital bölge ve çevresini, koltuk altını da hep makineyle alırdım ama genital bölge kısmında hassas yerlerde makineyle alınmıyor ve kıllar arpa boyunu geçiyor ben ne yapmalıyım aldığım gusül geçerli olur mu ve jilet kullanmalı mıyım hem kötü diyorlar daha çok çıkar ve hızlı uzar sivilce çıkar diyorlar ama zaten aşırı derecede hızlı ve sık çıkıyor makineyle kesmeme rağmen daha önce hiç jilet sürmedim ama yine de hızlı çıkıyor. o yüzden sorum şu tek tük kıllar arpa boyunu geçiyor aldığım abdest ve gusül geçerli olur mu? selam ve dua ile

Okudunuz mu?  İnsanlar uçabilir mi?

Ensar
Sevgili kardeşim vücut temizliği elbette önemlidir ve yapılması gereken bir davranıştır.
Öncelik olarak aldığınız gusül sırasında kuru bir yerin kalmayacağından emin iseniz gusül geçerli olur. Anal bölgeyi traş ederken jilet kullanma zorunluğu yoktur yeterki siz kesilmesi gereken yeri temizliği yapın önemli olan budur. Jilet veya size özel makina kullanmanız sizin tercihiniz ancak sizin için şuan makina kullanmak en doğrusu olur. Kıllar vücudunuzda çoğalıp büyürse kesersiniz hem deriye gusül içinde daha rahat su ulaşmış olur. Etek traşı ve koltuk altı traşınız için ölçünüz 40 günü aşmasın. Kırk günden önce aşırı şekilde uzarsa daha erken kesebilir siniz.

Bu kategoride yer alan Çok yaşa demek günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vücuttaki kılların temizliği Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.