Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:42
sizden94
Abone

Bilinçli Olarak İşlenen Günahlardan Tövbe etmek

Bilinçli Olarak İşlenen Günahlardan Tövbe etmek

deniz29
Selamûn aleykûm
Bir insan simdiye kadar yasamis oldugu her tûrlû pis islerden, gûnahlardan (bilincli olarak yasadigi kôtûlûklerden) tôvbe edebilir mi? Allah katinda bagislanir mi? Bunun için ibadet etmek disinda neler yapabilir? Tekrar nefsine yenik dûsmemesi için neler yapabilir?
Simdiden Allah razı olsun


Yorum: Bilinçli Olarak İşlenen Günahlardan Tövbe etmek

arifselim
Aleykum selam. Günahlar ne kadar çok olursa olsun. Günahlarından pişman olan, tövbe eden ve bir daha işlememeye karar veren kişiyi Allah bağışlar. Bu günahları bilerek yapmış olsa da samimi bir tövbe ederse günahlarından temizlenir. İlk olarak kendisi o günahlardan uzaklaşmalıdır. Daha sonra farzlardan başlayarak ibadetlerine sarılmalıdır.


Cevap: Tövbe etmek

metzer
ALLAH(CC) cümlemizi Hakkı ile tövbe edenlerden eylesin.A M İ N
Rana kardeş Allah(cc) razı olsun


Cevap: Tövbe etmek

rana
aminnn

Allah c.c. cümlemizden razı olsun kardes


DoganUmuT
RANAkardeşimiz detaylı şekilde anlatmış. Bende kısaca açıklayayım.

Okudunuz mu?  Cenaze yıkanmadan kur'an okunur mu?

– Tövbe çoğunlukla bilerek işlenmiş günaha pişmanlık duyulup affedilmek için yapılır.
– Allah tövbe eden kuluna bir annenin çocugunu kaybedip günler sonra sağ salim bulmasından daha çok sevinir.
– Allah katında günahların inşAllah bağışlanır.

Soru: Tekrar nefsine yenik düşülmemesi için ne yapılabilir?
Cevap:”Dosdogru kılınan namaz nefsi terbiye eder” Namazı düzgün kılarsan nefsine yenik düşmediğini göreceksin.
Selam ve Dua İle.


bilgiyeaç
selamün aleyküm…şu an aklımda olanları klavyeye yansıtamadım…sorumdaki eksiksiği ya tamamla yada hoşgör…işlenmiş olan günahlara, tövbemiz ihlaslı olacak şekilde…estağfurullahel etübü ve ileyh,,,tesbihat şeklinde yada ALLAH ın isimlerinden çekmek,,yada bilgin dahilinde…?? günlük tesbihat sayısı olacakmı..? birde mürşit ve mürid arasındaki tövbe alma konusunda..


ses
Kardeşlerim çok büyük bir günah işledim Acaba Allah c.c ile yanlışkla dalga geçtim gibi oldu nolrusunuz yardım edin tevbe suresinde şaka ile ilgili ayetleri okudum namaz kılan birisiyim azımdan çok kötü bir laf cıktı affı olurmu.?

Okudunuz mu?  Eşimi başka kadınla aldattım

arifselim
Sen yeter ki gerçekten tövbe et ve o günahı tekrar etme Allah bütün günahları bağışlayandır. Şunu unutmamak lazımdır Mukaddes olan hiç bir şey ile asla dalga geçilmez ve hafife alınamaz bu çok tehlikelidir.


Kayıtsız Üye
Ben 10 yil kadar maalesef kafir ve din düsmani olarak yasadim , Sonra bir gün kalpten diledim , Dedim yarabbim Sen var ol , Ben ahirette cehenneminde yanmayada raziyim yeterki var ol diye , Sonra kisa bir sure içinde bende ani ve anlayamadigim degisiklikler oldu ve kendimi Namaz kilarken buldum , 7 Ay kadar sürekli duzgun namaz kilabilmek için savas verdim , Vesveseli oldugumuda biliyorum ama önemsedigimde yok tek derdim Kafir oldugum yillarda yaptiklarimdan dolayi kendimi en azindan Rabbime bagislatmak idi fakat Namazlarin gercekten çok kötü oldugundan dolayi hep bir kizginlik ve huzursuzluk olustu , En son yine bir kizginlik halimde iken " YaRabbim Ben bir dua etmistim sen hidayet verdin Simdide tum kalbimle benden Tövbe etsem bile benden imanimi al ve geri verme diye aciktan dua ettim … Imanim alindi diye biliyorum , Pismanda oldum ama sormak istedigim benim Tövbem varmidir ?

Okudunuz mu?  Bu tağut devlete asker olunurmu ?

arifselim
Kendine gelmelisin ve şeytanın tuzağına düşmemelisin. Şeytan seni tekrar eski haline döndürmek için elinden geleni yapacaktır. Seninde uyanık olman gerekir. Bu tür düşünceler genellikle vesvese halinde şeytanın bir hilesi olarak gelir. Bu sözünden dolayı tövbe et ve Allah’a yönel. O tövbe eden kullarını bağışlayandır.


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum hocam. Yazinizi okudum. Ruh durumum çok karisik oldugu için kendime engel olamadim ve daha önce tovbe ettigim halde gidip durumumla ilgili fal baktirdim… simdi de ah ben haşa şirke mi dustum diye çok korkuyorum… gercekten engel olamadim.. gaybı ve gelecegi sadece Yuce Rabbimin bilebilecegini bildigim halde gidip yaptim bu isi… derdimi kimse bilmedigi için bir an birilerinin konusmasina ihtiyac duydum. Zayiflik ettim… nasıl duzgun tovbe edebilirim… bana bir yol gosterirseniz com memnun olurum…

Okudunuz mu?  Adak orucu hakkında bilgi verebilir misiniz ?

arifselim
Aleykum selam. Tövbe etmek için, günahtan pişman olmak ve bir daha o günaha tekrar dönmemek gerekir. Günaha dönüldüğünde o tövbede bozulur. Şu an yapman gereken şey, kesin bir şekilde tövbe edip bir daha bu günaha dönmemek için kesin karar vermektir. Tövbe edeni Allah bağışlar.


Kayıtsız Üye
selamun aleyküm Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun rabbim bizleri hidayete erdirsin günahlarımızı affetsin bazı yaptığım suçlardan dolayı çok pişmanım şeytandan kurtulamıyorum imanım çok zayıf bazen 5 vakit namaz kılıyorum günahlarımdan tövbe ediyorum ama yine bedenim o günahı istiyor dayanamıyorum yapıyorum rabbim hidayete erdirsin….


Kayıtsız Üye
Abicim ben bir günah işledim tövbe etmek istiyorum ama sadece o günaha tövbe etmek istiyorum çok pişmanım ne yapmalıyım tövbe yi nasıl yaparım

Okudunuz mu?  Cennette Meslek

arifselim
Tövbe demek, pişman olmak ve o günahı bir daha işlememek için karar vermek demektir. Tek bir günaha da tövbe edilebilir. Ama akıllı olan müslüman bütün günahlarına pişman olup tövbe etmelidir. İşlenen günah kul hakkı ise o sahibine ödenmelidir.


Biraciz
Hayırlı günler hocam bilerek isteyerek insanın kendisi iradesiyle işlediği günahlara sonradan pişmanlık duyup tövbe etmesi kabul olurmu?


arifselim
Hayırlı günler. Günah zaten öyle işlenir. Buna rağmen tövbe eden ve pişman olanı Allah bağışlar ve tövbesini kabul eder. Allah kalplerdekini hakkıyla bilir. İnsanı herkesi kandırabilir ama Allah’ı asla kandıramaz. Tövbede ihlas ve samimiyet şarttır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum kardeşim, öncelikle şunu belirtmek isterim ki, ahiret hayatı dünya hayatı ile kıyaslanmiyacak kadar daha üstün, dünyadaki en ust derecesindeki insan, cennetin en alt derecesinin hissettiği kadar güzel olamaz, cehennemin an alt derecesi ise, dünyanın en şiddetli açısından hafif olamaz, Gücü herşeye yeten, gönüllere merhamet ıhsan eden, yüceliği sonsuz olan Mutlak Hakim olan Hak Teala hazretleri, pişman olunarak, tovbe edilen bütün günahları bagislayicidir lakin son nefes gelmeden önce..Namazda gelen sıkıntıla, şeytanın, sana namazı biraktirma hilesidir, eğer sabreden isen zamanla oda duzelecektr muhakkak, inşAllah, eğer tovbe etmeden imansiz ölürsek dunya ve ahirette ebediyen pişmanlığı suruklenecek, açlık, susuzluk, havasizlik, daralma ve en şiddetli izdiriplar katlanmaya calismak zorunda kalacagiz En Guzel olan En merhametli olan ALLAH Teala hazretlerinin hoşnutsuzluğu olacak uzerimizde, bilmelisin ki ALLAH’u teala hiçbir kuluna zulmetmez, biz kendimize zulmederiz, herkes kendi yaptıklarıyla hesap vericek, pişman ol tovbe et günahın ne kadar büyük olsada, bir daha gunaha donmeyip ibadetlerinde devamlılık gosterirsen senin için hayır ve huzur ancak bu şekilde olur, bir tarikata baglanirsan eğer, içindeki sıkıntı düğümleri teker teker çözülür inşAllah Rabbimin sevdiği bir kul olma yolunda samimi olursan sana dünyada ve ahirette en hayırlı nimetleri ıhsan edebilir inşAllah, Selam ve dua ile Rabbim Tovbeni kabul etsin inşAllah. Allah’a emanet ol

Okudunuz mu?  Gusul abdesti alınan bir yerde su birikiyorsa çıktıktan sonra ayaklar tekrar yıkanır mı?

YVZ
Bende daha önce Rabbim Tevvab ismiyle Afuvv ismiyle Gafur ve Gaffar ismiyle affetsin inşAllah. Eskiden yaptıklarımı yazmayım gunahlarimin sahitlerini cogaltmayim. Çok büyük bir intihandayim şu anda Rabbim eşim ve çocuklarım ile imtihan ediyor inşAllah imtihandan geçerim. Boşanma davası açtı eşim bana 10 aralıktan bu yana küçük kızımı görmüyorum eşimi görmüyorum büyük kızımı 2 kez okula gidip gördüm eski halim olsa eşimi kayınpeder ve baldızı vurmuş oldurmustum bir hocam 39 Duha 12 Ayetül Kursi 9 Ihlas bir tuza okut ve ye dedi ben sure bile bilmeyen bir konumdaydim o zamanlar Tek bildihim 3 gulhu 1 elham o zamanki tabirimle hocamda biliyordu sen kuran bilmiyorsun bilen birine okut ve sana yedirsin dedi Allahın takdiri teyzemi arayıp söyledim akşam yemeğine gittim ve o tuzu yedim Allahima şükürler olsun sabahında Sabah namazına kalktım ve çok şükür şu an Duha evvabin teheccud namazlarını kilmaktaim 5 vakite ek olarak halen benim imtihanım devam ediyor. Rabbime şükürler olsun sabrını veriyor. Çok zor evlatlarindan ayrı kalmak. Merak edip o tuza okunan sureleri ezberleyim dedim ilk Duha Suresi baktım 3. Ayet mealini görünce afedersiniz salya sümük ağlayıp af diledim ne güzel diyordu. RABBIN SENI TERK ETMEDI VE SANA DARILMADI ve yine Duha Suresi 5. Ayet RABBIN SANA KALBINDEKINI VERECEK VE SENI HOSNUT KILACAK diyordu içime bir umut doğdu yeterki gönülden Allah’a bağlanıp ondan başkasından bir medet beklemek ne kadar yanlis. InsAllah hepimiz anlarız dünyanın imtihan dünyası olduğunu ve Allah’ın hem imtihan edip hemde imtihanda yardım ettiğini idrak edersiniz inşAllah. Haa şöyle söyleyim Şu an tek Duha mi var derseniz ilk ordan başlayın ve mealini okudugunizda içiniz urpersin. Ben sonra Insirah suresini buldum Rabbim ne güzel demiş HER ZORLUKTA BİR KOLAYLIK VARDIR diye Insirah suresinde. Uzulmuyormusun diye sorarsanız LA TAHZEN INNALLAHE MEANE diyeyim sizlere kardeşlerim. Bu arada Rabbim nimetlerini veriyor çok şükür sadece birini söyleyim eşim evimizden taşındı eşyaları toplayıp gittiler. Normalde şer gibi görünüyor değil mi ama Rabbim ne yaptı biliyormusunuz Yeni tasindiklari ev benim lise arkadaşımın evi bana hayra çevirdi Rabbim Siz şartsız koşulsuz Allah’a yonelin neler neler oluyor bir görün. Rabbime şükürler olsun dualarımı ederken Duha Suresi 5. Ayet zorlukla karşılaştığımda inşirah Suresi yardımıma koşuyor. SUNU UNUTMAYIN KARDESLERIM RABBIMIZ BIZI TERK ETMEDI VE DARILMADI biz kimiz ki Rabbim bana yardımcı Olmaz bizi önemsemez bize rabbimiz küs diyebiliriz. Allahım zor durumda olan yardıma muhtaç olan herkese yardımcı olsun inşAllah bu arada ben sorumu soracaktım yazdıklarımın içinde cevabı buldum. Allah hepinizden razı olsun. Herkesin gonlundekini versin banada dua edin inşAllah yuvama kavusayim imtihanım başarıyla sonuclansin ve mahkeme olumlu sonuclansin gerçi önemli olan Allah’ın mahkemesinden geçmek başınızı agrittiysam gözlerinizi yorduysam hakkınızı helal edin.

Okudunuz mu?  Penguen eti helal mi

bilerek günah işleyip tevbe etmek, tövbe etmek, tovbe etmek

Bu kategoride yer alan Kibar konuşmak günah mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bilinçli Olarak İşlenen Günahlardan Tövbe etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.