Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:40
Hadisler
Yönetici

Deccal – Mehdi Hadisleri (Hz. Peygamberin geleceğe yönelik hadisleri)

Deccal – Mehdi Hadisleri (Hz. Peygamberin geleceğe yönelik hadisleri)

azra
Deccal – Mehdi Hadisleri

Hz. Peygamberin geleceğe yönelik hadislerinden bir kısmı deccal ve mehdi ile ilgilidir. Deccal, İslama zarar verecek dehşeti bir kişi, mehdi ise deccala karşı mücadele edecek büyük bir âlimdir.

Resulullah’ın deccalla ilgili haberlerinden bir kısmı şöyle:

-"Sizi ondan sakındırırım. Hiçbir peygamber yoktur ki, kavmini ondan sakındırmış olmasın. Ben size, hiçbir peygamberin onun hakkında demediği bir şeyi söylüyorum: Onun bir gözü kördür. (Müslim, Fiten, 95)

Yani, maddiyatı görür, maneviyatı görmez. Sistemi de sırf dünyaya yöneliktir.

-"Alnının ortasında K-F-R "kâfir" yazılıdır. Her ehl-i iman onu okur." (Müslim, Fiten, 103) İbn-i Mace’de geçen şekliyle "okuması olan ve olmayan herkes o yazıyı okur." (İbnu Mace, Fiten, Hadis No: 4077) Yani onun küfrü, iman nuruyla bilinir. Alnındaki "kâfir" yazısı bildiğimiz harflerle olmayıp, küfür alameti şeyleri taşımasından kinayedir.

-"Onun çocuğu olmayacak, Mekke ve Medine’ye giremeyecek." (Müslim, Fiten, 91)

-"Onun bir suyu ve ateşi olacak. İnsanların su olarak gördükleri yakıcı bir ateştir. Ateş olarak gördükleri ise, soğuk tatlı bir sudur. Sizden her kim ona yetişirse, ateş olarak gördüğüne talib olsun. Çünkü o, temiz- tatlı bir sudur." (Müslim, Fiten, 107)

Okudunuz mu?  Kıyamet Alameti Olarak Obezite

Şu hadis-i şerif ise, deccal fitnesinin büyüklüğünü göstermektedir:

"Hz. Âdem’in yaratılışından kıyamet kopuncaya kadar deccaldan daha büyük bir fitne yoktur." (Müslim, Fiten, 126)

-"Rasulullah, deccaldan bahseder. Sorarlar: Ya RasulAllah, yeryüzünde ne kadar kalacak? Der: Kırk gün. Bir günü bir sene gibidir. Bir günü bir ay gibidir. Bir günü bir hafta gibidir. Diğer günleri sizin günleriniz gibidir.
Derler: "Ya RasulAllah. bir sene gibi olan günde bir günlük namaz yeterli midir? Rasulullah cevap verir: Hayır, takdir edersiniz." (Tirmizi, Fiten,59)

Bediüzzaman, bu rivayetin iki te’vilini yapar:

1- Büyük deccal, kuzey kutbu tarafında çıkacaktır. Çünkü burada bütün sene bir gece, bir gündüzdür. Daha sonra bir ay, güneşin batmadığı, derken bir hafta batmadığı yerlere gelinir. Demek büyük deccal, kuzeyden çıkıp diğer yerlere yayılacağına bir işarettir.

2- Hem büyük deccalın, hem İslam deccalının üç istibdad dönemleri olacak. Bir dönemlerinde öyle büyük icraat yapacaklar ki, üçyüz senede yapılmaz. İkinci devrede bir senede, otuz yılda yapılmayan işleri yaptırır. Üçüncü devresi, bir senede yaptığı değişiklikler on senede yapılmaz. Dördüncü günü ve devresi ise, normal hale gelir, bir şey yapamaz, yalnız vaziyeti muhafazaya çalışır. (Şualar, s. 586-587)

Okudunuz mu?  İmanın ve islamın fazileti ile ilgili hadisler

Şu hadis ise, deccalın münafıkane iş göreceğini bildirir:

"Kim deccalı duysa ondan yüz çevirsin. VAllahi, kişi onu mü’min zannederek ona tabi olur. Sevk ettiği şüpheli şeylerin ardına düşer." (Ebu Davud, Melahim, Hadis No: 4319)

Deccala karşı Mehdi mücadele edecektir. Mehdi Al-i Beyt’ten olacak, Allah onu bir gecede ıslah edecektir. (İbnu Mace, Fiten, Hadis No:4085) Zamanında ümmet bolluk içinde yaşayacaktır. (İbnu Mace, Fiten, Hadis No:4083)

Hz. Peygamberinin bu konuda talimatı şudur: Onu gördüğünüzde, buz üzerinde sürünerek de olsa, gidip ona biat edin. Çünkü o, Allah’ın halifesi olan Mehdidir. (İbnu Mace, Fiten, Hadis No:4084)

Mehdiyle ilgili olarak Bediüzzaman’ın şöyle bir hatırası nakledilir:
Sürgünde iken saf gönüllü bir zat "Hocam, der. Merak etmeyin, mehdi gelecek, herşeyi düzeltecek." Bediüzzamanın cevabı anlamlıdır: "Mehdi geldiğinde seni vazife başında bulsun."

Yani, mehdiyet meselesi müslümanları tembelliğe itmemelidir. Mehdi geldiğinde elinde sihirli değnekle bir anda ortalığı süt liman yapacak değildir. En büyük insan ve en büyük peygamber olan Hz. Muhammed’e (asm) verilmeyen bir imtiyaz, O’nun ümmetinden olan bir zata verilecek değildir. Fakat nasıl ki, Hz. Peygamber gelmiştir, ashabını yetiştirmiş, onlar vasıtasıyla İslamı dört bir tarafa yaymıştır. Öyle de, mehdi dahi geldiğinde, yetiştirdiği cemaatle büyük İslami hizmetlere vesile olacaktır.

Okudunuz mu?  Tahiyyat ile ilgili hadisler

Hadislerde, deccal ve deccallardan bahsedilmesi, böyle münafık tiplerden ehl-i imanın sakınması için; mehdiden bahsedilmesi ise, ehl-i imanı ümitsizlikten kurtarmak içindir.


Cevap: Deccal – Mehdi Hadisleri (Hz. Peygamberin geleceğe yönelik hadisleri)

Kayıtsız Üye
birtane ayet göster

BU KADAR MEHDİ DİLLENDİRİLİR SE HERKES MEHDİYE İNANIR AMA KİMSE AÇIPTA KURANDA BİR AYET GÖSTER DEDİĞİNDE HEMEN MUTESEHBİH AYETLERE ATIfTA BULUNUR AMA DELİL BULAMAZLAR

ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ (7) O, sana Kitab’ı indirendir. Onun (Kur’an’ın) bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihdir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, "Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır" derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar. BU AYETE BAKMAZLAR


Cevap: Deccal – Mehdi Hadisleri (Hz. Peygamberin geleceğe yönelik hadisleri)

Kayıtsız Üye
Sen şimdi bu ayeti anlamış olduğundan mı bu cevabı yazdın?

Okudunuz mu?  Kişi sevdiğiyle beraberdir Hadisi ve açıklaması

Cevap: Deccal – Mehdi Hadisleri (Hz. Peygamberin geleceğe yönelik hadisleri)

Kayıtsız Üye
mehdi gelecek ise 2019 yılından önce gelmeyecek !
( bir birinden bağımsız bir çok hadis incelemesi sonucu tarafsız bir şekilde bu kanıya vardım ! )

hz isa gelip gelmemesi konusunda ise ; hz isa gerçek inanan Hristiyan kültürü için gelecek !
hak din olan islam-ı gösterecek bu açıdan kuran isa nın geleceğinin yazıp yazması biraz anlamsız olur du
çünkü hz isa Müslümanlar için değil islama davet için gelecek bu açıdan
Müslüman olan birine Müslüman olma daveti yollamak kadar saçma bir durum olurdu !

dahası ; kuranda isa gelecek yazar ise, tüm Müslümanlar hz isa yı bekler dururdu !

ve son olarak büyük savaş için 2 grup gerekmekte dir ! doğruya inananlar ile inanmayanlar
bu açıdan bu savaşta bile 2 grubun aşağı yukarı eşit bir sayıya ulaşması gerekmektedir !

mehdi islam-ı tek çatı altında birleştirecek ! sonra hz isa ise gerçek inanan Hristiyanları hak dine davet edecek

bu bu şekil olmaz ise ; olmaz ! zaten islam aleminin en büyük sorunu çok başlı mezhepler ve mezhep savaşları !
mehdi gelirse bu saçmalıklara bir son vermek için gelir !

Okudunuz mu?  Hastalık Ve Musibetlerin Faziletleri

Kayıtsız Üye
şimdi bütün hadislere bakmazsak teviller doğru gelebilir fakat bütün hadisi sahihlere baktığımızda tevillerin yanlış olduğunu anlayabiliriz .


Kayıtsız Üye
Kuran da namazın nasıl hangi vakitlerde ne şekilde kılınacağı, devletle ilgili şerii meseleler ve daha bir çok farzlar yazmaz çünkü kuran özdür Allah cc kelamıdır resulullah onun lisanıdır, kim kuranı resulullahsız kendi aklınca okursa o kafirin ta kendisidir. Kuranda Allah cc buyurmuyormu, eğer Allah cc ı seviyorlarsa peygambere uyusunlar. Siz nefsinizi ilah edinmişsiniz. Peygamber gibi kuranı yoruma kalkıyorsunuz.


Kayıtsız Üye
Ali ımran 55 ayete ısa nın geleceği yazıyor ve riyadüz salihinde deccal ile ilgili SAHİH hadisler vardır


Kayıtsız Üye
Kardeşlerim kimin nezaman geleceği değil mühim olan, ki her insanın kıyameti öldüğü vakittir. Bu vakte kadar biz ne yapmışız ona bakmamız lazım ama ne acı ki kendim dahil bir çoklarımız ibadet etmekte güçlükler çekiyoruz peki neden ? Bunu şimdi biz sormazisek, yarın ahirette bize soranlara ne diye biliriz, oyüzden araştırmayın demiyorum ama kendinizi çokkaptırmayın bu meseleler nefse güzel gelebilir. İmanlı kalın hepinizi canı gönülden seviyorum kardeş olarak.

Okudunuz mu?  Cennete bu ümmetten kaç kişi girecektir?

ASKER
Deccal elinizdeki telefonlar tabletler tv ler şeytan hepinizi kandırdı bunlardan uzak durmadığınız sürece kurtuluşa eremezsiniz kıyamat şu an kopuyor siz göremiyorsunuz tamamen yokoluşa çok az kaldı bana inanıp ALLAH yolunda gidenler kurtulacaktır inanmayanlar şeytanın esiri olarak cehenneme gideceklerdir.


Kayıtsız Üye
2 tarafında eşit olmasına gerek yok peygamber efendimiz zamanında yapılan savaşların bir çoğunda Müslümanlar azınlıkta idi . Eğer gerçekten iman etmiş kimselersek Allah bizim Yar ve Yardımız olacaktır


Kayıtsız Üye
Selam kardeş seninle aynı fikirdeyim, ayrıca hadislerde geçen tanımlar ve tek gözlü (kamera) olması ve diğer çok kısa sürede dünyayı dolaşması, iyilik ile kötülüğün birbirine karışması, Yahudi icadı olması, esas amaçların gizlenmesi, maddiyat amaçlı olması gibi bir çok işaret bilgisayar ve cep telefununu işaret ediyor. İnsanların en sağlamını bozar. Sayısız tuzaklar var, aman dikkat. Deccal cep telefonları ile ortaya çıkmış görünüyor. İNTERNET FAYDALARI YANINDA ZARARLARI ÇOK ÇOK FAZLA, SON DERECE DİKKAT ETMEK GEREKİYOR FAKAT KİME NE ANLATACAKSIN. ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.


Kayıtsız Üye
Aleyküm selam kardeş ben seninle aynı fikirde değilim, telefon deccal olamaz çünkü kabeyi tavaf edenlerin cebinde telefon olabilir mekke ve medinede telefon yasak da değil, dikkat etmeliyiz tabikide ona sözümüz yok… birde deccal elinizdeki telefon diyen vatandaş, bundan uzak durmadıkça kurtuluşa eremezsiniz diyor, sen naapıyon ya, bu msjı yazıp oyununa devam eden bir ergen işde. Şuan kıyamet kopuyomuşda biz görmüyomuşuz, kıyametin koptuğu gün ana babadan baba oğuldan kaçacak, hiçmi duymadın bu sözü..

Okudunuz mu?  Üvesy el-karani ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Birincisi Allah (cc) nün kuralları kanunları vardır onun gücü sınırsızdır bu sebepten kendi kendine dahi sınır koymuştur yoksa bukadar küfre karşılık hepimizi perişan eder.. İşte bu kurallar gereği sinema karakterleri gibi özel güçleri olan bir insan bunları yapacağını sakın düşünme sen tek gözlü bir yaratık gelcenimi sanıyorsun? Öyle bir şey olmuyacak sınav dünyası olduğunu sakın unutma yazildigi gibi okunsa hadisler sınava ne gerek var! Deccal bir sistemdir fazla değil bundan 100 yıl önce bile böyle bir teknoloji hayal bile edilemezdi. İkincisi kardeşim ana baba oğul birbirini tanimayacak reddedecek dedin bugün ne yaşanıyor sanıyorsun manevi değer mi kaldı saygı sevgimi kaldi binlerce yuva uyuşturucu saldırganlık vs gibi dağıldı aileler birbirine girdi ve hatta birbirini öldürdü kıyametin içinde olduğunu anlamalısın artık son 3 gün kala güneş tersten dogup batinca anlasanda iş işten geçicek deccal siyolist sistemin ta kendisidir tv telefon pc kamera gibi ve bizler bu sistemden kopamıyoruz hz. Mehdi ise bizi bu sistemden kurtarma çalışmaları yapıcak sisteme uymak zorunda kalan müminleri (istisnalar hariç) bu sapkınlıktan kurtarıcak senin benim gibi bir insandır. Allah (cc) hepimizin sonunu hayretsin inşAllah.

Okudunuz mu?  Siyah giyinmek ile ilgili hadisler

imam
Deccal hadisleri

Yüzlerinin deri üzerine deri kaplı kalkan gibi olması, Tatarların ve Türklerin vasfıdır. Çıkma sebebine gelince, mü’minlerin annesi Hafsa binti Ömer (r.anhuma)’nın naklettiğine göre, Rasulullah (sav) şöyle buyurmaktadır:
‘Deccal ancak kendisini kızdıran bir şey sebebiyle çıkar.’
Diğer bir rivayette Rasulullah (sav)’in şöyle buyurduğu nakledilmiştir:
‘Deccal’i insanlar üzerine gönderecek ilk sebep, onu gazaba getirecek bir kızgınlıktır.’
Müslim 2932/98, 99


Kayıtsız Üye
bazıları ehli beyt dünyada Vazifede olacak dendiğinde pövkürüyor İlla Ayet İlla Ayet Diyorlar Namazı Peygamberden Duymayan= (Hadisleri Araştırmayan Yada Ashabı Kirama da İtibar Etmeyen)Nasıl Namaz Kılsın Namaz Kıl Diyen Kur an ı Nasıl Anlasın
Klip teki Kötülüğü Temsil Kadınların Karallarına Bakarak Kalbi Nasıl Ak Kalsın İnsanların Zihnini Değil Peygamberin Sahih Hatta Mütavatir Hadislerini Karalamaya Çalışıyorsunuz Yunanlı mı Diyim Romalı mı Kanıma Böyle Gösteriyor Bazı Yorum Yapanların Sözleri

Okudunuz mu?  Övgü hakkında hadisi şerifler

ixa
kazakistan vs o yörelerde olabilir onlarda yatkın bu benzetmeye..


ixa
Benim her ikisi için birer tahminim var doğrusunu Allah bilir..
Öncelikle deccal tahminim amazonun sahibi Jef bezos’tur araştırın,resimlerini inceleyin..Biyografisini okuyun..Amazonun anlamına bakın..değilse bile şu an tasvirlere en yakın olan kişi budur.


solarenergy
Jef bezos ne alaka? Hadislerde yapılan tasvir doğaüstü bir varlık olduğunu gösteriyor.


ixa
Hayır,kendisinin insan olduğu belirtiliyor,yapacağı işler doğaüstü olarak vurgulanıyor.


solarenergy
Ne alakası var? Zincire vurulu bekliyor diyor hadiste. Taaa o zamandan beri düşün. Yani hadiste söylendiği zaman zaten yaşadığı anlatılıyor o dönemde (peygamber dönemi).Sen ise şimdiki insan ve sistemlere yoruyorsun. Saçma.


ixa
Ben sadece bir tahminde bulundum,benzer özellikleri var diye zincire vurulu halde bile olsa,zincirlerinden kurtulup ortaya çıktığında da insandan farklı bir görünümü olmayacak.Çünkü onun deccal olduğu alenen belli olmayacak,belirsiz olacak.Aksi takdirde zaten kimse ona inanmaz.


solarenergy
İnsan o kadar uzun yaşayamaz. 1400 senedir(belki daha fazla) yaşıyor bir ada da zincire vurulu halde. Hadiste öyle anlıyorum ben.Sen bunları nerden çıkarıyorsun bilemedim.

Okudunuz mu?  Doğum yapan kadın ile ilgili hadisler

Hadiste ki ada "gök ada" da olabilir bilmiyorum.

Yani hadise ters konuşuyorsun birkere. Taaa sahabe döneminde bile zincirli duran bir yarattık(canlı) bu.Başka formda canlı olabilir.


Omer Faruk
Sevgili kardeşlerim, deccal çıksa ne olur çıkmasa ne olur? Mehdi gelse ne olur gelmese ne olur? Siz ne yapıyorsunuz önemli olan o…

Yok ehli beyt böyle demiş yok sünniler şöyle söylemiş. Allah aşkına yeter bu tartışmalar. Bu tartışmaların müslümanlara hiçbir faydası yok. Gelen gelir, sen ahlakına, davranışına bak. İslam dünyası bugün kafir kadar alışveriş ahlakına, dürüstlüğe, çalışma ahlakına sahip değil.

Adam Kur’an’ı bir defa baştan sona anlayarak okumamış, Kur’an hakkında konuşuyor, bir defa sahihi buhari okumamış hadis konuşuyor. Üstelik utanmadan bunun tartışmasını yapıyor. Eskiler Edeb yahu! derlerdi, vesselam.


deccal hadisleri, deccal ile ilgili hadisler, deccal

Bu kategoride yer alan Namazlardan sonra tesbih çekmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Deccal – Mehdi Hadisleri (Hz. Peygamberin geleceğe yönelik hadisleri) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.