Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:14
sizden9
Abone

Tağutun okuluna gitmek ?

Tağutun okuluna gitmek ?

faith63
tağutun okuluna gitmek günah mıdır?

putun önünde saygı duruşu yapılmasa bayramlarda okula gidilmese olur mu?

tağut hakkında bir mesaj daha yazmıştım eğer konuyu kapatacaksanız nedenini söyeyin!!.


Cevap: tağutun okuluna gitmek ??

Hoca
Tağut nedir kardeş
sadece bilgini yaz kopyalama!


Cevap: tağutun okuluna gitmek ??

faith63
tağut:Allah’ın hükümlerinin kabul etmeyen onun yerine hüküm koyan her şeydir herkesdir.mesela dünyadaki beşeri rejimler..


Cevap: tağutun okuluna gitmek ??

karadamlalar
"tağutun okuluna gitmek günah mıdır?

putun önünde saygı duruşu yapılmasa bayramlarda okula gidilmese olur mu?"

selamun aleykum,

okula gitmek küfür değildir, bu tip bayramlar küfürdür. puta saygı duruşu denilen şeyde eğer siz puta tazim gösteriyorsanız bu şirke girer. fakat okula gitmek günah mıdır, evet günümüzde içinde haram olan şeyleri barındırmaktadır.


faith63
ama bide şu konu var küfür sözünü şakasına bile söyleseniz kafir olduğunuza göre putun onünde durmak cahiliyedeki müşrikler gibi saygı duruşu ypmış olunuyor

Okudunuz mu?  İçinde insan fotoları bulunan evde Dua, Kelime-i Şehadet, Kelime- i Tevhid, Tekbir getirilebilirmi

Allah razı olsun


karadamlalar
siz orada duruş yaparken saygı duruşunda mısınız? yani tazim, saygı için mi duruyorsunuz yoksa bunu red mi ediyorsunuz? saygı için durmuyorsan ayakta, yani okul yönetimi buna zorladığı için vs vs o zaman bundan dolayı küfür yoktur.


muamma
Ben saygı duruşlarında hep vatanımızı, bayrağımızı, şehitlerimizi, ezanı düşünürüm. Akabinde okunan istiklal marşı da zaten bu doğrultudadır.


karadamlalar
istiklal marşı çok önemli sözler içermekle birlikte ırkçılık ve kavmiyetçiliğe yönelten sözleri de içerir, vatanımızın üstünde bugünkü kafir yöneticilerin(tağutların) Allah’ın indirdiklerini hayata sokmayışını hatırlasak daha iyi değil midir? 🙂


muamma
Bence yavaş yavaş da olsa yapılmaya başladı bu. Ders kitaplarında Atatürkçülükle ilgili konular olması zorunlu değil artık. Üniversitelerde başörtüsüyle eğitim alınabiliyor artık hatta bazı kamu kurumlarında dahi kapalı çalışanlar var. Birden şeriatı getirseler, getirilebilse bence de daha iyi olur ama gelişmeleri de gözden kaçırmamak lazım.

Okudunuz mu?  Hasta olduğunu bildiği halde tedavi olmayı reddetmek günahmıdır

karadamlalar
subhanAllah! şirk ile tevhid hakim kılınır mı kardeş?

Kim Allahın indirdiği ile hükmetmezse o kişi kafirdir, ki bu küfür de islami(!) partiler için yeterlidir, dahasını da ekleyebiliriz.


Searhalu
ben istiklal marşı zamanları tuvalete giriyorum bitince hiç bir şey olmamış gibi çıkıp gidiyorum sizde değişik çareler bulabilirsiniz

forumduasi.com/itikat-iman-soru-ve-cevaplari/220449-oy-isteme-oy-verme-demokratik-secimlere-katilma-tagutun-kurumlarinda-gorev-alm.html


musab
< ben istiklal marşı zamanları tuvalete giriyorum bitince hiç bir şey olmamış gibi çıkıp gidiyorum sizde değişik çareler bulabilirsiniz

forumduasi.com/itikat-iman-soru-ve-cevaplari/220449-oy-isteme-oy-verme-demokratik-secimlere-katilma-tagutun-kurumlarinda-gorev-alm.html >

neden istiklal marşını okumuyorsunuz.merak ettim???


karadamlalar
istiklal marşının okullarda okutulan ilk 2 kıtasında ırkçı sözler vardır

"kahraman ırkıma…"

ırkçılık islamda haramdır, yaratılıştaki eşitlik inancına terstir. ben sırada bulunmamak için uğraşıyorum, okuldaki öğretmenlerimden birisi okumadığımı farkedip beni kenara çekip sorgulamıştı, serhalu kardeşin dediği yol da olabilir. ya da marş vaktinden biraz sonra girebilirsiniz okula

Okudunuz mu?  İbret nedir? islamda ibret kavramı

Searhalu
ayrıca tağut olan ALLAH’ın hükümlerini hiçe sayan bir yönetimi bir devleti temsil ettiği için istiklal marşı okunamaz


karadamlalar
devleti temsil etmesi ile alakasız olarak eğer sözleri mübah olsaydı tek başına değerlendirdiğimizde okunabilir diyebilirdik ancak sen bu sözleri tağuti devlet için okumayı amaçlarsan bu okuma doğru değildir. ona bakarsan günümüzde tağuti devletin bayrağı ay yıldızdır fakat günümüzde islami bir şey sanılır, ay yıldızlı simgeleri sitesine koyan veya öyle kıyafetler giyen kişiye direk haç takmış gibi kafir diyebilir miyiz, hayır. bunun gibi.


faith63
karadamlalar kardeşim hoca seni kenara çekip sorduğunda ne dedin acaba yada ne diyebiliriz yardım edin Allah yardımcımız olsun

Okudunuz mu?  Caiz veya sahih olma durumu arasındaki fark

karadamlalar
bana "istiklal marşıyla bir problemin mi var niye okumuyorsun" dedi hoca, ben de "yok hocam marş ile problemim" gibi şeyler demiştim bundan sonra oku diğer törenlerde göreceğim seni gibi şeyler dedi bıraktı. hala bakarım arada gözü bendedir, okur gibi yapıp okumam törene katılınca genellikle.


karadamlalar
kardeş istiklal marşı okumak bizatihi küfür veya haram değildir, ırkçı sözler barındırır ki bu ırkçı sözler düşünceler islamla çelişir. tağutun simgesini dillendirmek amaçlı okuyacaksan bu küfür olur.


faith63
bide putun ve küfrün simgesi olan o bayrağın önünde kıyamda durmak bana tapılan bir putun önünde herkes kıyamda dururken müslümanın da onlara katılmasına eşit gibi geliyor siz ne düşünüyorsunuz.


islamyolu
o şanlı bayrağımızın neyi küfre simgedir. o bayrak için ne şehit kanları dökülmüştür. o saygı duruşunda duranlar şehitlerimiz için vatanımız için bayrağımız için. mehmet akif ersoy istiklal marşını çok güzel yazmıştır. ama kimse gidip o bayrağa tapmıyor. hele Mustafa kemal’e asla tapmıyor. ikinci kıtasındaki ırkçılık nerede vatanını milletini övmek ırkçılıkmı oluyor. şiir’e tümden bir bakın bakalım ezan seslerinden tut. bastığın yerlerdeki şehitlere kadar bir çok dini içerikli konu var. her millet marşı ile gurur duyarken sizler marşınızdan yüz çevirmişsiniz. Bağımsızlığımızın simgesi. tabiki Atatürk heykelinin olması iyi bir şey değil. Sonuçta bununda şirk olması için o heykele secde edilmesi lazım. veya biz sana tapıyoruz gibi şirk içeren sözler söylenmesi lazım. islam dininde birşeye hürmet gösterilir alimleri bunlara örnek verebiliriz. ama biz bayrağa hürmet gösteriyoruz. çünkü o bayrak Müslümanların namusudur. bağımsızlık simgesidir. şehit kanlarından yapılmıştır. herşeyde gavur olacaksak. ilk gavurluk askerde başlar o zaman. komutanların karşısında nasıl esas duruşta duruluyor.

Okudunuz mu?  Eskiden Yaptığım Zinadan Dolayı Çok Pişmanım..

bunların çoğuna bende karşıyım ama bayrağa gösterilen hürmete asla. bu ülkeye şeriatın gelmesini benden çok istiyen yoktur. ama zina serbest olupta domuz etini serbest yapıpta. sonra başörtüsü getirdi diyip yavaş yavaş düzeliyor diyenler yanılıyorlar. bu ülke daha beter oluyor.


yandı_yurek
forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/227162-abdesttin-farzlari.html#post820481 sorumu cevaplarsanız sevinirim (:

Okudunuz mu?  Bir insanın zaafını veya kötü bir özelliğini arkasından konuşmak günah mıdır?

karadamlalar
bayrakta küfre ait bir şey var demedim dikkatini çektiyse, geçmişteki osmanlı bayrağının değiştirilmiş halidir. fakat günümüzde TAĞUT türkiye devletini simgeliyor mu, evet. keza istiklal marşı da aynı şekilde. kurtuluş savaşını bugünkü suriyenin kurtuluş savaşına benzetmekteyim, inşaAllah sonu türk kurtuluş savaşına dönmeyecektir onlarınki


karadamlalar
bu arada peygamberimiz de kendisi bir yere girdiğinde saygı için dahi olsa ayağa kalkılmasını yasaklamıştır, sahih hadis vardır şu an metin olarak da tam aklımda değil biliyor da olabilirsiniz.


yandı_yurek
forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/227162-abdesttin-farzlari.html#post820481 cevabını bekliyorum kardescan

Okudunuz mu?  Bunalımdayım ne yapmalıyım

çelebiler
Arkadaşlar tüm bu İslamı yaşamak adına saydığınız şeylerde aslında tağutun oyunları ilizyonlarıdır.

Bu ülke hepimizindir.Eğer biz ülkemize sahip çıkmaz isek tağut dediğiniz mekanizma çalışmaya başlar.Bunun önüne geçecek olanlar bizleriz.Bir sahayı boş bırakırsak orayı batıl güçler doldurur.

Yıllarca bizleri her alanda İslamın her yönünden uzak tutmak için pek çok çaba harcadılar.İnanç,ibadet,mualelat,fıkıh,bilim,siyas et,sanat,spor hayatın hiçbir alanında söz sahibi olamadık.Bizleri hayat sahasından iterlerken öyle oyunlar oynandı ki bizler o alanlardan uzak durmakla İslamı yaşadığımızı,daha muttaki daha tavizsiz,daha onurlu bir hayat sürdüğümüzü zannettik.Aslında bunu bize zannettirdiler.Böylece müslümanlar hayattan elini eteğini çekti.İslam dışı unsurlara,emperyalist güçlere tüm hakimiyeti ellerimizle teslim ettik.

Bu süreçte bu tağut,belam,küfür,şirk gibi kavramları bizlere anlatan kişiler birinci dereceden sorumludur.Bilerek ya da bilmeyerek bizlere bu kavramları anlatırlarken,bizleri ülkenin hayat damarlarından çekip aldılar.Bizler yıllarca bu tavrı Müslümanın küfür karşısındaki olması gereken doğru tavrı zannettik.

Okudunuz mu?  Kalp gözü açık olan insanların özellikleri nelerdir

Bugün geldiğimiz noktadan baktığımızda görüyoruz ki bizler hayat sahnesinden çekildiğimiz için yada kendi kendimize hayat sahnesinden çıkmamız sağlandığı için ülkemiz yıllarca İslam dışı güçlerin elinde kaldı.Bu islam dışı güçlere ülkemizi kendi ellerimizle teslim ettik.

Bu tartışmada da gördüğüm malesef aynı yanlış anlamaların sonucu olarak aynı algılara sahip müslüman modeli devam etmekte.

Kardeşler,bu konuştuğunuz konular bizleri hayatın dışına atmak isteyen sistemin tamda istediği bir anlayış ve kabulleniştir ki bu sistem bekasını sağlayıp hayatını devam ettirebilsin.Bizler bu konuları tartışa dururken bizlerin hayatları üzerinden plan yapanlar,bu planlarını çok rahat bir şekilde kolaylıkla hayata geçirmekteler.Yirmi sene önce konuştuğumuz bu konular yine aynı düzeyde bu günde de konuşuluyorsa demek ki bu güçler hala faaliyetteler ve bizlerin zihin yapısını inşa etmeye devam ediyorlar.

Okudunuz mu?  Köpek neden haramdır

Kardeşler,bizler bu devranın böyle devam etmesini istemiyorsak,bulunduğumuz yerde ne iş yapıyorsak işçi,öğrenci,memur,müdür,köylü,çiftçi Ülkemizin ve ülkemizin insanlarının çıkarlarını kollayarak,alanımızda en iyi olmaya çalışmalıyız.

Şöyle ki bu sisteme "tağuttur" diyerek okula gitmeyen kardeşim,terk ettiğiniz alanı İslam dışı güçlere teslim ederek belkide sizin yerinize islamdan haberi olmayan,İslama ve müslümanlara hor bakan birisine terk ettiğinizi unutmayın.Okumamış,hayat sahasında tahsilini tamamlamamış her müslüman kardeşim bu devranın dönmesinde payının olduğunu unutma.Okuyarak geleceğin alanda müslümanlara ve islama hizmet etmek mi sana Allah’ın rızasını kazandırır yoksa tahsil yaparak ilminden tüm müslümanların faydalanacağı yerde tahsilini bir kenara bırakarak güdülmeye açık bir müslüman olmak mı Allah’ın rızasını kazandırır? "Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?"(Zumer 9)

Son olarak şunu söylemek istiyorum unutmayın öyle bir oyun oynanıyor ki "bu oyunu fark ettim beni kandıramazlar" diyen kişilerde bu oyunun içerisinde,onların sadece uyandıklarını zannetmeleri sağlanıyor."Tağut" ve "tağuta hizmet edilir mi" gibi soru ve kavramlarla kafalar karıştırılarak müslümanlar,hiçbir şeyden haberi olamayan insanlar gibi etkisizleştiriliyor.Lütfen gözlerinizi daha fazla açın.

Okudunuz mu?  Eşler arası cinsel hayat

Ülkemizin simgeleri İslamı temsil eder.Bayrağımızdaki hilal Allah’ı,yıldız Peygamberimizi temsil etmektedir.İstiklal Marşımız en az sizin kadar şeriat taraftarı bir vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmıştır.İçindeki milliyetçilik öğeleri İslam milletidir.Mehmet Akif’te zaten Arnavuttur.


Kayıtsız Üye
okula gittiğimizde tağuta mı girmiş oluyoruz ?


gafil ne bilir, tagut, okula gitmek şirk midir

Bu kategoride yer alan Alçıyı çıkardıktan sonra tekrar gusul alınır mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tağutun okuluna gitmek ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.