Anasayfa
10 Aralık 2023, 2:36
sizden1
Abone

Aldatmak veya Aldatılmak ile ilgili ayet ve hadisler

Aldatmak veya Aldatılmak ile ilgili ayet ve hadisler

simav
Öncelikle günümüzdeki büyük fitne olarak gördüğüm bir olay Allah hepimizi bu ve buna benzer hatalardan korusun. Arkadaşlar çevremdeki insanlara bakıyorum aldatılmayı aldatmayı bu kadar basit algılıyorlar. Olabilir yapa bilir gibi eşini aldatan insanlar mı dersiniz vs vs sizlerde biliyorsunuz. Size sormak istediğim şu bizim insanımız islamiyeti ne kadar yaşıyorlar insanlar gün geçtikçe bozuluyor yazık bu ümmete kısaca sormak istediğim aldatmak veya aldatılmakla ilgili peygamberimizin hadisi vs varmı islamiyetin bakış açısı nedir bilgilendirirseniz sevinirim.

Okudunuz mu?  İbn, bin, ibni, binti farkları nedir?

Cevap: Aldatmak veya Aldatılmak

rana
öyle normal gören insanlara aciyorum sadece.. 🙁

Zinanın cezası, zina eden erkek veya kadının bekar ya da evli olmasına göre değişiklik gösterir. Dayak, taşlâ öldürme, sürgün ve İslâm Devletinin koyacağı bir ta’zir cezası bunlar arasındadır.

1. Yüz Değnek Cezası

Bekâr erkek veya kadının zina cezası yüz değnek olup, Kur’ân-ı Kerîm’le belirlenen bir had cezasıdır.Dayak cezası uygulanan zina suçlusunun, suçun işlendiği yöreden bir yıl süreyle sürgün edilmesi İslâm’ın ilk dönemlerinde uygulanan bir ceza türü idi. Hz. Peygamber (asm) şöyle buyurmuştur:Ancak bu uygulama Nûr sûresi inmezden önceye aittir. Bu sûre inince bekârlar için yalnız değnek (celde), evli (muhsan) olanlar için sünnetle recm cezası belirlenmiştir. (es-Serahsî, el-Mebsût, 3. baskı, Beyrût 1398/1978, IX, 36 vd).

Okudunuz mu?  Başkasının Eşyalarını İzinsiz Karıştırmak

2. Recm Cezası:

Muhsan olan erkek veya kadının zinası için recm cezası konusunda İslâm bilginleri görüş birliği içindedirler. Delil; Sünnet ve İcmâ’dır.

Hz. Peygamber (asm)’in evli olarak zina edene recm cezası uyguladığı tevâtüre ulaşan hadislerle sabittir.

Bir hadiste şöyle buyurulur:
Hz. Peygamber (asm)’in recm uyguladığı olaylar şunlardır.

Okudunuz mu?  Adeti çağrıştırmayan kahverengi akıntı ve sarı akıntı namaz abdestini bozar mı?

a. Evli bir kadınla zina eden bekâr için yüz değnek ve bir yıl sürgün cezası uygulanmıştır. Allah elçisi bir sahabeyi kadına göndererek şöyle buyurmuştur: "O kadına git, eğer suçunu itiraf ederse, onu recmet." (Buhârî, Hudûd, 3, 38, 46, Vekâlet,13; Tirmizî, Hudûd, 5, 8).

b. Çeşitli yönlerden sabit olan Mâiz olayı. Mâiz, zinasını itiraf etmiş ve Rasûlüllah (asm) onun recmedilmesini emir buyurmuştur. (eş-Şevkânî, Neylü’l-Evtâr, VII/95, 109; Zeylaî, Nasbu’r-Râye, III/314 vd).

Okudunuz mu?  Salat-ı tefriciye duası

c. Gâmidiyeli kadın zinasını ikrar etmiş ve doğumdan sonra recm uygulannıştır (İbn Mâce, Diyât, 36; Mâlik, Muvatta ; Hudûd II; eş -Şevkânî, Neylü’I-Evtâr, VII/109).

İslâm ümmeti recmin meşrûluğu üzerinde icmada bulunmuştur. Ancak hâricîler ekolü recmi inkâr etmiştir. Çünkü onlar tevatür sınırına ulaşmayan haberleri delil olarak kabul etmezler. (es-Serahsî, a.g.e., IX, 36).

Okudunuz mu?  Harama bakanın duası kabul olmaz mı?

Yorum: Aldatmak veya Aldatılmak ile ilgili ayet ve hadisler

Kayıtsız Üye
Benim nisanlim bir arkadaşına bir kadinla konuştuğundan bahsetmiş. Ben bu mesajları gördüğümde onu terkettigimi söyledim. Beni bir daha arama dedim , ona bu gördüğüm mesajları gönderdim. Kendisi sürekli yemin ediyor beni sevdiğini böyle bir şey yapmadigini , benimle tartıştığı için öyle şeyler yazdığını söyledi ne yapmalıyım?


Yorum: Aldatmak veya Aldatılmak ile ilgili ayet ve hadisler

Kayıtsız Üye
inanma kimse sucunu itiraf etmez bu zamana kadar aldatan insanların hiç biri yaptm demez sakin inanma sana tavsiyem… tecrube.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti sırasında konuşmak

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm kadının , kocanın ailesinin yaptığı davranıştan dolayı sinirle"al oğlunu… gibi" terbiyesiz söz söylemesi ile sonrası özür dilenilmiş af edilmiş. bu söz üzerinden 20 sene geçtikten sonra kocanın karısını aldatması sende bu sözü söylemiştin bende aldattım.Dini açıdan bu söz ile zina eş değer midir? Not(Kanunen zaman aşımı olması ve boşamak için suç değilmiş. )Allah sizden razı olsun.

Okudunuz mu?  Namaz Kılanın önünden geçmek namaz kılanın namazını bozar mı ?

FıkıhYolu
Allah’ın emrine karşı gelip birde bunu utanmadan sıkılmadan bir kimse söylerse çok büyük bir hatadır Evvela Allah’a karşı edepsizliktir bu ve yaptığı zinaya karşılık bunu diyorsa kendi yoluna bırakıp Allah’a havale etmek gerekir bu ikiside hatadır ama Zinaya asla eş değildir


Kayıtsız Üye
Ben aldatılmadım ihanetin en büyünü yaşadım diye bilirim çünkü ben eski eşimle evlenmeden önce adamın sevgilisi varmış zaten hayatında onu bırakıyor gelip benimle evleniyor sonra 1 yıl evli kaldıktan sonra bu kadına geri dönüyor onun için olurmuş te falan filan ol dedim ben bir kadın olarak sadece Allah İçin olurum senin için ölmem dedim Ama Allah Bütün Mazlumların Ahini Hiç Bir Zulmedenlerin Yanına Bırakmasın Benim Canımı Çok Yaktı Hani derler ya Alma Malumun Ahini Çıkar Aheste Aheste İnşAllah Allah ta Hiç bir mazlumun duasını geri çevirmesin kabul etsin Bu mübarek Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine bana da isim olarak dua ederseniz çok sevinirim adım Emine Berak .

Okudunuz mu?  Namazda "Allahumme barik " duasını 2 Kere okumak

Kayıtsız Üye
Ben defalarca aldatıldım ve her seferinde inkâr etti sonra söz sonra tövbe sonra birkaç yıl iyi sonra tekrar böyle böyle 20 yılım geçti ve çocuklarım var ayrilamiyorumda onlara çok iyi bakiyorbi sonuncusunu herkes duydu ve inkâr edecek durumu kalmadı ama ben bıktım bu sefer kabul ediyor af diliyor ama asla affetmiyecem hakkımıda helal etmiyorum ve bunuda söylüyorum ama çocuklar yüzünden yine ayrılamadık sizce halen devam etmek aptallık mi? kendimi çok kötü hissediyorum kendimden vazgeçtim çocuklar çok mutlu çünkü ayrılsam yikilacaklar lüffen dua edin bana

Okudunuz mu?  Korsan almak veya bir oyuna para yatırmak günah mıdır?

eşini aldatmak ile ilgili hadisler, eşini aldatma ile ilgili ayetler, aldatmayla ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Allah'ı Hissedemiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aldatmak veya Aldatılmak ile ilgili ayet ve hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.