Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:44
missa0555
Editor

Diyanet İle mi yoksa Şirketle mi Hacca gidelim?

Diyanet İle mi yoksa Şirketle mi Hacca gidelim?

Kayıtsız Üye
Diyanet İle mi yoksa Şirketle mi Hacca gidelim?


Cevap: Diyanet İle mi yoksa Şirketle mi Hacca gidelim?

Galus
bu tercihi en son gidecek olan karar verir , eğer gözetim altında kalmak istemiyorum diyorsanız şirket, yok ben gurup halinde gitmek istiyorum diyorsanız diyaneti tercih edin.

Okudunuz mu?  Hz.Meryemin doğum anında yaptığı dua

Cevap: Diyanet İle mi yoksa Şirketle mi Hacca gidelim?

Ahmet43
2015 Yılında Kütahya’dan Diyanetle gidenler biraz zorluklar yaşamış. Oteller çok iyi çıkmamış. Yemekler çok kötüymüş, ekmekleri bile bayat ve yiyilecek durumunda değilmiş. Yemek dağıtımı da çok kötüymüş. İşin en kötü yanı hacılar ortada kalmışlar. Din görevlileri namazlarda kaybolmuş . Namaz kıldıracak adam bulamamışlar. Hastalananlara "hastalanacak vakti buldunuz " gibi ifadeler kullanılmış. Hastaneye götürecek araç bulunmuyormuş. Rehberlik hizmeti de çok kötüymüş. Hac kafilesinin büyük bölümü arafatta kaybolmuş. Saatlerce yürüyerek yorgun ve bitap halde otele kendi çabalarıyla gelmişler. Bunu anlatan çok sevdiğim hacı amca bunları anlatırken gözlerinden yaş geliyordu… . Üstelik Diyanet 200 dolar daha fazla ücret almasına rağmen her konuda çok sıkıntı çekmişler.
Bizim Anne ve babamız da özel bir şirketle gitti. Giderken bazı endişeleri vardı. Hacdan geldikten sonra Hacı amcamızın konuşmalarından yaşadığı sıkıntıları duyunca tabiri caizse şok olduk.
Yaşananları duyunca Şirketle giden babamız ve annemizde ufak tefek sıkıntılar hariçinde, yok denilebilecek manada iyi bir ortamda haclarını yapabilmiş olduğunu anladık. Şükür ettik.
Bu yaşananlar tamamen gerçektir.
Buradan yetkililere seslenerek cümlemi tamamlamak istiyorum. Buraya yazıyı yazmadaki amaç Diyaneti kötülemek değildir. Yaşanan durumun farkına varılması ve tekrar etmemesini sağlamalı yada Bu işi yapabilecek organizasyonlara hacı adaylarını kontenjan sınırını kaldırarak yönlendirilsin…
Lütfen yıllarca kura bekleyip ömürlerinde 1 defa hacca gitme fırsatı elde edebilmiş insanlarımıza eziyet etmeyelim.

Okudunuz mu?  Kendimde büyü olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Yorum: Diyanet İle mi yoksa Şirketle mi Hacca gidelim?

Kayıtsız Üye
Allahını bilen birkimse haccagiden insanlara yardımcı olur onları kandırıp paralarını sövüşlemez sonuçta onlardan onları kandırıp aldıgı parayı ailesine çocuklarına yedirecek peki kandırdıgı ve dolandırdıgı insanlar hacta sefil perişan olacak sen ise eyleneceksin Allah onların ellerinden aldıgınız o paraları bogazınıza düğümler onagöre hacca giden yaşlıları kandırmayın hele o şirketlervarya götürdügü hacıların 1 haftalık konaklamasını ödüyor sonra kayboluyorlar yaşlı hacılar perişan Allah böyle şirketlerin cezasını versin

Okudunuz mu?  Dinimizin emrettiği etek traşı nasıl olmalıdır kasıklarla beraber makat ve çevresi de traş edilmeli midir?

Kayıtsız Üye
Selam ben vekaleten hacca gidecem diyanetten kurada hak kazanan biri kendi hakkını bana veriyor.tüm masraflarımı kendi karşılayacam bu şekilde hac olurmu,ve özel şirketle 21 günlük gidebilirmiyim


mumsema
Allah Teala yol bulabilen gitsin buyuruyor. Sizde helal yol bulmuşsunuz yolunuz açık olsun bize de dua edin

Okudunuz mu?  Birini seviyorsanız onu Allah'tan isteyin. kalpler Allah'ın elindedir anlamı

Kayıtsız Üye
Bana yapılan iş pek uygun gibi gelmedi. Birinin yerine vekaleten gidilecek de parayı da onun vermesi caizdir. Vekaleten gidecek olanın parasını kendisinin vermesi pek inandırıcı değil. Olsa olsa önceki Hacı adayı caymis olayıda vekalet kılıfına sokmak gibi bir durumu bu hiledir, kutsal bir ibadet işine hile karıştırılması kabul edilemez. Cayanın yerine yedeklerden gidilir benim bildiğim.

Okudunuz mu?  Lanet ve beddua etmek günah mı?

diyanetle hacca gidenler memnun mu, diyanetmi hacca gidelim özellemi, diyanetle umreye gidenler memnun mu

Bu kategoride yer alan Beddua ettim pişmanım ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Diyanet İle mi yoksa Şirketle mi Hacca gidelim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.