Anasayfa
13 Ocak 2023, 14:10
sizden1
Abone

Kuran okurken sinek

Kuran okurken sinek

sametcftc1
Selamun aleyküm.

Ben nezaman huşu ile Kur-an’ı Kerim okumaya kalksam sinek geliyor. Ama Kuran’a konmuyor. Yüzüme felan yaklaşıyor. Ya 1 kere olur 2 kere olur tamam 3 kerede olur ama her seferinde canı gönülden okurken geliyor. Camlar kapalı geliyor. Kuran’ı okuduktan sonra gidiyor. Sizce ne olabilir bu ?

Okudunuz mu?  Cariyeler ile evlenmeden ilişkiye giriliyormu?

Cevap: Kuran okurken sinek

mustafaocak61
Kardeşim! Bana göre açıkça imtihan ediliyorsun. İçimden bir ses, "Bu sinek suretine girmiş şeytandır" diyor ancak vicdanım da buna karşılık "Sen bilmezsin, ALLAH (C.C) bilir" diyor. O yüzden bir şey diyemiyorum.

Böyle düşünmeme sebep şu hadis-i şerif oldu.

Enes (R.ANH)’dan Peygamberimiz (S.A.V) buyurdu ki: Sineklerin ömrü kırk gecedir. Arı dışında sineklerin hepsi cehennemliktir.
Ebu Ya’la

Okudunuz mu?  Amenna ve saddakna arapça ne demek

Cevap: Kuran okurken sinek

sametcftc1
Hmm ALLAH Razı Olsun 🙂


Cevap: Kuran okurken sinek

Kırlangıç.
Bana da öyle geldi ama doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Ben kuran okuduğumda mekke tablosundan bir kelebek ucdu camlar kapaliydi ve dün gece savurdan sonra kuran okuduğumda ilk sinek yüzüme yaklaşdi ondan sonra ari geldi gecenin bir vakti ari nerden geldi kalktim odama gittim okumaya devam ettim ablama ari vardi dedim o yüzden geldim dedim gitti bakti ari yok dedi nedemek oluyor bunlar bilen varmi ??

Okudunuz mu?  Cuma namazına mazeretsiz gitmemenin günahı nedir?

islamustafa
< Enes (R.ANH)’dan Peygamberimiz (S.A.V) buyurdu ki: Sineklerin ömrü kırk gecedir. Arı dışında sineklerin hepsi cehennemliktir.
Ebu Ya’la >

sahih olmayan hadisleri paylaşmayalım lütfen. bu dünyada hayvanlar imtihan edilmediği ve düşünemedikleri için bir cezaya uğramayacaklardır. yani hayvanlar cehenneme gitmeyeceklerdir.

Okudunuz mu?  Seçim oyunu satmak caiz midir?

Kayıtsız Üye
Evet benimde bu üç dört kezdir başıma geliyor sinek gözüme gözüme gelip kuran okumama engel oluyor okumayı bırakınca bir anda kayboluyor ve bir daha gözükmüyor. Şeytanın böyle bir şey yapmaya gücü yeter mi hani gözükmüyordu? Ne demek sinek suretine girmek yani biz onu göremiyoruz ki.

Okudunuz mu?  Bilal bin rebah eşi varmıydı

Kayıtsız Üye
Kuranı Kerim okurken arı geldi ama hiçbir rahatsızlık vermedi bende bu arıyı öldürdüm bu ne demektir acaba


Kayıtsız Üye
Sana zarar vermeyen bir hayvan öldürmüşsün ne mana olabilir. Burada mana değil günah aramalısın.


Kayıtsız Üye
S.a.ben bu gece bahçede kuranı kerim okurken 3 4 beyaz kelebek uçuşuyordu ne zamanki kuranı kapadım ortadan kayboldular.olmuş yakınlarımız bizi ziyarete gelirlermiş öyle bir durum olabilir mi. hayırlı geceler

Okudunuz mu?  Ahrette kul hakkını ödeme şekli ve miktarı (Üzerinde kul hakkı bulunanların ibadetleri kabul olmaz)

Ensar
Bazı hadislerde meleklerin Kuran ı Kerim okuyanın yanına gelip dinledikleri mevcuttur. Ölmüş olan yakınlarınız Kuran okurken gelmesi yada sizi ziyaret etmesi söz konusu değildir. Kuran okumak evde bereket kazandırır, özellikle bakara süresini okumak şeytani evden uzak tutar. Allah’a emanet ol

Okudunuz mu?  Vampir, zombi gibi yaratıklara inanmak günah mı

Kayıtsız Üye
Ben de tam tersi oldu ilk başta okurken kuran a konmuyordu daha sonra günahlarımı düşündüm bir işaret istedim tam sinek yanımdayken aslında sinek yoluyla bir işaret istedim sadece aklımdan geçirmiştim ben okumaya devam ettim ve sinek Affetti yazısının üzerüne kondu ve gitti birdaha gelmedi çok derinden etkilendim başına böyle bir şey gelen vardı diye merak etmiştir buraya yazıyım diye düşündüm saygılar

Okudunuz mu?  Yalnızlıkla imtihan

sinekler kuran okumami engeledi , bal arısı dışında Uçan bütün sinekler cehennemdedir hadisi, kuran okurken böcek üzerine gelmesi ne anlama gelir

Bu kategoride yer alan HuvAllahullezi ne demek nerelerde okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran okurken sinek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.