Anasayfa
25 Kasım 2021, 8:29
sizden96
Abone

Peygamberimizi sevmek için ne yapalım?

Peygamberimizi sevmek için ne yapalım?

Peygamberimizi sevmek için ne yapalım? Ben Peygamber aşığı insanları çok kıskanıyorum. Peygamberimizin adını duyunca bir hoş oluyorlar mesela. Bende hiç böyle duygular yok sanki bomboş gibiyim. Belki namaza yeni başladığım için (3-4 ay oldu) böyledir bilmiyorum. Ne yapmalıyım ki icim Rasûlullah aşkıyla dolsun? Çok salavat getirsem benim de içime öyle dolar mı? Mesela günde ne kadar salavat getirmem lazım? 🙁

Okudunuz mu?  Cehennem katmanlarının isimleri nelerdir?

Cevap: Peygamberimizi sevmek için ne yapalım?

sstrn
Sana tavsiyem bir hadis kitabı al ve peygamberimizin davranışlarını ahlakını günlük hayatta yaptığı işleri duaları kendi hayatına uygula.


Cevap: Peygamberimizi sevmek için ne yapalım?

Ravza Sevdam
Peygamber Efendimiz’in s.a.v. hayatını oku kardeşim bol bol salavat getir.Kitabı seçerken de dikkat et çünkü çoğu kitap onun hayatını üstten anlatmış ayrıntıya inmemiş tıpkı bir ders kitabı niteliğinde…90’lı yıllarda Türkiye gazetesinin verdiği bir tane kitap var müthiş anlatmış peygamberimizi, her ne kadar onu kelimeler anlatmaya yetmese de okuduğum bütün kitaplardan daha güzel anlatmıştı.Sana yarın yazarın ismini ve hangi yayım evinden çıktığını söylerim bulabilirsen onu al ve oku.

Okudunuz mu?  Kimler Şehittir ?

Cevap: Peygamberimizi sevmek için ne yapalım?

Kırlangıç.
Peki şu an bu halde olmam günah mıdır? İsteyerek yapmıyorum sonuçta duygu ve düşüncelerimiz elimizde değil bu kötü düşüncelerden nefret ediyorum.Mesela Peygamberimiz hakkında bir şey okuyorum ah ne kadar güzel diyorum o anda içimden bir şey “nereden biliyorum yanında mıydım belki anlatan uydurdu” diyor nefret ediyorum bu ses susmuyor…Çok salavat getirsem geçer mi bir de günah mı?

Okudunuz mu?  İkindi namazının sünnetinde Subhaneke Duasını unutup sonradan hatırlamak

karadamlalar
sahabenin ahlakını, Rasulullah(sav) ı nasıl sevdiklerini okumanı tavsiye ederim. Hayat us Sahabe adlı kitabı araştır e kitap olarak bulabilirsin. bununla birlikte hadis kitaplarını oku, Kuran ve sünnete yönel ki zira Hz. Aişe(r.a) demiştir ki “Rasulullah(sav) ın ahlakı Kuran’dı” Allah bizlere Rasulullah(sav) ın ahlakı ile ahlaklanmayı nasip etsin.

Okudunuz mu?  Mutlaka kabul görecek dua

islamyolu
KArdeşim Peygamberimizin ümmetine ne kadar düşkün olduğunu araştırırsan çok sevecegine inanıyorum. ismini duyunca bile ürpereceksin. birde bir sözü var. beni görmeden iman eden kardeşlerimi , keşke bende görebilseydim demektedir. bu söz bile ilk gördügümde beni çok duygulandırdı.


karadamlalar
islamyolu bu hadisi çok gördüm, kaynağına ulaşabiliyorsan verebilir misin benim aklıma takılmıştı bir ara?

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz Hz. Muhammed a.s gelecegi bilmiyor mu ?

Darusselam
Hazreti Peygamber (s.a.v.)sünnetlerini yerine getirmek Efendimiz(s.a.v.) sevmek demektir.


PonceDeLeoN

Bahsettiğiniz kitap yazarı Rahim ER olan “Siyer-i Nebi” mi acaba?


yasemin
İlk gelen emir gibi , Oku , Oku …
okumalı , tabi okuduklarımız zihnimizde öylece kalmamalı , yaşamalı ; okuyup öğrendiklerimizi hayatımıza uyguladığımız zaman , Peygamberimizede , Rabbimizede , bizi bu yola götüren yoldaki her çakıl taşına bile aşık oluruz

Okudunuz mu?  Geçmişte kılınmayan namazlar

peygamberimizi sevmek

Bu kategoride yer alan Abdestsiz Fatiha suresi okunur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizi sevmek için ne yapalım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.