Anasayfa
18 Haziran 2022, 21:24
missa02
Abone

Evrendeki düzen ile ilgili örnekler

Evrendeki düzen ile ilgili örnekler

Kayıtsız Üye
evrendeki düzen ile ilgili örnekler nelerdir bilgi verir misiniz


Cevap: evrendeki düzen ile ilgili örnekler

Galus
Evren denilince; yer, gök, gezegenler, ay, güneş, yıldızlar dâhil canlı-cansız bütün yaratıkların oluşturduğu varlıklar âlemi akla gelir.

Okudunuz mu?  Zevk suyu hissedilir mi

Evrende mükemmel bir düzen ve uyum vardır
Allah evrende yarattığı her varlığı belirli bir ölçü içinde, özenle yaratmıştır. Bu nedenle Allah’ın yarattığı varlıklarda güzellik, ölçü, uyum ve denge vardır. Bu konuda Yüce Allah Kur’an’da şöyle buyurmaktadır. Biz her şeyi bir ölçüye göre yarattık (Kamer suresi, ayet 49)

Okudunuz mu?  Kuranın Kitap Haline Getirilmesi Ve çoğaltılması

Ayrıca Allah, evrendeki yarattığı her varlığa yapacağı işe uygun yapı, biçim, özellik ve yetenek vermiş; boş ve yersiz hiçbir şey yaratmamıştır. Bu konuda Yüce Allah Kur’an’da şöyle buyurmaktadır. Güneşi ışıklı, ayı da parlak kılan, yılların sayısını ve hesabını bilmeniz için aya evreler koyan Allah’tır. Allah, bunları boş yere yaratmamıştır. O, ayetlerini düşünen bir toplum için ayrıntılı olarak açıklıyor. (Yunus suresi, 5)

Okudunuz mu?  Ayeti kerime ve hadisi şeriflerle Allah resulünün güzel ahlakı

Cevap: evrendeki düzen ile ilgili örnekler

Kayıtsız Üye
Evrende mükemmel bir düzenin varlığını nasıl anlarız?
İnsan çevresine baktığı zaman gökyüzünde güneşi, ayı ve yıldızları; yeryüzünde insanları, hayvanları, bitkileri, dağları, denizleri görür. Akıllı ve düşünen bir varlık olan insan; çevresinde bulunan varlıkları gözlemlediği ve düşündüğü zaman, evrende mükemmel bir düzenin var olduğunu anlar.

Okudunuz mu?  Evlilik için dua

Kendimize bakalım:

Kendi vücudumuza baktığımızda, bir düzenin olduğunu kolayca görebiliriz. Yüce Allah; insanı el, yüz, ayak, göz gibi organlarıyla en güzel şekilde yaratmıştır. Mükemmel vücudumuzda organlarımız, birbiriyle uyumlu ve düzenli olarak çalışır. Organlarımız arasındaki bu düzenli ve uyumlu çalışma bizim sağlıklı yaşamamızı sağlar. Solunum sistemimizin uyumlu çalışmasıyla rahatça nefes alıp veriyor, sindirim sistemimizin düzenli çalışmasıyla da yediğimiz besinleri sindirebiliyoruz. Yine beynimizin düzenli ve uyumlu çalışmasıyla düşünebiliyor, kavrıyor ve bilgi ediniyoruz. Bilim adamlarının araştırmalarına göre insan beyninde on milyar hücre bulunduğu, bu hücreler arasında sayılamayacak kadar çok haberleşme bağlantılarının bulunduğu tespit edilmiştir. Yüce Allah Kur’an’da şöyle buyurmaktadır: Ey insan! Seni yaratan, şekillendirip ölçülü yapan, dilediği bir biçimde seni oluşturan cömert Rabbine karşı seni ne aldattı? (İnfitar suresi, ayet 7-8)

Okudunuz mu?  Mucize ne demektir ve mucize göstermek niçin peygamberlere ait bir özelliktir?

Cevap: Evrendeki düzen ile ilgili örnekler

zkzkkz
Çok teşekkür ederim sağolun


ayça
bence biraz daha bilgi verilmeli


melle
Evrende bir düzen olduğuna nasıl bir örnek verebiliriz

EVRENDE DUZENIN OLDUGUNA ORNEKLER;

1-GUNESIN DOGUDAN DOGUP BATIDAN BATMASI.

2-BIR GUNUN 24 SAAT OLMASI.

Okudunuz mu?  Cuma hutbesinde basamaklarda okunan arapça dualar

3-4 MEVSIM OLMASI


evrendeki düzenle ilgili örnekler, evren ile ilgili cümleler, evrendeki ölçü ve düzenle ilgili örnekler

Bu kategoride yer alan İnsanın inanmasında etkili olan faktörler nelerdir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evrendeki düzen ile ilgili örnekler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.