Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:51
missa
Abone

Evrendeki eşsiz düzen tesadüf mü?

Evrendeki eşsiz düzen tesadüf mü?

Kayıtsız Üye
evrendeki eşsiz düzen tesadüf mü


Cevap: evrendeki eşsiz düzen tesadüf mü?

esin-ti
Kardeş ilk önce şunu diyim , tesadüf diye bir şey yoktur!
Sonra gelelim soruna , tek bir cümle : Yüceler yücesi Allah’ın (c.c) eseridir bu dünya ve binlerce kat güzeli olan cennet..Tesadüf nasıl olsun??:)
Rabbim bizleri iki cihandada bu güzelliklere nail eylesin..


Yanıt: evrendeki eşsiz düzen tesadüf mü?

rönesans
kainatta tesadüf diye bişi yok her şey yüce mimarın eseri.


Soru: evrendeki eşsiz düzen tesadüf mü?

Yetim
"O Allah ki, yaratandır, (en güzel bir biçimde) kusursuzca var edendir, ‘şekil ve suret’
verendir. En güzel isimler O’nundur. Göklerde ve yerde olanların tümü
O’nu tesbih etmektedir. O, Aziz, Hakimdir".
(Haşr Suresi, 24)

Güzel kardeşim etrafına bir bak şu dağlar, taşlar, şu muntazam denizler,gökyüzü,ay,yıldız,güneş, ağaçlar,çiçekler ve diğer alemler…
Bunlara bakarken hiçbir şeyin tesadüf olmadığını göreceksin.

Bak sitemiz bile adminsiz olmazken,ya şu gördüğün koskoca kainat nasıl tesadüf olsun.


şaf_ak
kainatın ve içindekilerin tesadüfen var olduğunu savunan bilim adamlarına danışılsa ve bunlara baklava ustasını red etmek için delil istense bir baklava tepsinin nasıl var olduğunu şüphesiz şöyle açıklarlar:

Okudunuz mu?  Gün gelecek yerin altı yerin üstünden hayırlı olacak

– Bu gördüğünüz evet bir tepsi baklavadır. Bu nasıl olmuş merakmı ediyorsunuz. Görüyorsunuz etrafta un çuvalları var. Bidonun içinde de su var. Yine şeker çuvalıda kenarda duruyor. Fırında tam karşıda. Olay gayet açık. Gördüğünüz un çuvalı muhtemelen açık olan pencereden gelen hava cereyanı ile devrilmiş ve tepsinin içine akmış. Bu un çuvalı devrilirken yanındaki şeker çuvalına takılmış oda tepsinin içine akmış. Ani bir sarsıntı ile su bidonu yerinden kaymış ve tepsinin içine dökülmüş. Hava cereyanının verdiği ilk ivme ile kaygan zemin üzerinde duran tepsi ritmik hareketlerle gitmiş gelmiş, gitmiş gelmiş ve içindeki materyal hamur halini almış. Güçlü hava cereyanları ile yerinden kopan hamur parçacıkları masanın üstüne düşmüş. Kenarda duran oklava ise yerinden kayarak hamurun üstüne denk gelmiş ve hava akımının sağladığı mevcut ritmik hareketlere kapılarak ileri geri hareket etmeye başlamış ve bu esnada yufkalar incecik açılmış. Rüzgarlar yardımı ile yufkalar yerinden havalanarak tepsilerin içine düşmüş. O anda yine güçlü hava cereyanlarına maruz kalan ceviz parçacıkları yufkanın iç yüzeyine yayılmış. Hazır hale gelen tepsi karşıda duran ve ezelden beri yanık olan fırının içine muhtemel büyük bir sarsıntı ile düşmüş ve fırının kapağıda o esnada kapanmış. Belli bir süre sonra muhtemel zıt bir yer hareketi ile fırının kapağı geri açılmış ve içinden pişmiş tepsi dışarı düşmüş. Ve ortada gördüğünüz bu baklava tepsisi husule gelmiş.

Okudunuz mu?  Veli toplantısına gitmek caiz mi

Durum gayet açık değil mi arkadaşlar?:cool::rolleyes:


Fetva Meclisi
imamı azam hazretleri birgün iki kişinin bir göl kenerında kainatın kendiliğinden oluşuverdiğine tesadüfen uluştuğunu konuşurlar ken imamı azam hazretleri’de gölün kenarına oturup elleriyle bir çukur kazı verdi. O’iki kişiden birisi İmamı Azam’a ne yapmaya çalışıyorsun dedi. İmamı Azam’da şu göldeki suyu bu ellerimle kazdığım çukura toplayacam dedi. Onlarda hadi ordan hiç böyle şey olurmu İmamı Azam’da mademki böyle bir şeyi yapmak münkün değilse, O zaman kainatın tesadüfen oluşması sizce mümkünmü.? dedi. Ve O iki kişi hemen oracıkta iman edip müslüman oldular. Ve sen ey insanoğlu kainatın kendiliğinden tasadüfen oluşu verdiğine nasıl kanaat getirirsin. Hiç bu düzen kendiliğinden oluşu verir mi. Elbette hayır bu düzenin bir yaratıcısı vardır. O’da ALLAH (C.C) ‘DİR.

Okudunuz mu?  İstihare ne için yapılır

Bu tür düşünceler insanı ALLAH muhafaza dinden uzaklaştırır. Genelde butür mantık yahudi mantığıdır. Rabbim bizleri yahudi mantığından korusun. ( AMİN)


Ecrinim
Allah evrende yarattığı her varlığı belirli bir ölçü içinde, özenle yaratmıştır. Bu nedenle Allah’ın yarattığı varlıklarda güzellik, ölçü, uyum ve denge vardır. Bu konuda Yüce Allah Kur’an’da şöyle buyurmaktadır. " Biz her şeyi bir ölçüye göre yarattık” (Kamer suresi, ayet 49)

Okudunuz mu?  Namaz kılmak istiyorum ama akıntılar engel oluyor

Ayrıca Allah, evrendeki yarattığı her varlığa yapacağı işe uygun yapı, biçim, özellik ve yetenek vermiş; boş ve yersiz hiçbir şey yaratmamıştır. Bu konuda Yüce Allah Kur’an’da şöyle buyurmaktadır. "Güneşi ışıklı, ayı da parlak kılan, yılların sayısını ve hesabını bilmeniz için aya evreler koyan Allah’tır. Allah, bunları boş yere yaratmamıştır. O, ayetlerini düşünen bir toplum için ayrıntılı olarak açıklıyor.” (Yunus suresi, 5)

Okudunuz mu?  Nefis hakkında hadisler

Rayyan Emir
tesaduf,sans,evrene mesaj yollamak, tabiat ana vs diye bir şey yoktur.. eğer ki hersey bir tesaduf olsaydi ,doga kendi kendine bütün bunlari yapabilseydi,yani bu guc onda olsaydi şuan kuraklik,sel,kuresel isinma,kutuplardaki manyetik alanlarin yer degistirmesi gibi felaketler karsisinda bu gucunu kullanir kendini toparlardi..

Okudunuz mu?  Kordon bağlatmak caiz midir?

yapamadigina gore demek ki herseyi yaratan ,yoktan var eden çok yuce bir guc var o da Allah (c.c) dir.. herzaman soylerim anne karnindaki bebek kesesinin içini dolduran amniyosentez sivisini bugün hicbir bilim adami yapmiyor.doga da da kendiliginden mevcut degil.. peki ozaman bunu guc olarak gorunce insanin kadina tapmasi gerekir..iste tesadufun sacmaligi burdan bellidir.

Okudunuz mu?  İslamın şartları ve açıklaması nedir?

Alemlerin Rabbi Allah (c.c) dir. Hamd,ona mahsustur


YaZaROW
Kainatta tesadüf yok fakat tesadüf diye bir şey vardır. Ama tesadüf bize vardır. Her şeyi bilen Allah’a değil.


havle77
s.a
kardeşim nasıl tesadüf sen tesadüfmü geldin bu dünyaya siz yaptığınız işleri tesadüfmü yapıyorsunuz yoksa iradeli mi

Okudunuz mu?  Alışkanlıktan kurtulma duası

yasin_ceza
Kesinlikle tesadüf değil tesadüf diye bir şey yoktur…


Kayıtsız Üye
Her şeyin tesadüf olduğunu düşünenler var.Bu konuya şu şekilde değerlendirelim.Her şey tesadüfen var olduğunu düşünün.O zaman her şey tesadüfen var olur ve bunun bir sınırı olmaz.Her şey tesadüfen var olmuşsa, cennet ve cehennemde tesadüfen oluşabilir öyle değil mi?Dünyanın tesadüfen meydana gelmiş ise ölümden sonra, cennet ve cehennemde tesadüfen var olamaz mı?Tabiki cennet ve cehennemde bir tesadüf sonucu meydana gelebilir demek zorunda kalırız.Haşa biz tesadüfe inanmıyoruz.Ama tesadüfe inanıyor olsaydık bu hesapları yapmak zorunda kalırdık.

Okudunuz mu?  Anne ile haklı sebeplerden dolayı görüşmemek günah mı?

Kayıtsız Üye
Çok güzel bir site. Sizi biz çok seviyoruz.
🌹mumsema🌹


Kayıtsız Üye
Günümüzde her şeyin atomdan yapıldığı ve atomun cansız olduğu bilinmekteyse cansızdan nasıl canlı olsun ?

Bu yeterli mi 🙃


evrendeki düzen tesadüf müdür, evrendeki uyum ve düzen tesadüf müdür, evrendeki eşsiz düzen nedir

Bu kategoride yer alan Besmele ne zaman nerde çekilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evrendeki eşsiz düzen tesadüf mü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.