Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:32
missa5
Abone

Evrendeki eşsiz düzen ile ilgili hadisler

Evrendeki eşsiz düzen ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Evrendeki eşsiz düzen ile ilgili hadisler istiyorum. Evrendeki eşsiz düzen hakkında hadisi şerifler paylaşabilir misiniz ?


Yorum: Evrendeki eşsiz düzen ile ilgili hadisler

imam
Kainatın korunması ile ilgili 3 tane hadis kısa

EVREN HADİSLERİ

Okudunuz mu?  Adetten sonraki beyaz ve sarı akıntı

1. (1684)- İmran İbnu Husayn (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Mescidde, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)’ın huzuruna girmiştim. (O sırada) Benî Temim kabilesinden bir grup insan geldi. Onlara:

"Ey Benî Temim, size müjde olsun!" diyerek söze başlamıştı. Onlar hemen:

"Bize müjde verdin. Öyle ise (beytü’lmâlden) iki kere bağış yap!" diye talepde bulundular. Onların bu cevabı karşısında Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)’ın yüzünden rengi attı. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’ın huzuruna (Hayber’in fethi sırasında) Yemen halkından bir grup (Eş’ârî) girmişti. Onlara:

Okudunuz mu?  En Tesirli Zeka Duası

"Ey Yemenliler! Benî Temim’in kabul etmediği müjdeyi siz bari kabul edin!" dedi. Onlar:

"Kabul ettik ey Allah’ın Resûlü!" dediler ve arkadan ilâve ettiler:

"Biz dinimizi öğrenmeye ve bu (yaratılış) işinin başı ne idi, onu senden sormaya geldik!" dediler. Bunun üzerine Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm), mahlûkatın ve Arş’ın başlangıcını anlatmaya başladı:

Okudunuz mu?  İslam'da evlilik içi tecavüzün hükmü nedir ?

"Bidayette Allah vardı, O’ndan önce başka bir şey yoktu. O’nun Arş’ı suyun üzerinde bulunuyordu. Sonra gökleri ve yeri yarattı. Sonra zikr (denen kader defterinde ebede kadar cereyan edecek) her şeyi yazdı." [Buhârî, Megâzî, 67, 74, Bed’u’l-Halk 1, Tevhid 22; Tirmizî, Menâkıb, 3946.] ——————————————

Okudunuz mu?  Adalet ile ilgili ünlü düşünürlerin sözleri

2. (1685)- Ebu Rezîn el-Ukeylî (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Ey Allah’ın Resûlü, dedim, mahlukatını yaratmazdan önce Rabbimiz nerede idi?" Bana şu cevabı verdi:

"Amâ’da idi. Ne altında hava, ne de üstünde hava vardı. Arşını su üzerinde yarattı."

Ahmed İbnu Hanbel dedi ki: "Yezid şunu söyledi: el-Amâ, yani "Allah’la birlikte başka bir şey yoktu" demektir." [Tirmizî, Tefsir, Hud (3108).][3] ————————————–

Okudunuz mu?  Evli olan bir erkekle evlenmek istiyorum ama karısından habersiz nikah geçerli midir?

3. (1686)- Târık İbnu Şihâb (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Ömer İbnu’l-Hattâb dedi ki: "(Birgün) Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) aramızdan doğrularak mahlûkatın ilk yaratılışından başlayarak (geçmiş olan ve gelecek olan bütün safhaları) cennet ehlinin cennete, cehennem ehlinin cehenneme girmesine kadar anlattı. Bunu bir kısmı öğrendi, bir kısmı unuttu." [Buhârî, Bed’ul-Halk 1.]

Okudunuz mu?  Umutsuz Olan Küfre Girer Mi?

evrendeki düzen ile ilgili hadisler, evrendeki düzen ile ilgili ayetler, kainatın korunması ile ilgili 5 tane hadis kısa

Bu kategoride yer alan Yanlışıkla tanımadığımız birine dinsiz demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evrendeki eşsiz düzen ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.